Μουντομπάσκετ 2023

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της φαβορί για το χρυσό η Σερβία»

Την άποψη του για την πορεία της χώρας του στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ εξέφρασε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προέβη ο πάλαι ποτέ προπονητής του Ολυμπιακού αλλά και της Εθνικής Σερβίας, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος εξέφρασε τις απόψεις του για την τύχη των συμπατριωτών του στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, ο θρύλος των πάγκων ανέφερε σε μέσα της χώρας του ότι «Πιστεύω ότι είναι λάθος να οδεύουμε στην διοργάνωση με την νοοτροπία του φαβορί. Με την νοοτροπία ότι θα κάνουμε στους Αμερικανούς ότι στην Ιντιανάπολις το 2002. Η ομάδα πρέπει να προοδεύει παιχνίδι με το παιχνίδι και μοναδικό μέλημα της θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή απόδοση και το όμορφο μπάσκετ».

Ο «Ντούντα» μίλησε επίσης και για την προπονητική του περιπέτεια στο παγκόσμιο της Τουρκίας το 2010, όπου και εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του έπεσε θύμα διαιτητικής κλοπής. «Σε εκείνη την διοργάνωση βιώσαμε την απόλυτη αδικία και κλοπή. Στον περίφημο αγώνα κόντρα στους Τούρκους είχε εμπλακεί στα πεπραγμένα των διαιτητών μέχρι και η τοπική Μαφία. Ο κατά τα άλλα καλός μου φίλος Χέντο Τούρκογλου μου είχε πει τότε ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Δυστυχώς, είχε δίκιο».

Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x