Γενικά

Louisville και Michigan στον τελικό

Τα πανεπιστήμια του Louisville και του Michigan θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο NCAA.

Και οι τέσσερις έγιναν… δύο. Louisville και Michigan εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό του Final 4 του NCAA, που θα γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης στο «Georgia Dome» της Ατλάντα, όπως και οι δύο ημιτελικοί.

Οι Cardinals, αν και βρέθηκαν στο -12 στην τρίτη περίοδο, επικράτησαν 72-68 των Shockers του πανεπιστημίου της Wichita που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μία ακόμη έκπληξη. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, που είχε και το καλύτερο ρεκόρ (34-5, 14-4 στην Big East) στηρίχτηκε στους Ρας Σμιθ και Λιουκ Χάνκοκ που είχαν 21 και 20 πόντους αντίστοιχα και θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο μετά το 1986. Ο Κλίντονι Έρλι με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για την τους ηττημένους που συμμετείχαν σε Final 4 για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια. Μεταξύ των θεατών ήταν και ο Κέβιν Γουέρ, που είχε υποστεί στο προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας του έναν φρικιαστικό τραυματισμό. Ο 20χρονος γκαρντ, που είχε υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην κνήμη, παρακολουθούσε το ματς από αναπηρικό καροτσάκι και στο τέλος πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του.

Το Michigan επιβλήθηκε με 61-56 του Syracuse στον δεύτερο ημιτελικό και θα διεκδικήσει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1989. Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ, γιος του Τιμ Χάρνταγουεϊ που έκανε μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ, ήταν ο κορυφαίος των Wolverines με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ 10 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ένα ακόμη… βλαστάρι άλλοτε σταρ του ΝΒΑ, ο Γκλεν Ρόμπινσον ο τρίτος. Οι πορτοκαλί του Syracuse, που είχαν να εμφανιστούν σε Final 4 από το 2003, όταν με ηγέτη τον Καρμέλο Άντονι είχαν πάρει τον τίτλο, είχαν κορυφαίο τον Σι Τζέι Φερ με 22 πόντους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x