Eurobasket

Βίντμαρ στο sportfm.gr: «Τώρα θέλουμε την κούπα. Την αυθεντική»!

Ο άνθρωπος που τα έβαλε με τους Γκασόλ και κέρδισε, Γκάσπερ Βίντμαρ, μίλησε στο sportfm.gr για τον θρίαμβο της Σλοβενίας επί της Ισπανίας στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, που ήρθε στα γενέθλιά του.

Μπορεί τα φώτα να πέφτουν πάνω σε Ντράγκιτς και Ντόντσιτς, ωστόσο ο Γκάσπερ Βίντμαρ έχει τη δική του τεράστια συμβολή στην πορεία της Σλοβενίας μέχρι τον τελικό του Ευρωμπάσκετ.

Ο σέντερ της Μπάνβιτ έκανε σπουδαία δουλειά ως τώρα στη διοργάνωση, αλλά και στον ημιτελικό κερδίζοντας πάρα πολλές μάχες απέναντι στους Γκασόλ και πανηγυρίζοντας την πρόκριση ανήμερα των 30ων γενεθλίων του.

Ο ίδιος μίλησε στο sportfm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη για το ιστορικό επίτευγμα της εθνικής του ομάδας αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία του τελικού.

-Πώς νιώθεις που είσαι μέρος της ιστορίας, μιας και είναι το πρώτο μετάλλιο της Σλοβενίας σε Ευρωμπάσκετ;
«Είναι απίστευτο συναίσθημα. Γράψαμε ιστορία απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, που έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε».

-Ειδικά όταν αυτή η επιτυχία έρχεται στα γενέθλιά σου…
«Τι να πω… Ήταν το καλύτερο δώρο! Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και όλο το σταφ για αυτό που καταφέραμε. Δεν θα γιορτάσω όμως ακόμη. Τώρα πάμε για το χρυσό».

-Κάνατε το τέλειο παιχνίδι, έτσι δεν είναι;
«Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αφήσαμε τα πάντα μέσα στο παρκέ. Πηδούσαμε, τρέχαμε, κάναμε box out… Πιστεύω πως το κλειδί ήταν η άμυνά μας. Πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο να περιορίσεις τόσους πολλούς καλούς παίκτες, αλλά τα καταφέραμε. Και στην επίθεση όμως λειτουργήσαμε άψογα. Κυκλοφορήσαμε γρήγορα την μπάλα, ήμασταν εύστοχοι και δεν νοιαστήκαμε ποιος θα πετύχει 2 πόντους και ποιος 20».

-Πόσο εύκολο είναι να τα βάλεις με τους Γκασόλ και να κερδίσεις;
«Είναι πολύ σπουδαίοι παίκτες. Η καριέρα τους και όσα έχουν πετύχει με την εθνική Ισπανίας και στο ΝΒΑ τα λέει όλα. Μπορούν να κάνουν τα πάντα στο γήπεδο, να πασάρουν, να σκοράρουν από κοντά και μακριά, να πάρουν ριμπάουντ… Τα πάντα! Έκανα ό,τι μπορούσα και πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι άλλοι ψηλοί, ο Ντίμετς, ο Ζάγκορατς και ο Ράντολφ. Ήταν ομαδική η προσπάθεια και η νίκη».

inner

-Ένας φίλαθλος της Σλοβενίας κρατά από την αρχή του τουρνουά μία ρέπλικα του τροπαίου του Ευρωμπάσκετ…
«Ελπίζω την Κυριακή να το ανταλλάξουμε με το αυθεντικό (γέλια). Έχουμε έναν τελικό μπροστά μας. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ, αλλά έχουμε μια ιστορική ευκαιρία και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να κερδίσουμε. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, δεν έχουμε χάσει ούτε ένα ματς στη διοργάνωση και θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό ως το τέλος. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε για λίγο και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την Κυριακή».

-Τι προτιμάς για αντίπαλο την Κυριακή; Ρωσία ή Σερβία;
«Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Τόσο η Σερβία όσο και η Ρωσία έχουν δείξει με τις νίκες τους πως είναι πολύ καλές ομάδες, αλλά κι εμείς αποδείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον καθέναν. Απλά θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x