Eurobasket

Ελλάδα, βαλ’ τα στο Ευρωμπάσκετ!

Παρά την κούραση και την αστοχία, η Ελλάδα πάλεψε κόντρα στη Σερβία, γνωρίζοντας την ήττα 69-67, στην πρόβα τζενεράλε για το Ευρωμπάσκετ. Σλούκας, Πρίντεζης και Καλάθης αστόχησαν διαδοχικά στο τέλος!

Χαρμολύπη για την Εθνική!

Στην πρόβα τζενεράλε της, η Ελλάδα ήταν βελτιωμένη και μαχητική, γνωρίζοντας την ήττα (69-67) από τη Σερβία, αλλά με την εμφάνισή της έδωσε… ελπίδες ενόψει της έναρξης του Ευρωμπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στο -14 (55-69) περίπου τέσσερα πριν τη λήξη, πλησίασε και λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη, αλλά αστόχησαν διαδοχικά οι Σλούκας, Πρίντεζης και Καλάθης, ύστερα από απανωτά επιθετικά ριμπάουντ.

Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ήταν ο Σλούκας με 15 πόντους, με τον Μπουρούση να προσθέτει 13 και τον Καλάθη 10. Με 10 κλεψίματα τελείωσαν την αναμέτρηση οι διεθνείς μας, όμως η… πληγή ήταν ξανά η περιφέρεια, καθώς μέτρησαν 3/20 τρίποντα. Από την ομάδα του Τζόρτζεβιτς τη μεγαλύτερη… ζημιά έκανε ο Μιλοσάβλιεβιτς με 17 πόντους.

Το ματς


Διάθεση να τρέξει στο παρκέ είχε η Εθνική μας στην αρχή του ματς, αλλά οι Σέρβοι ξεκίνησαν πολύ «καυτοί» από την περιφέρεια, παίρνοντας έτσι από νωρίς το προβάδισμα (6-9). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μίσσα έκαναν πολλά λάθη, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται αυτό και να φτάνουν στο +5 (8-13), στα μισά. Ο Μπουρούσης έσπασε το… ρόδι για την Ελλάδα (10-15), όμως ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε τη… ζημιά μέσα από τη ρακέτα και έτσι το σύνολο του Τζόρτζεβιτς πήγε στο +9 (10-19), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Με κάποιες καλές άμυνες και το δίδυμο Καλάθη-Σλούκα η διαφορά έπεσε στους τρεις πόντους (16-19), αλλά να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου υπέρ της Σερβίας (18-21).

Νωθρά μπήκε στη δεύτερη περίοδο η Εθνική, με τη Σερβία να ξεφεύγει στο +7 (18-25) και να διατηρείται εκεί με τους Μπογκντάνοβιτς και Κούζμιτς (23-30). Ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του Μίσσα άλλαξαν το… τσιπάκι, κυρίως μέσα από την άμυνά τους. Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο έφεραν τρομερή ενέργεια από τον πάγκο και με τους Σλούκα και Μάντζαρη να.. λύνονται από την περιφέρεια, η Ελλάδα έκανε ένα επιμέρους 13-2 και πέρασε μπροστά (33-32). Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να βρίσκει λύσεις με τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και έτσι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +3 (35-38).

Πιο συγκεντρωμένη και μυαλωμένη μπήκε η Εθνική μας στο δεύτερο ημίχρονο, όπου παίζοντας καλή άμυνα, κατάφερε να εξαλείψει τη διαφορά (40-40), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Η απάντηση των Σέρβων ήρθε με τους Μπογκντάνοβιτς και Μαριάνοβιτς (40-45). Από την άλλη, οι παίκτες του Μίσσα άρχισαν να γίνονται πολύ άστοχοι, επιμένοντας κυρίως από την περιφέρεια, με τον… γίγαντα των Πίστονς και τον Μιλοσάβλιεβιτς να συνεχίζουν να κάνουν τη… ζημιά και έτσι οι φιλοξενούμενοι να τελειώνουν το δεκάλεπτο στο +10 (44-54), με την Ελλάδα να μένει χωρίς σκορ στα τελευταία τέσσερα λεπτά!

Οι Μαριάνοβιτς και Μπογκντάνοβιτς συνέχισαν τη… ζημιά και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +13 (46-59), για τη Σερβία. Η Εθνική αποφάσισε να παίξει μέσα από τη ρακέτα και μείωσε (51-59), αλλά οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και έχοντας τον έλεγχο της κατάστασης ξέφυγαν ξανά σε διψήφια απόσταση (54-65), στα μισά. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Μίσσα, να ήταν τραγικά άστοχη και έτσι τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο +14 (55-69), στα τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Σέρβοι έριξαν… στροφές, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βγάζει τρομερές άμυνες με απανωτά κλεψίματα από Παπανικολάου και Καλάθη και να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι, κάνοντας ξανά το ματς ντέρμπι (67-69), στο 1:00’’. Στο τέλος, οι παίκτες του Μίσσα έπαιρναν διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ο Σλούκας έχασε δύο σερί τρίποντα, ο Αντετοκούνμπο είχε 0/2 βολές, ενώ άστοχοι ήταν και οι Πρίντεζης και Καλάθης! Έτσι, μοιραία το ροζ φύλλο κατέληξε στη Σερβία.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 44-54, 67-69

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 10, Μπουρούσης 13, Σλούκας 15 (1), Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης 6 (1), Παπαπέτρου 2, Αντετοκούνμπο 2.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 3, Μπογκντάνοβιτς 11 (3), Μιλοσάβλιεβιτς 17, Μπίρτσεβιτς 5 (1), Στίματς, Λάζιτς 7 (1), Μίτσιτς 2, Γκούντουριτς 6 (2), Κούζμιτς 9, Μαριάνοβιτς 9.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x