Eurobasket

Ντέτμαν: «Άδικο να συγκρίνουμε τον Μάρκανεν με τον Νοβίτσκι»

Ο προπονητής της Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, μίλησε για τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στον Λάουρι Μάρκανεν και τον Ντιρκ Νοβίτσκι.

Αποστολή στο Ελσίνκι, Χρήστος Ρομπόλης

«Είναι άδικο να συγκρίνουμε παίκτες μεταξύ τους. Έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά δεν ξέρουμε αν ο Λάουρι έχει την ίδια εργατικότητα με τον Ντιρκ. Αν το κάνει και είναι υγιής, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Έχει ταλέντο και αντίληψη για το παιχνίδι. Η νέα γενιά πρέπει να είναι καλύτερη από την παλιά», δήλωσε ο πολύπειρος προπονητής που είχε συνεργαστεί με τον Νοβίτσκι στην εθνική Γερμανίας.

Όσο για τη νίκη της ομάδας του, είπε: «Αξίζει σεβασμός στην Πολωνία. Παρότι χαίρομαι για τη νίκη, η καρδιά μου ματώνει για την ηττημένη ομάδα. Όμως δεν μπορούν να νικήσουν και οι δύο. Δεν μπορείς να δεις ένα τόσο σπουδαίο ματς χωρίς δύο πολύ σπουδαίες ομάδες. Εμείς δείξαμε μεγάλη καρδιά και καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια».

Ο Πέτερι Κόπονεν είπε με τη σειρά του: «Η ομάδα μας έδειξε απίστευτη καρδιά. Παίξαμε τρία συναρπαστικά παιχνίδια και καταφέραμε να κερδίσουμε τα δύο. Δεν παραδοθήκαμε ποτέ και πήγαμε το ματς στην παράταση και πήραμε τη νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x