Eurobasket

Eurobasket 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νοκ άουτ

Όλες οι λεπτομέρειες για τα νοκ άουτ του Eurobasket. Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας, το πρόγραμμα και όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Ποιες ώρες θα παίζει η εθνική σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι τον τελικό;

Αρχικά, η Ελλάδα θα παίξει την Κυριακή (11/9) με την Τσεχία για τους «16» στις 21:30. Αν προκριθεί, στα προημιτελικά θα αγωνιστεί την Τρίτη (13/9, 18:15), αν περάσει στα ημιτελικά θα δοκιμαστεί την Παρασκευή (19/6, 18:15), ενώ αν φτάσει μέχρι τον τελικό, θα την παρακολουθήσουμε την Κυριακή (18/9, 21:30).

 Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της εθνικής σύμφωνα με τις διασταυρώσεις μετά τη φάση των ομίλων;

Στην φάση των «16» όπως είπαμε, αντίπαλος θα είναι η Τσεχία. Αν πάρουμε το σενάριο ότι η Ελλάδα φτάνει μέχρι… τέλος, στα προημιτελικά θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού Γερμανία-Μαυροβούνιο, στα ημιτελικά θα δοκιμαστεί απέναντι στον νικητή των Ισπανία/Λιθουανία-Φινλανδία/Κροατία, ενώ στον τελικό θα συναντήσει όποιον έχει επιβιώσει από τα Σλοβενία/Βέλγιο-Ουκρανία/Πολωνία και Τουρκία/Γαλλία-Σερβία/Ιταλία.

Ποιο είναι το τηλεοπτικό πρόγραμμα μεταδόσεων όλων των αγώνων νοκ αουτ;

Φάση των «16»
Σάββατο (10/9)
Τουρκία-Γαλλία 13:00
Σλοβενία-Βέλγιο 15:45
Γερμανία-Μαυροβούνιο 19:00
Ισπανία-Λιθουανία 21:45

Κυριακή (11/9)
Ουκρανία-Πολωνία 13:00
Φινλανδία-Κροατία 15:45
Σερβία-Ιταλία 19:00
Ελλάδα-Τσεχία 21:45

Προημιτελικά
Τρίτη 13/9
1. Ισπανία/Λιθουανία-Φινλανδία/Κροατία (18:15)
2. Γερμανία/Μαυροβούνιο-Ελλάδα/Τσεχία (21:30)

Τετάρτη 14/9
3. Σλοβενία/Βέλγιο-Ουκρανία/Πολωνία (18:15)
4. Τουρκία/Γαλλία-Σερβία/Ιταλία (21:30)

Ημιτελικά, Παρασκευή 16/9
Νικητής 1-Νικητής 2 (18:15)
Νικητής 3-Νικητής 4 (21:30)

Κυριακή 18/9
18:15 Μικρός τελικός
21:30 Τελικός

(Όλα τα ματς θα μεταδοθούν από τη συχνότητα της ΕΡΤ1)

Σε ποια γήπεδα θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες;

Οι φάσεις των ομίλων φιλοξενήθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Γερμανία (Κολωνία), Γεωργία (Τιφλίδα), Ιταλία (Μιλάνο) και Τσεχία (Πράγα) έδωσαν τον… χώρο στο πρόγευμα, όμως το «κυρίως πιάτο» των νοκ-άουτ θα παιχτεί αποκλειστικά στο Βερολίνο και  Mercedes-Benz Arena, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που στο παρελθόν έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία σπουδαίες διοργανώσεις.

Υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τους αγώνες της εθνικής;

Με βάση τη διαθεσιμότητα που παρουσιάζει αυτή τη χρονική στιγμή η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, σίγουρα για την φάση των «16» αλλά και για τα προημιτελικά, όποιος θέλει μπορεί να κλείσει θέση στο Βερολίνο με τιμές που ξεκινούν από τα 119 ευρώ για μια μέρα. Τα εισιτήρια του τελικού δείχνουν εξαντλημένα, ενώ και στα ημιτελικά ναι μεν υπάρχουν (από 179 ευρώ), αλλά είναι αρκετά περιορισμένα στον αριθμό.

 Ποιές από τις χώρες που έχουν προκριθεί έχουν τις περισσότερες κατακτήσεις Eurobasket, Mundobasket και χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ισπανία και Λιθουανία με τρεις κατακτήσεις Eurobasket ξεχωρίζουν στη φάση των «16», με τις Ιταλία και Ελλάδα (από δύο) να ακολουθούν στη λίστα. Αν και κάποιος ίσως περίμενε κάτι αντίθετο, από όλες τις ομάδες που έχουν μείνει να διεκδικούν την κούπα, καμία δεν έχει καταφέρει να το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Ισπανία είναι η μόνη με δύο κούπες Mundobasket. Σε όλα αυτά, εξαιρούμε την Σερβία, που έχει τίτλους όχι με τη σημερινή της μορφή.

 Ποια αστέρια του NBA συνεχίζουν στη φάση των 16 με τη χώρα τους;

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ελλάδα), Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ, Αλεξέι Λεν (Ουκρανία), Φουρκάν Κορκμάζ, Άλπερεν Σενγκούν, Τσεντί Οσμάν (Τουρκία),  Βίλι Ερνανγκόμεθ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ουσμάν Γκαρούμπα (Ισπανία), Λούκα Ντόντσιτς, Βλάτκο Τσάντσαρ, Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία), Νίκολα Γιόκιτς (Σερβία), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Μαυροβούνιο), Σιμόνε Φοντέκιο (Ιταλία), Φραντς Βάγκνερ Ντάνιελ Τάις, Ντένις Σρούντερ (Γερμανία), Ντομάντας Σαμπόνις, Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιθουανία), Τεό Μαλεντόν, Τιμότ Λουγουαγού-Καμπαρό, Ρούντι Γκομπέρ, Εβάν Φουρνιέ (Γαλλία), Βίτορ Κρέιτσι (Τσεχία), Ίβιτσα Ζούμπατς, Ντάριο Σάριτς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Κροατία), Λάουρι Μάρκανεν (Φινλανδία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x