Eurobasket

Ντόντσιτς λαμπρός οδήγησε τη Σλοβενία σε σπουδαία νίκη επί της Γερμανίας

Ο απίθανος Λούκα Ντόντσιτς πήρε από το χεράκι τη Σλοβενία και της χάρισε μια τεράστια νίκη επί της Γερμανίας (88-80).

Λούκα λαμπρός την οδηγεί! Με έναν Ντόντσιτς να τα κάνει… όλα, η Σλοβενία επιβλήθηκε 88-80 της Γερμανίας και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης του δεύτερου ομίλου του Ευρωμπάσκετ.

Ο σταρ των Μάβερικς ολοκλήρωσε το ματς με 36 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Γκόραν Ντράγκιτς (18 πόντοι) και Τόμπι (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Στο 3-1 ανέβηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης, που αντιμετωπίζουν τη Γαλλία στο φινάλε της φάσης των ομίλων και με νίκη κόντρα στους «τρικολόρ» θα τερματίσουν πρώτοι.

Από την άλλη, για τους Γερμανούς ξεχώρισαν οι Σρέντερ (19 πόντοι, 5 ασίστ), Ομπστ (14 πόντοι) και Λο (13 πόντοι).

Η «οικοδέσποινα» του δεύτερου ομίλου υπέστη την πρώτη ήττα της στη διοργάνωση (3-1), ωστόσο αντιμετωπίζει την αδύναμη Ουγγαρία την τελευταία αγωνιστική και ουσιαστικά κρατάει στα χέρια της μια θέση στην πρώτη δυάδα του γκρουπ.

Οι Σλοβένοι ξεκίνησαν καλύτερα και απέκτησαν «αέρα» 7 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (14-21), με τον Ντόντσιτς να είναι ασταμάτητος. Οι παίκτες του Σέκουλιτς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κι έκλεισαν το ημίχρονο στο +8 (36-44).



Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Γερμανοί ανέβασαν στροφές επιθετικά και πλησίασαν με τον Σρέντερ και τον Βάγκνερ να δίνουν λύσεις (55-61). Παρά τις πιέσεις των παικτών του Χέρμπερτ, οι πρωταθλητές Ευρώπης άντεξαν και διατήρησαν την ψυχραιμία τους μέχρι το φινάλε, για να φτάσουν στο ροζ φύλλο (80-88).

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-44, 55-61, 80-88.

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x