Eurobasket

Με κόπο και ιδρώτα η Πολωνία υπέταξε την Ολλανδία

Η Πολωνία επικράτησε δύσκολα της Ολλανδίας με 75-69 και παραμένει ψηλά στον όμιλό της!

Κρύος… ιδρώτας έλουσε την Πολωνία απέναντι στην Ολλανδία, αλλά με δύναμη ψυχής και αυταπάρνηση λύγισε την αντίπαλό της στην τελευταία περίοδο, επικράτησε με 75-69, και παρέμεινε δεύτερη στον 4ο όμιλο με ρεκόρ 3-1.

Κορυφαίος για τους Πολωνούς ήταν ο Μικάι Σοκολόφκσι με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Καλός ήταν και ο Αλεκσάντερ Μπαλκερόσφκι με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες.

Από την άλλη πλευρά, ο Τσάρλον Κλοόου είχε 26 πόντους και 4 ασίστ. Με τον Γιανίκ Φράνκε να έχει 13 πόντους.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ για να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, ώστε να ελέγξουν τον ρυθμό. Έχοντας ως πρώτο όπλο της άμυνα, αμφότερες προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τις επιθετικές αρετές των αντιπάλων τους, που είχε ως αποτέλεσμα η Ολλανδία να έχει βραχεία κεφαλή (20-19).

Στην δεύτερη περίοδο οι άτυπα γηπεδούχοι ανέβασαν τις μηχανές και με τον Μοχάμεντ Κεράζι… έστειλαν το παιχνίδι στις παρυφές της διψήφιας διαφοράς (40-31), ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος μπροστά.

Στην επανέναρξη διατήρησαν το προβάδισμα και στα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν πλήρως εντός των γραμμών, ανεβάζοντας τη διαφορά με ένα επιμέρους 9-5 (49-36). Από εκεί και πέρα, η Πολωνία έδωσε σφυγμό και έβγαλε αντίδραση, προκειμένου να επιστρέψει ενεργά στην διεκδίκηση του αγώνα.

Στο τέλος η αναμέτρηση πέρασε σε διαστάσεις… θρίλερ, ανταλλάζοντας καλάθια με το κοινό να περιμένει τη καθοριστική φάση, για να αναδειχθεί ο νικητής. Η Πολωνία που είχε το προβάδισμα στο περισσότερο μέρος της τελευταίας περιόδου και πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα με 75-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-31, 55-48, 69-75

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x