Γενικά

Ανακοινώνεται πού θα γίνουν τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA θα ανακοινώσει εντός της ημέρας τις τρεις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα Προολυμπιακά Τουρνουά. Ιταλία και Φιλιππίνες τα δύο φαβορί.

Ημέρα κρίσης είναι η σημερινή, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA θα ανακοινώσει τις τρεις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα Προολυμπιακά Τουρνουά.

Οι υποψήφιες είναι έξι: Ιταλία (Τορίνο), Τσεχία (Πράγα), Τουρκία, Γερμανία (Αμβούργο), Σερβία (Βελιγράδι) και Φιλιππίνες (Μανίλα). Επικρατέστερες φαίνεται πως είναι η Ιταλία και οι Φιλιππίνες.

Τα Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν 5-11 Ιουλίου. Έχουν εξασφαλίσει θέση 15 χώρες μέσω των πρωταθλημάτων κάθε ηπείρου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα (από το Ευρωμπάσκετ). Οι υπόλοιπες είναι οι Ανγκόλα, Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Σερβία και Τυνησία.

Αν κάποια από τις Τσεχίας,, Ιταλίας, Φιλιππίνων και Σερβίας αναλάβουν να φιλοξενήσουν το τουρνουά, τότε ένα επιπλέον εισιτήριο (ή αντίστοιχα περισσότερα) θα δοθεί κατά προτεραιότητα στις επιλαχούσες ομάδες από τα πρωταθλήματα των ηπείρων τους (π.χ. αν είναι η Ιταλία, θα παίξει στο Προολυμπιακό και η όγδοη του Ευρωμπάσκετ Λετονία).

Η κλήρωση για τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά θα γίνει την επόμενη Τρίτη (26/1).

Σημειώνεται εξασφαλισμένη πρόκριση απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν οι ΗΠΑ (ως παγκόσμια πρωταθλήτρια) και η Βραζιλία (ως διοργανώτρια), ενώ πέραν των τριών θέσεων που θα προκύψουν από τα προολυμπιακά τουρνουά, εκεί θα βρίσκονται οι δύο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ (Ισπανία και Λιθουανία), ο νικητής του Αφρομπάσκετ (Νιγηρία), ο πρώτος και ο δεύτερος των Παναμερικανικών Αγώνων (Βενεζουέλα και Αργεντινή), ο πρωταθλητής Ασίας (Κίνα) και ο πρωταθλητής Ωκεανίας (Αυστραλία).Το ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα γίνει 6-21 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x