Eurobasket

Ιωάννου στον ΣΠΟΡ FM: «Οι Έλληνες όταν είναι στριμωγμένοι βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους»

Οι συνθήκες πίεσης οι οποίες είχαν διαμορφωθεί πριν το παιχνίδι της Εθνικής με την Λιθουανίας βοήθησαν την ελληνική ομάδα να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της σύμφωνα με τον Μέμο Ιωάννου.

Η νίκη-πρόκριση της Ελλάδας κόντρα στην Λιθουανία ήταν το γιατρικό για την μιζέρια στην οποία βρισκόταν τις τελευταίες μέρες η Εθνική ομάδα, σύμφωνα με τον Μέμο Ιωάννου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Γιάννη Κυφωνίδη όπου μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του αντιπροσωπευτικού μας στο Ευρωμπάσκετ.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι ελληνικές ομάδες τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο αποδίδουν καλύτερα όταν βρίσκονται σε συνθήκες πίεσης ενώ σχετικά με την μελλοντική αντίπαλο της Ελλάδας είπε η Ρωσία ταιριάζει περισσότερο στα δεδομένα της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι με την Λιθουανία:
«Φαινόταν ότι η ομάδα είχε αρχίσει να έχει αυτοπεποίθηση και να χτυπήσει μία ομάδα που της ταίριαζε. Ήταν ότι έπρεπε για να ξεφύγουμε από την μιζέρια μας. Η ευστοχία μας αλλά και το παιχνίδι των αντιπάλων έφερε στα μέτρα μας το παιχνίδι Τα άστοχα σουτ και οι κακές επιλογές μας επέτρεψαν να ανοίξουμε το γήπεδο. Και η ευστοχία μας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ μας και έκανε τους Λιθουανούς να αισθάνονται άβολα».

Για το ζευγάρι Σερβία-Ρωσία:
«Η Κροατία είναι πιο συγκροτημένη και πιο κοντά μας ως προς τις αδυναμίες της. Η Ρωσία από την άλλη έχει μόλις έναν παίκτη από την περιφέρεια, τον Σβεντ και έναν ψηλό, τον Μοζγκόφ. Νομίζω ότι η Κροατία μπορεί να σου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα».

Για τις δηλώσεις που έγιναν πριν το ματς και αν συσπείρωσαν την ομάδα:
«Περισσότερο ένιωσα πως υπήρχε φόβος από την πλευρά των Λιθουανών παρά αυτό με τις δηλώσεις. Οι ελληνικές ομάδες όταν είναι στριμωγμένες βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ειδικά όταν ξεκινάς τα παιχνίδια εύστοχα γιγαντώνεται η ομαδικότητα».

Για την ως τώρα παρουσία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ:
«Μιλάμε για ένα μεγάλο τουρνουά και η κατάσταση ίσως ξενίζει κάποιους. Όταν μιλάμε για μεγάλο τουρνουά είναι φυσιολογικό να βλέπουμε αυξομειώσεις σε συμπεριφορές και αγωνιστικό επίπεδο. Ευτυχώς περάσαμε έστω και στο τέλος, πέσαμε με την κατάλληλη ομάδα και όλα βοήθησαν στο να ξεπεράσουμε τις απαιτήσεις που είχαμε».

Για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«Όταν έχεις ένα παίκτη που ξέρεις ότι θα τραβήξει το κουπί αισθάνεσαι πιο άνετα. Αυτό το ανακάτεμα με την απουσία του Γιάννη ήταν περισσότερο στο μυαλό της ομάδας. Ευτυχώς το τουρνουά είχε πολλά παιχνίδια και μας επέτρεψε να το ξεπεράσουμε».

Για την επιτυχία του 1987:
«Η εξωστρέφεια που έχει το μπάσκετ το έχει βοηθήσει στο να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και να είναι υπολογίσιμο από όλους τους άλλους».

Για το αν μας ταιριάζει περισσότερο η άμυνα ή η επίθεση:
«Εξαρτάται από το ποιος είσαι και το τι τακτική θα ακολουθήσεις. Η Ισπανία π.χ. είναι μία ομάδα με τεράστιο επιθετικό ταλέντο. Εμείς ως Έλληνες έχουμε ως Νο1 την άμυνα. Είναι η σχολή μας των κοντών τέτοια. Η αίσθηση και το ταλέντο που έχουν οι Έλληνες παίκτες είναι να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που είναι πιο αθλητικές».

Για την βράβευση του Νίκου Γκάλη:
«Αισθάνομαι τρομακτικά τυχερός που έπαιξα μαζί του. Ειδικά με τις εθνικές ομάδες είναι μία ιδιαίτερη ιστορία. Νομίζω πως ήταν η καλύτερη βράβευση που μπορούσε να γίνει σε αυτό το παιδί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x