Η' ΟΜΙΛΟΣ
Πόλη: Ντονγκουάν
Γήπεδο: «Dongfeng Nissan Cultural and Sports Center»
Χωρητικότητα: 16.133
Θα φιλοξενήσει επίσης: Δύο προημιτελικούς, αγώνες κατάταξης
ΚΑΝΑΔΑΣ: Η ελλιπής αμερικανική δύναμη
Τα τελευταία χρόνια με την συμμετοχή πολλών NBAερ στο ρόστερ της, δυνάμωσε αρκετά. Το πλήγμα όμως στην φετινή διοργάνωση είναι τεράστιο μιας και τα πρωτοκλασάτα ονόματα αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο. Γενικότερα σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει να επιδείξει κάποια διάκριση, που επιθυμεί να πετύχει στην Κίνα. Οι «πολεμιστές του δρόμου», όπως είναι το παρατσούκλι τους, πέρασαν πολύ δύσκολα χρόνια από το 1990 και μετά μιας και οι «σφαλιάρες» στα μεγάλα τουρνουά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, διαδέχονταν η μια την άλλη. Όλα αυτά φαίνεται πως αλλάζουν το τελευταίο διάστημα με τον ερχομό του Νικ Νερς στον πάγκο της ομάδας και με υπομονή και τύχη, ίσως δημιουργηθεί ένα σύνολο ικανό να πετύχει.
RANKING: (23)
ΠΑΛΜΑΡΕ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο (1936)
Παγκόσμιο Κύπελλο: -
Αμερικανικό Πρωτάθλημα: Ασημένιο (1980, 1999), Χάλκινο (1984,1988, 2001, 2015)
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: 6η (1978,1982)
ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Πρώτος και καλύτερος. Με μόλις δυο ήττες σε 12 παιχνίδια, κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο. Το 2/2 κόντρα στην Βραζιλία, σε συνδυασμό με την μεγάλη διαφορά στο σκορ κυρίως στην εκτός έδρας αναμέτρηση (67-94), φανερώνει εν μέρει την ποιότητα που διαθέτει. Σαφώς όμως, η δυναμικότητα των αντιπάλων του στην αμερικανική ήπειρο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μπορεί να παρέχει ξεκάθαρη εικόνα για την δυναμική του.
ΡΟΣΤΕΡ
ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Κέλι Όλινικ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Τζαμάλ Μάρεϊ, Άντριου Ουίγκινς, Τρίσταν Τόμπσον, Ντίλον Μπρουκς, Γκίλγκιους-Αλεξάντερ, Νικ Στάουσκας, Ντουάιτ Πάουελ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νικ Νερς
Αν κάποιος ψάχνει την επαλήθευση της φράσης «η υπομονή ανταμείβεται», τότε ο 52χρονος κόουτς αποτελεί ο ίδιος την συγκεκριμένη απάντηση. Ξεκίνησε να περιπλανιέται ως προπονητής το 1989 σε Βρετανία, ΗΠΑ και Βέλγιο. Μετά από 23 χρόνια και 13 διαφορετικούς συλλόγους, ήρθε το 2013 η ευκαιρία για μια θέση στο τεχνικό επιτελείο των Τορόντο Ράπτορς. Την περσινή σεζόν ανέλαβε ως επικεφαλής προπονητής τους Καναδούς, κατακτώντας το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ την παρθενική του σεζόν!
Τον περασμένο Ιούνιο αποφασίστηκε να είναι αυτός που θα οδηγήσει την εθνική ομάδα μπάσκετ στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγωνιστική περίοδος 2018-2019 θα του μείνει για πάντα αξέχαστη.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Κόρι Τζόζεφ
Ένας από τους ελάχιστους NBAερς που παρέμεινε στο ρόστερ της εθνικής ομάδας του Καναδά ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αποστολή του, τουλάχιστον δύσκολη. Παρόλα αυτά, με εφόδια το ταλέντο και την εμπειρία του που δεν αμφισβητούνται, καλείται να κάνει το κάτι παραπάνω. Από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στους Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι θα αποτελέσουν την τέταρτη ομάδα του στο NBA μετά τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με τους οποίους κατέκτησε και το πρωτάθλημα το 2014, Τορόντο Ράπτορς και Ιντιάνα Πέισερς.
Χ FACTOR:
Η «ζημιά» των απουσιών είναι ανεπανόρθωτη. Με μια πρόχειρη ματιά στα ονόματα που απουσιάζουν, καταλαβαίνει κανείς ότι όπως και στην περίπτωση της Αυστραλίας, έτσι και εδώ, αυτό που θα κρίνει πολλά είναι το αν θα καταφέρουν να «κρύψουν» τις αδυναμίες τους με τρόπο που δεν θα τους περιορίσει.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ:
Νίκη: Νιγηρία(96-87), Αυστραλία(90-70)
Ήττα: Νιγηρία(81-90), Αυστραλία(73-81)
Έδειξε ότι διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και πολλές αδυναμίες. Δεν είναι ξεκάθαρο για το αν ήταν θετικό ή αρνητικό το πρόσημο των τεσσάρων ματς.
ΣΤΟΧΟΣ: Με βάση την δυσκολία του ομίλου, η πρόκριση στην επόμενη φάση και βλέπουμε
Θα πετύχει αν:
-Μπορέσει να χτυπήσει στις αδυναμίες των αντιπάλων της
-Χρησιμοποιήσει κάποια «ιδιαίτερη» τακτική αντιμετώπισης των αντιπάλων επιθετικών
Θα αποτύχει αν:
-Οι Τζόζεφ και Μπιρτς πέσουν θύματα των ταλαντούχων αντιπάλων τους
-Δεν κρατήσει την αντίπαλη επίθεση σε χαμηλό σκορ
ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Τα ακίνδυνα «λιοντάρια»
Η Σενεγάλη είναι μια από τις πέντε ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την αφρικανική ήπειρο στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν έχει να επιδείξει κάτι σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκόσμιου Κυπέλλου, μιας και κάθε απόπειρα της εξελίχθηκε σε «δραματική» εμπειρία. Τα «λιοντάρια», βρίσκονταν σε αναζήτηση προπονητή από τον Φεβρουάριο όπου και εξασφάλισαν την πρόκριση στην Κίνα. Πιθανότητα το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε που ανέλαβε ο νέος κόουτς, δεν επαρκεί για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο. Θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση για την τρέλα τους, με στόχο να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν σε έναν εξ αρχής δύσκολο όμιλο.
RANKING (37)
ΠΑΛΜΑΡΕ
Ολυμπιακοί Αγώνες: -
Παγκόσμιο Κύπελλο: -
Αφρικανικό Πρωτάθλημα: Χρυσό (1968, 1972, 1978, 1980, 1997), Ασημένιο(1970, 1974, 1975, 1992, 1995, 2005), Χάλκινο (1983, 1989, 1993, 2013, 2017)
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: 14 (1978, Φιλιππίνες)
ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Ακόμη μια ομάδα που δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία μιας και όπως έχουμε επαναλάβει, πλην της Ευρώπης όπου υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός, στις υπόλοιπες ηπείρους οι προκρίσεις «παίζονται» ανάμεσα σε συγκεκριμένες ομάδες που παραδοσιακά υπερτερούν. Η Σενεγάλη εξασφάλισε το εισιτήριο της για την Κίνα ως δεύτερη στον όμιλο πίσω από την Νιγηρία, από την οποία και ηττήθηκε με το βαρύ (89-61) στο Λάγος. Οι 10 νίκες σε 12 ματς δεν αποτελούν καμία έκπληξη βάση των αντιπάλων της.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Τάκο Φολ,Γκιόργκι Ντιένγκ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μουσταφά Γκαγιέ
Ο 55χρονος κόουτς αντικατέστησε τον Αμπντουραχμάν Ν’ Νντιαγέ, ο οποίος αν και ανακοινώθηκε πριν μερικές εβδομάδες, δεν συμφώνησε με την Ομοσπονδία της Σενεγάλης στους όρους του συμβολαίου και τελικά η συμφωνία δεν προχώρησε. Ο νεοφερμένος Γκαγιέ, έχει εμπειρία από την Γυναικεία εθνική ομάδα της χώρας, κατακτώντας μάλιστα τα Αφρομπάσκετ του 2009 και 2015. Παράλληλα εξασφάλισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016. Παρόλα αυτά, δεν έχει εμπειρία σε επίπεδο ανδρών.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μορίς Ν’ Ντούρ
Στα 27 του χρόνια και ενώ διαθέτει ήδη τις εμπειρίες σε συλλογικό επίπεδο μετά την θητεία του σε Μάβερικς, Ρεάλ Μαδρίτης, Νικς, Ούνιξ Καζάν και από φέτος Βαλένθια, καλείται να ηγηθεί σε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα μιας και οι Λιθουανία, Καναδάς και Αυστραλία, αποτελούν απροσπέλαστα εμπόδια. Ατομικά πάντως, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός στην VTB League, κάτι που αποτέλεσε διαβατήριο για την μεταγραφή του στον ισπανικό σύλλογο και την συμμετοχή του από την νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα.
Χ FACTOR:
Είναι φανερό ότι με τις απουσίες των Τάκο Φολ και Γκιόργκι Ντιένγκ, τα περιθώρια για κάτι καλό στενεύουν, αν συνυπολογίσει κανείς και την δύσκολη κλήρωση. Το σημείο κλειδί λοιπόν θα είναι το αν οι υπόλοιποι παίκτες μπορέσουν να «καλύψουν» τους δυο αστέρες, χωρίς να αλλάξουν την φιλοσοφία του παιχνιδιού τους.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ:
Νίκη: Πουέρτο Ρίκο(90-61)
Ήττα: Ιταλία(54-111), Τουρκία(59-94)
Η μεγάλη νίκη απέναντι στο άνευρο Πουέρτο Ρίκο δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει τον διασυρμό από τις δυο ευρωπαϊκές ομάδες. Ξεκάθαρες αδυναμίες που πιθανότατα θα κοστίσουν ακριβά στην Κίνα
ΣΤΟΧΟΣ: Μια νίκη στον όμιλο
Θα πετύχει αν:
-Ακολουθήσει πιστά το πλάνο του προπονητή
-Πραγματοποιήσει κάποιος παίκτης εντυπωσιακή εμφάνιση επιθετικά
Θα αποτύχει αν:
-Κυριαρχήσει η «αναρχία» στο παιχνίδι της
-Παίξει στον ρυθμό των «τρομακτικών» αντιπάλων της
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Η πάντα επικίνδυνη ομάδα από την Βαλτική
Πρόκειται για το συνώνυμο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ πέρα από κάθε αμφιβολία. Με τα κατορθώματα αλλά και τους παίκτες «τοτέμ» που έχει «βγάλει» κατά καιρούς, είναι λογικό να γνωρίζει την καθολική αποδοχή από τους απανταχού φίλους του αθλήματος. Ένα χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι ακόμα και σε περιόδους προβλημάτων, δυσκολιών και απουσιών, καταφέρνει να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Βαλαντσιούνας και Σαμπόνις αποτελούν την συνέχεια μιας πλούσιας ιστορίας και καλούνται να ξεδιπλώσουν το μεγάλο ταλέντο τους ώστε να μην αποτύχουν σε εθνικό επίπεδο.
RANKING (6)
ΠΑΛΜΑΡΕ:
Ολυμπιακοί Αγώνες: χάλκινο (1992, 1996, 2000)
Παγκόσμιο Κύπελλο: χάλκινο (2010)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: χρυσό (1937,1939,2003), ασημένιο (1995, 2013, 2015), χάλκινο (2007)
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: 3η (2010, Τουρκία)
ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Μαζί με την Ελλάδα αποτέλεσαν τις μοναδικές χώρες των Ευρωπαϊκών προκριματικών που ηττήθηκαν μόλις μια φορά σε 12 αγώνες, κατακτώντας με σχετική άνεση την πρωτιά στον όμιλο τους. Επίσης η «λιέτουβα» σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίθεση βρισκόμενη πίσω μόνο από την Γερμανία με 83.2 πόντους μέσο, κάτι που λύνει πολλά ερωτήματα όσον αφορά ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας τους. Ξεχώρισαν, η εκτός έδρας νίκη με Κροατία(83-84) αλλά και η εντός νίκη με Ολλανδία(95-93) που έκριναν πολλά.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Αρτούρας Γκουντάιτις
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νταίνιους Αντομάιτις
Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σύδνεϋ το 2000. Μετά από 16 χρόνια, επιλέχτηκε από την Λιθουανική Ομοσπονδία να αναλάβει τις τύχες της εθνικής ομάδας της χώρας του. «Διαβατήριο» για αυτή την ευκαιρία που του δόθηκε, ήταν η ανάδειξη του ως κορυφαίος προπονητής του εγχώριου πρωταθλήματος την διετία 2015-2016, όταν και οδήγησε την Νεπτούνας στους τελικούς. Γενικότερα η προίκα που διέθετε ως παίκτης, τον έχει βοηθήσει στην «δεύτερη» καριέρα του. Από το 2018 βρίσκεται στον πάγκο της Λιέτουβους Ρίτας, ενώ την περασμένη σεζόν τα πήγε περίφημα κατακτώντας το κύπελλο και φτάνοντας μέχρι τους τελικούς στο πρωτάθλημα.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Γιόνας Βαλαντσιούνας
Τι σεζόν και αυτή για το 27χρονο Λιθουανό. Πάνω που όλα κυλήσουν εξαιρετικά με τους Ράπτορς στο πρώτο μισό, ένας τραυματισμός και μια μικροεπέμβαση των έθεσαν εκτός δράσης για σχεδόν τρεις μήνες. Σαν να μην έφτανε αυτό, τον Φεβρουάριο αποτέλεσε μαζί με ακόμα δυο συμπαίκτες του μέρος της ανταλλαγής με τους Γκρίζλις για τον Μαρκ Γκασόλ. Στο πρώτο ματς μετά τη επιστροφή του σημειώνει 23 πόντους και λίγες μέρες αργότερα σπάει το ρεκόρ καριέρας του με 33 πόντους. Με λίγα λόγια, τα 19 παιχνίδια που πρόλαβε να παίξει στο Μέμφις αποτελούν το πιο παραγωγικό διάστημα της καριέρας του με 19.9 πόντους μέσο όρο. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αναμένεται να ηγηθεί στην προσπάθεια της πατρίδας του.
Χ FACTOR: Με δεδομένο ότι μπορεί να τερματίσει από πρώτη έως τρίτη στον όμιλος της, μεγαλύτερη σημασία έχει αν θα καταφέρει να διατηρήσει την «φόρμα» στην οποία βρίσκεται. Το εξαιρετικό επιθετικό δείγμα των προκριματικών πρέπει να επιστρατευτεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει στην διαδικασία να παίξει το «γρήγορο» αλλά NBA μπάσκετ των δυο βασικών αντιπάλων της.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ:
Νίκη: Φινλανδία (80-60) και (87-46), Ρωσία(88-72), Κορέα(86-57), Ανγκόλα(91-56), Τσεχία(82-79)
Ήττα: Ισπανία(70-78), Σερβία (68-72) και (91-95)
Αναμενόμενες ήττες από δυο πανίσχυρους αντιπάλους. Καθάρισε τα υπόλοιπα ματς με συνοπτικές διαδικασίες και έδειξε έτοιμη, αν την βοηθήσουν και λίγο οι διασταυρώσεις να πετύχει κάτι καλό.
ΣΤΟΧΟΣ: Η είσοδος στην 8αδα
Θα πετύχει αν:
-Βρεθούν λύσεις στην περιφέρεια
- «Πιάσουν» απόδοση οι Βαλαντσιούνας και Σαμπόνις
Θα αποτύχει αν:
-Βραχυκυκλώσει στο επιθετικό κομμάτι
- Δεν καταλειφθεί η πληρότητα από το υπάρχον ρόστερ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: «Τρομάζει» παρά τις απουσίες
Αφού διέλυσε τον ανταγωνισμό στο μπάσκετ της Ωκεανίας για 44 χρόνια, το 2015, πήρε την απόφαση να μετακινηθεί στην ζώνη της Ασίας με σκοπό να «αποκτήσει» αντιπάλους και να γίνει καλύτερη. Σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν έχει να επιδείξει κάποια διάκριση, ωστόσο την τελευταία δεκαετία με την «παραγωγή» NBAερς, έχει δυναμώσει εντυπωσιακά. Βρέθηκε από το πουθενά να είναι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο στην Κίνα, αφού με τις εμφανίσεις στα φιλικά εντυπωσίασε τους πάντες. Οι «μπούμερς» διαθέτουν την ποιότητα και την ικανότητα να τα βάλλουν με κάθε αντίπαλο.
RANKING (11)
ΠΑΛΜΑΡΕ:
Ολυμπιακοί Αγώνες: -
Παγκόσμιο Κύπελλο: -
Πρωτάθλημα Ωκεανίας: Χρυσό (1971, 1975, 1978, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987, 1989, 1991, 1993, 1995, 1997, 2003, 2005, 2007, 2011, 2013, 2015), Ασημένιο (2001, 2009)
Ασιατικό Πρωτάθλημα: Χρυσό (2017)
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: 5η (1982, Κολομβία)
ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Από την στιγμή που εδώ και μερικά χρόνια αγωνίζεται στα προκριματικά της ασιατικής ηπείρου, η δυσκολία όπως είναι λογικό αναμενόταν να αυξηθεί. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη αυτή την φορά. Εύκολη πρόκριση με «σβηστές» μηχανές και 10 νίκες σε 12 παιχνίδια. Ιαπωνία και Ιράν ήταν οι μοναδικοί που έκαμψαν την αντίσταση των εξ Ωκεανίας ορμώμενων «καγκουρό» σε εκτός έδρας αναμετρήσεις στις οποίες απουσίαζαν οι περισσότεροι NBAερς. Προκρίθηκαν «όμορφα» και ξεκούραστα στην Κίνα.
ΡΟΣΤΕΡ:
ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Μπεν Σίμονς, Ράιαν Μπρόκχοφ, Ντάντε Έξουμ, Ξαβιέ Κουκς, Θον Μέικερ, Τζόνα Μπόλντεν
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αντρέι Λεμάνις
Στην 14ετή του καριέρα ως προπονητής, ο Αυστραλολετονός Λεμάνι έχει δουλέψει μόλις σε τρεις ομάδες. Πιο συγκριμένα, μετά από μια σχεδόν ερασιτεχνική καριέρα ως παίκτης σε διάφορες ομάδες της Μελβούρνης, το 2000 ξεκίνησε ως βοηθός σε διάφορες ερασιτεχνικές Αυστραλέζικες ομάδες και πέντε χρόνια ανέλαβε τους Μπρέικερς στην γειτονική Νέα Ζηλανδία. Το 2013 και έπειτα από την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποίησε σε συλλογικό επίπεδο ανέλαβε καθήκοντα ομοσπονδιακού τεχνικού των «καγκουρό». Μετρά δυο κατακτήσεις Πρωταθλήματος Ωκεανίας και ένα Πρωτάθλημα Ασίας, ενώ από το 2016 βρίσκεται παράλληλα και στους Μπρίζμπεϊν Μπούλετς.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Πάτι Μιλς
Λίγοι θα θυμούνται ότι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από το Πόρτλαντ το 2009, όταν και επιλέχτηκε από τους Μπλέιζερς στο Νο55 του ντραφτ. Ακολούθησαν τρεις σεζόν σε G-League, Αυστραλία και Κίνα, για να έρθει η καθιέρωση στην ελίτ του αθλήματος με την μετακίνηση του στους Σπερς. Εδώ και επτά σεζόν στο Σαν Αντόνιο, μετρά 615 συμμετοχές και ένα πρωτάθλημα το 2014. Στην προετοιμασία της εθνικής του ομάδας εμφανίστηκε σε δαιμονιώδη κατάσταση, με αποκορύφωμα την ηγετική παρουσία στην φιλική αναμέτρηση με τις ΗΠΑ. «Καυτός» και στα 31 του πολλά υποσχόμενος.
Χ FACTOR: Μαζί με τις ΗΠΑ πρόκειται για τις δυο πιο «πληγωμένες» ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μιας και οι απουσίες τους ξεπερνούν κάθε φαντασία. Εκεί θα κριθούν και όλα. Αν τα εναπομείναντα «καγκουρό» καταφέρουν να σταθούν απέναντι σε υψηλής δυναμικότητας αντιπάλους, κάτι που μέχρι στιγμής κάνουν και με το παραπάνω, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά και ίσως έρθει το πολυπόθητο μετάλλιο.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ:
Νίκη: Καναδάς(81-73), ΗΠΑ(98-94)
Ήττα: Καναδάς(70-90), ΗΠΑ(86-102)
Τέσσερα δυνατά φιλικά με απολογισμό δυο νίκες και ισάριθμες ήττες. Προβλημάτισε η 2οαρα από τον Καναδά, όμως η εμφάνιση επί των ΗΠΑ έφερε μεγάλες προσδοκίες.
ΣΤΟΧΟΣ: Να μπει στην ζώνη των μεταλλίων
Θα πετύχει αν:
-Διατηρήσει τα ίδια υψηλά στάνταρ στην επίθεση
-Εκμεταλλευτεί την δύναμη της στο σουτ τριών πόντων
Θα αποτύχει αν:
-Οι μονάδες της δεν μπορέσουν να συνδυαστούν
-Αν πέσει στην παγίδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ
Το πρόγραμμα του ομίλου:
Καναδάς-Αυστραλία (1/9, 10:30, ert.gr)
Σενεγάλη-Λιθουανία (1/9, 14:30, ert.gr)
Αυστραλία-Σενεγάλη (3/9, 10:30, ert.gr)
Λιθουανία-Καναδάς (3/9, 14:30, ΕΡΤ3)
Καναδάς-Σενεγάλη (5/9, 10:30, ert.gr)
Λιθουανία-Αυστραλία (5/9, 14:30, ΕΡΤ3)
Δείτε εδώ τον Α' Όμιλο
Δείτε εδώ τον Β' 'Όμιλο
Δείτε εδώ τον Γ' Όμιλο
Δείτε εδώ τον Δ' Όμιλο
Δείτε εδώ τον Ε' Όμιλο
Δείτε εδώ τον ΣΤ' Όμιλο
Δείτε εδώ τον Ζ' Όμιλο
Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.