Μουντομπάσκετ 2023

Τζόρτζεβιτς: «Δεν ξέρω τι θέλουν να καταφέρουν με αυτό το σύστημα»

Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας άσκησε έντονη κριτική στη FIBA σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και τις πολλές αδύναμες ομάδες.

Επικριτικός με τη FIBA και το σύστημα διεξαγωγής της Α΄ φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, έπειτα από την ευρύτατη νίκη της Σερβίας επί των Φιλιππίνων με 126-67.

Η Σερβία έχει επικρατήσει στα δύο πρώτα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου με μέσο όρο διαφοράς 52,5 πόντους, ωστόσο αυτό δεν κάνει τον Τζόρτζεβιτς να τα βλέπει όλα ρόδινα, μπαίνοντας και στη θέση των ηττημένων.

«Δεν ξέρω τι θέλουν να καταφέρουν με αυτό σύστημα. Υπάρχουν 12 ομάδες που μπορούν να χάσουν με τεράστιες διαφορές» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Το να χάνεις δύο παιχνίδια με 40 ή 50 πόντους δεν είναι σίγουρα καλό και δεν βοηθάει αυτές τις εθνικές ομάδες».

Έπειτα εξήγησε για ποιο λόγο η ομάδα του δεν παίζει σε μικρότερες ταχύτητες: «Εμείς έχουμε τη δική μας ποιότητα, παίζουμε όσο πιο δίκαια μπορούμε».

Η απόφαση της FIBA να αυξήσει τις ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 24 σε 32, έπειτα από τρεις διοργανώσεις, έχει προκαλέσει αρκετές διαφωνίες, εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ αρκετών ομάδων.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x