Eurobasket

Λυκογιάννης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Να μη φοβάται να έχει μεγάλες φιλοδοξίες η Ελλάδα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τους «ασπρόμαυρους», την Εθνική ομάδα που δίνει ελπίδες για κάτι καλό αλλά και γενικότερα το Ευρωμπάσκετ.

Να μην φοβηθεί η Εθνική ομάδα να κάνει όνειρα για κάτι καλό στο Ευρωμπάσκετ, ανέφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή Fast and... curious του Μιχάλη Τσόχου.

Ο Έλληνας coach σχολίασε επίσης την κατάσταση στους «ασπρόμαυρους», μίλησε συνολικά για το Ευρωμπάσκετ και έδωσε προβάδισμα στη Σλοβενία, ενώ ξεκαθάρισε πως όλοι είναι έμπειροι στην Εθνική και θα δώσουν το 100%.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προσθήκη του Σαλούστρου και τον τραυματισμό του Φράνκε στον ΠΑΟΚ: «Ο Σαλούστρος είναι η τελευταία κίνηση την οποία κάνουμε και κλείνουμε το ρόστερ. Όσον αφορά τον Φράνκε, έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το χειρουργείο και πάει καλά η πορεία της αποθεραπείας του. Περιμένουμε να δούμε αν θα προλάβει το Ευρωμπάσκετ με την Ολλανδία, αλλιώς θα έρθει τη Θεσσαλονίκη για να αξιολογήσουμε την κατάστασή του».

Για τις υψηλές φιλοδοξίες της Εθνικής: «Δικαίως έχει συμβεί αυτό. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να έχουμε φιλοδοξίες. Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που έχουμε πλούσιο ρόστερ και το timing είναι κατάλληλο για να έρθει επιτυχία. Η διοργάνωση είναι αρκετά απαιτητική και υπάρχουν επίσης άλλες ομάδες σε υψηλό επίπεδο, αφού έχουν έρθει σχεδόν όλα τα αστέρια από το NBA. Πρέπει να πάμε χωρίς φόβο αλλά μετρημένοι στις προσδοκίες, κάτι που έχουν πει και οι παίκτες στις δηλώσεις τους. Είναι καλά όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και το σπορ γενικότερα».

Για μια πιθανή απουσία Παπαγιάννη: «Αυτός και ο Γιάννης είναι οι παίκτες που δύσκολα θα μπορεί να αντικατασταθεί ενδεχόμενη απουσία τους. Στις άλλες θέσεις μπορούν να τα καταφέρουν στην ομάδα, όμως αυτά τα παιδιά έχουν κάτι το διαφορετικό και σωματικά. Η Εθνική έχει μια καλή πολυτέλεια, δηλαδή πολλά άτομα στη θέση του forward που μπορούν να παίξουν δύο και τρεις θέσεις. Δεν θα είναι εύκολο, όμως έχουμε τα εργαλεία».

Για τη φετινή «γαλανόλευκη»: «Οι Εθνικές ομάδες έχουν ιδιαιτερότητες και καμία σχέση με τους συλλόγους. Η προετοιμασία είναι διαφορετική, αφού μια παρέα 12-13 παικτών πρέπει να βρει ρυθμό και να δεθεί μεταξύ της σε σύντομο χρονικό διάστημα, να έχει καλή εικόνα σε παιχνίδια το ένα πίσω από το άλλο. Όλα τα παιδιά έχουν εμπειρία φέτος, υπάρχει ένας επίσης έμπειρος προπονητής. Μπορούν όλοι να διαχειριστούν τη σημασία και την πίεση των αγώνων».

Για το αν υπάρχουν φαβορί: «Στα χαρτιά ναι. Στο μπάσκετ οι προβλέψεις είναι για τον κόσμο. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που στην αρχή δεν τον περιμέναμε. Γαλλία, Σερβία, Ελλάδα και Σλοβενία που κατά την άποψή μου είναι μισό σκαλοπάτι πάνω από όλους. Έχει εξαιρετική χημεία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, υπερασπίζεται τον τίτλο και πάνω-κάτω έχει ίδιο ρόστερ με το 2017».

Για το αν η Ελλάδα θα παίξει 100% στο αποψινό ματς: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Τρομερά δυνατό τεστ που όλοι θέλουν να παίξουν πριν το Ευρωμπάσκετ. Η σημασία του, ανεξαρτήτου αποτελέσματος είναι τεράστια και για τις δύο ομάδες, όμως παρά την βαθμολογική μας άνεση, κανείς από την Ελλάδα δεν θα το αντιμετωπίσει χλιαρά».

Για τα θετικά και τα αρνητικά της Ελλάδας: «Το πλεονέκτημα είναι το μέγεθος. Αν ο Παπαγιάννης είναι υγιής, έχουμε ψηλά κορμιά και όπως είπα παιδιά με ευκολία στη χρησιμοποίηση σε πολλές θέσεις. Κλείνουμε όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι, το πιο δυνατό στοιχείο μας μαζί με την αθλητικότητα. Βοηθάει και ο Ντόρσεϊ με την έφεση στο σκοράρισμα. Το αρνητικό είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει τόσο μεγάλος χρόνος».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x