Eurobasket

Μεγάλη… καρδιά από την Γεωργία που ονειρεύεται τους «16»!

Τεράστια νίκη πέτυχε η Γεωργία, καθώς επικράτησε στην παράταση του Ισραήλ, μέσα στο Τελ Αβίβ, με 104-91 και έτσι είναι «ζωντανή» για την πρόκριση στους «16» του Ευρωμπάσκετ!

Η Γεωργία είναι εδώ! Η ομάδα του Ηλία Ζούρου έδειξε μεγάλη καρδιά μέσα στο Τελ Αβίβ, καθώς νίκησε 104-91 στην παράταση το Ισραήλ και έτσι διατηρεί τις ελπίδες της για την πρόκριση στους «16» του Ευρωμπάσκετ.

Εξωπραγματική εμφάνιση έκανε ο Σενγκέλια με 25 πόντους και 19 ριμπάουντ, με τον Πατσούλια να ακολουθεί με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, τον πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μάικλ Ντίξον, με 18 πόντους και 7 ασίστ και τον Σανάντζε να είχε 17 πόντους.

Από τους οικοδεσπότες, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μέκελ με 23 πόντους, με τον Χάουελ να είχε 19 και τον Κάσπι 16.

Για να περάσει στη νοκ άουτ φάση η Γεωργία, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει την Ιταλία ή αν το Ισραήλ, το οποίο αποκλείστηκε, επικρατήσει των Ουκρανών.

Μεγάλο ντέρμπι ήταν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκειά της η αναμέτρηση, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Γεωργία ήταν αυτή που διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα (85-86), με τον Μέκελ να το δίνει στο Ισραήλ προσωρινά (87-86), αλλά το τρίποντο του Ντίξον στα 12’’ να βάζει ξανά μπροστά την ομάδα του Ηλία Ζούρου (87-89). Ωστόσο, η τελευταία λέξη ανήκε στον Κάσπι, καθώς από τη μία έφερε το ματς στην ισοπαλία (89-89), ενώ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας έκανε την τάπα στον Πατσούλια, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, όμως, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έστησαν ένα… πάρτι, με τους Ισραηλινούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν και έτσι η Γεωργία να παίρνει την πολύ μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 49-47, 70-67, 89-89 κ.α., 91-104 παρ.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x