Μουντομπάσκετ 2023

Το 85% των παικτών του Παγκοσμίου συμμετείχαν στα «παράθυρα»

Η συντριπτική πλειονότητα των παικτών που έπαιξαν στα παράθυρα κέρδισαν θέση και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εντυπωσιακό ποσοστό «απορρόφησης» των παικτών που συμμετείχαν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δείχνει η έρευνα της FIBA, καθώς το 85,4% κατάφερε να κερδίσει θέση στη δωδεκάδα.

Οι 328 παίκτες που είχαν πάρει μέρος στα προκριματικά κέρδισαν θέση στο Παγκόσμιο. Μάλιστα 53 εξ αυτών συμμετείχαν και στα 12 ματς των προκριματικών.

Η Ανγκόλα είναι πρώτη στη σχετική λίστας, αφού πέντε παίκτες της, που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είχαν πάρει μέρος σε όλα τα παιχνίδια των «παραθύρων», ενώ η Ιαπωνία, η Πολωνία και η Τυνησία έχουν στο τωρινό ρόστερ τους τέσσερις παίκτες, που δεν έχασαν ματς στα προκριματικά.

Εννέα χώρες - Καναδάς, Κίνα, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Τουρκία και Βενεζουέλα - έφτιαξαν τα ρόστερ τους αποκλειστικά από τους παίκτες που συμμετείχαν στα προκριματικά, ενώ άλλες εννέα ομάδες έχουν στις δωδεκάδες τους μόλις έναν παίκτη, που δεν εμφανίστηκε στα Qualifiers.

Επιπλέον, 200 από τους παίκτες (ή το 52,1%) συμμετείχαν τουλάχιστον σε έξι αναμετρήσεις των προκριματικών για λογαριασμό των χωρών τους. Συνολικά, 19 από τις 32 ομάδες δημιούργησαν τουλάχιστον το μισό ρόστερ τους με παίκτες των Qualifiers. Η Νέα Ζηλανδία είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με 11 παίκτες, ενώ η Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιορδανία είδαν 10 παίκτες τους να εμφανίζονται σε τουλάχιστον έξι αγώνες των προκριματικών.

Επίσης, 31 από τις 32 ομάδες του FIBA Basketball World Cup 2019 έχουν τουλάχιστον επτά παίκτες από τα προκριματικά, με τις ΗΠΑ να είναι η μόνη ομάδα που δεν μπαίνει στη συγκεκριμένη λίστα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x