Eurobasket

«Έκραξε» τα προκριματικά της FIBA ο Βούτσεβιτς!

Άνευ ουσίας και απολύτως άδικα για αρκετούς παίκτες είναι τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, όπως δήλωσε ο σταρ του Μαυροβουνίου και των Μάτζικ, Νίκολα Βούτσεβιτς.

Άλλο ένα «βαρύ» όνομα του ευρωπαϊκού μπάσκετ εξέφρασε την αντίθεσή του για τα «παράθυρα» της FIBA στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες των εθνικών ομάδων.

Μετά τον Ετόρε Μεσίνα, λοιπόν και ο σταρ του Μαυροβουνίου και των Μάτζικ, Νίκολα Βούτσεβιτς, τόνισε πως το συγκεκριμένο σύστημα αδικεί αρκετούς παίκτες και πως δεν βγάζει κανένα νόημα, από την στιγμή που δεν θα συμμετάσχουν παίκτες του ΝΒΑ και της Ευρωλίγκας.

«Είναι περίπλοκα και δεν βγάζουν κανένα νόημα αν δεν υπάρξει συμφωνία με το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα, ώστε οι παίκτες να μπορούν να συμμετάσχουν. Για παράδειγμα, για εμάς, στο Μαυροβούνιο, τι σημαίνει; Ότι ένας παίκτης θα πάρει την πρόκριση για το παγκόσμιο Κύπελλο και εγώ θα πάω μετά και θα του πάρω τη θέση στη διοργάνωση. Δεν είναι δίκαιο. Αυτό είναι το χειρότερο. Οι συγκεκριμένοι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την πρόκριση και μετά θα δώσουν τη θέση τους στους παίκτες του ΝΒΑ και της Ευρωλίγκας. Είναι άδικο και δεν βγάζει κανένα νόημα. Θα έχεις δύο διαφορετικές ομάδες. Ακόμη και για τους φιλάθλους. Θα γίνουν παιχνίδια και δεν συμμετέχουν οι καλύτερες παίκτες από κάθε χώρα. Καταλαβαίνω πως θέλουν να το κάνουν σαν το ποδόσφαιρο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να συμφωνήσεις με όλους. Αφού, λοιπόν, δεν είναι δυνατόν να παίξουν όλοι, τότε θα πρέπει να διατηρήσουμε το σύστημα που έχουμε μέχρι τώρα και δουλεύει καλά. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα να παίζεις το καλοκαίρι», δήλωσε στην ιστοσελίδα «bebasket.fr» ο σέντερ του Μαυροβουνίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x