Γενικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών: Στο βάθρο οι άνδρες μετά από 16 χρόνια!

Μετά το 2008 και τη Γερμανία, η Εθνική ομάδα Καλαθοσφαίρισης ανδρών Κωφών χρειάστηκε 16 χρόνια για να ανέβει και πάλι στο βάθρο ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τρίτη θέση για την Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών Κωφών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλαγα. Στον «μικρό» τελικό του Σαββάτου νίκησε για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, με 86-80 την Πολωνία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο μετά από 16 χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της νίκης ήταν ο Απόλλων Δεληγεώργης, ο οποίος στο τελευταίο 10λεπτο εκτελούσε «κατά ριπάς», με τους Πολωνούς να μην μπορούν να τον σταματήσουν. Έβαλε σχεδόν τους μισούς πόντους της Εθνικής (47, με 4/5 3ποντα).

Και αυτό το παιχνίδι, όπως και τα υπόλοιπα της Εθνικής ανδρών, προσέφερε όλων τν ειδών τα συναισθήματα. Το πρώτο μισό έδειχνε ότι θα φτάσει άνετα στη νίκη και το μετάλλιο, αλλά στο δεύτερο έπρεπε να πάμε στην τελευταία περίοδο για κριθεί τελικά ο νικητής.


Τα 10λεπτα: 21-16, 25-18, 10-23, 30-23

Εθνική Ελλάδος (Βασίλης Γεραγωτέλλης): Κοσκινάς, Ερηνάκης, Μήλιος 6 (0/2), Γκανατσάς, Γλύνης, Ντικούδης 6, Βαϊόπουλος, Πεταλάς 2 (0/4), Βαβάτσικος 17 (2/4), Δεληγεώργης 47 (4/5), Κωνσταντάρας 2, Τσαγκαρούλης 6


Δύο Έλληνες συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωπαϊκού. Ο Απόλλωνας Δεληγεώργης που βραβεύτηκε κι ως πρώτος σκόρερ και ο Γιάννης Βαβάτσικος. Με τον τίτλο του Fair Play βραβεύτηκε ο Γιάννης Ερινάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x