Eurobasket

Πολύ αλλαγμένη η Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ

Με πολλά νέα πρόσωπα και λίγους «παλιούς» θα εμφανιστεί η Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ.

Με αρκετά διαφορετική σύνθεση από αυτή που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια της κυριαρχίας της θα εμφανιστεί η Ισπανία στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη χώρα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα βασιστεί από τους παλιούς μόνο στους Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ, καθώς ο Πάου Γκασόλ έχει αποσυρθεί, ενώ ο Μαρκ έχει ανακοινώσει πως δεν θα συνεχίσει με το εθνόσημο, κάτι που έχει αποφασίσει και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Παράλληλα, λόγω τραυματισμού θα χάσουν τη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου (1-18) οι Ρίκι Ρούμπιο και Βίκτορ Κλαβέρ. Στις απουσίες συμπεριλαμβάνεται και αυτή του Σάντι Αλντάμα των Γκρίζλις, που θα αφοσιωθεί στην ατομική του βελτίωση για τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ.

Πέραν των Γιουλ και Ροντρίγκεθ, ο Ιταλός προπονητής θα βασίσει πολλά στους Γουίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, με τον δεύτερο πάντως να είναι ακόμη χωρίς ομάδα στο ΝΒΑ, καθώς επίσης στον εσχάτως πολιτογραφημένο Ισπανό Λορέντζο Μπράουν, αλλά και στους Αμπάλδε, Αμπρίνες και Γκαρούμπα.

Θέση στη δωδεκάδα διεκδικούν επίσης παίκτες που πρόσφεραν στα «παράθυρα», όπως ο Κίνο Κολόμ (που έφυγε από την ΑΕΚ και πήγε στην Τζιρόνα), ο Χάιμε Φερνάντεθ, ο Αλμπέρτο Ντίας, ο Ζοέλ Πάρα και ο Χάιμε Πραντίγια. Για συμπληρώματα στους ψηλούς προορίζονται οι Γιανκούμπα Σίμα, Σέμπας Σάιθ και Φραν Γκουέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x