Μουντομπάσκετ 2023

«Αλύγιστη» Σερβία στα φιλικά, νίκησε και τη Γαλλία

Το 9/9 έκανε στα φιλικά προετοιμασίας η Σερβία, επικρατώντας επί κινέζικου εδάφους της Γαλλίας με το χαμηλό 61-56, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ούτε η Γαλλία μπόρεσε να σταματήσει την ακάθεκτη Σερβία.

Οι «πλάβι» επικράτησαν των Γάλλων με σκορ 61-56 στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας στη Σενγιάνγκ πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και διατήρησαν την άψογη φόρμα τους λίγες μέρες προτού ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια.

Σε ένα ματς με πολύ χαμηλή παραγωγικότητα κι από τις δύο ομάδες, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο, υποχρεώνοντας τους Σέρβους σε μόλις 23 πόντους ενεργητικό μέσα σε δύο δεκάλεπτα για το 32-23 της ανάπαυλας.

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της -12 από το 21’ (35-23), πετυχαίνοντας να προηγηθεί μέσα στα επόμενα τέσσερα λεπτά με επιμέρους σερί 19-5.

Από κει και έπειτα το ματς κύλησε με ισχνή διακύμανση στο σκορ και την άμυνα των Σέρβων να αποδεικνύεται ο παράγοντας «x», αφού λόγω αυτής η Γαλλία σκόραρε μόλις 8 πόντους στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο.

Το τελικό 61-56 έδωσε έτσι μία ακόμα νίκη στους Σέρβους, την 9η διαδοχική σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας, αποδείχνοντας πόσο δύσκολο θα είναι για οποιαδήποτε ομάδα να υπερισχύσει σε μεταξύ τους αναμέτρηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Νίκολα Γιόκιτς ήταν οι μόνοι «διψήφιοι» του αγώνα (13 και 10 πόντοι αντίστοιχα), με τον Μίτσιτς να προσθέτει άλλους 9 για τη Σερβία, ενώ Μπατούμ με εννέα, Πουαριέ και Φουρνιέ με επτά πόντους ξεχώρισαν για το σύνολο του Βενσάν Κολέ.

Σημειώνεται ότι στο φιλικό δεν αγωνίστηκαν Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα και Λούτσιτς, ενώ από πλευράς Γαλλίας έμεινε εκτός ο Νάντο Ντε Κολό.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 32-23, 48-46, 61-56.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x