Μουντομπάσκετ 2023

Ιτούδης: «Δεν αντιδράσαμε σωστά στην πίεση»

Στις κακές αντιδράσεις των γκαρντ της Εθνικής μπάσκετ απέδωσε περισσότερο την ήττα από τη Σερβία στην πρεμιέρα του «Ακρόπολις» ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως ήταν καλό τεστ προετοιμασίας για την Εθνική μπάσκετ το ματς κόντρα στη Σερβία στην πρεμιέρα του «Ακρόπολις», θεωρεί πως είχαν άσχημα ποσοστά στα σουτ και πρόβλημα στη ρακέτα με τους αντίπαλους ψηλούς, στάθηκε στις πολλές ασίστ και στην πίεση των αντιπάλων στους περιφερειακούς, ενώ περιμένει τα νεότερα για τους τραυματίες.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα πολύ καλό ματς για την προετοιμασία. Η Σερβία ήταν καλύτερη, εμείς είχαμε πίεση στους δημιουργούς μας. Είχαμε κακές αντιδράσεις. Θα πρέπει να παλεύουμε κάθε παιχνίδι και το κάναμε. Ισοφαρίσαμε σε 59-59, αλλά είχαμε κακά ποσοστά και προβλήματα στη ρακέτα. Ο Μιλουτίνοφ ήταν κυρίαρχος. Ο Παπαγιάννης επανήλθε κι έπαιξε, απορίας άξιο γιατί έφαγε ένα πολύ δυνατό χτύπημα. Ζήτησε αλλαγή γιατί πόνεσε ξανά και δεν μπορούσε να συνεχίσει».

Για το θέμα της επίθεσης, είπε: «Με 23% στο τρίποντο και 37% στο τρίποντο, οι 18 ασίστ κάτι λένε. Φανταστείτε να έμπαιναν και τα σουτ. Ενώ με τη Σλοβενία πήγαμε πολύ καλύτερα επιθετικά, απόψε είχαμε προβλήματα. Δημιουργήσαμε, όμως, ελεύθερα σουτ. Ειδικά, στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν κατέληξαν στο καλάθι.

Το θέμα, όμως, είναι ότι μας πίεσαν και δεν είχαμε καλές επιλογές. Αργήσαμε να "χτυπήσουμε" στα αδύνατα σημεία της Σερβίας. Πρέπει να διορθώσουμε το "διάβασμα" του αντιπάλου και τα ριμπάουντ».

Τέλος, για την κατάσταση των απόντων είπε: «Ο Παπανικολάου έχει έναν σπασμό κι έμεινε εκτός προπονήσεων. Ο Κώστας και ο Γιάννης συνεχίζουν την αποθεραπεία τους και δε ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Δεν είναι ακόμα σε θέση να προπονηθούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x