Eurocup

Καστρίτης: «Μας έχουν επηρεάσει οι τραυματισμοί»

Στο γεγονός πως ο Άρης δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης μετά την ήττα του Άρη από τη Βενέτσια στην πρεμιέρα του EuroCup.

Ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε πως άξιζε τη νίκη η Βενέτσια κόντρα στον Άρη και για αυτό της έδωσε συγχαρητήρια, στάθηκε στο κακό ξεκίνημα και στην ενέργεια που έπρεπε να καταναλώσουν για να μειώσουν το σκορ, θεωρεί πως αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν, παρά την κακή εικόνα στην τέταρτη περίοδο, στάθηκε στους τραυματισμούς που έχουν προκύψει και δεν επέτρεψαν να υπάρχουν λύσεις για τα πολλά φάουλ που χρεώθηκαν κόντρα σε μια πιο έτοιμη αγωνιστικά ομάδα, ζήτησε να βελτιώσουν τις συνεργασίες τους και να δουλέψουν περισσότερο, αποθέωσε τον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα στη Βενετία κι αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Κλέι και στις επιστροφές των απόντων.

Αναλυτικά: «Πρώτα από όλα, θέλω να συγχαρώ τη Βενέτσια για την νίκη, προφανώς ήταν καλύτεροι από εμάς για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Από την πλευρά μας, ξέραμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Δεν είναι εύκολη για εμάς αυτή η περίοδος, έχοντας να διαχειριστούμε πολλούς τραυματισμούς, οι οποίοι δεν μας επιτρέπουν να είμαστε στην κατάσταση που θα θέλαμε.

Ξέρουμε πως κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τις περισσότερες φορές μας καταβάλλει η κούραση. Το γεγονός αυτό συνέβη και σήμερα στη μέση του τρίτου δεκαλέπτου, δεν υπήρχαμε μέσα στο γήπεδο. Αν συμπεριλάβουμε το κακό ξεκίνημα, αλλά και τα ποσοστά ενέργειας που καταναλώσαμε προκειμένου να "γυρίσουμε" το παιχνίδι. Όλα όσα είδαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο βγάζουν απόλυτο νόημα για εμάς. Ξέρω πως όταν χάνεις με είκοσι πόντους δεν βγάζει νόημα το να συγχαρούμε τους παίκτες μας, αλλά εγώ θα το κάνω κυρίως για την προσπάθεια που έδειξαν στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου.

Δεν είναι εύκολο για αυτούς, δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα. Ακόμη και τώρα είναι αρκετά στεναχωρημένοι μέσα στα αποδυτήρια, αλλά ξέρουμε πως με τον τρόπο που δουλεύουν σύντομα θα είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στη Βενέτσια για το υπόλοιπο της σεζόν».

Για το πόσο δύσκολο ήταν για την πορεία του παιχνιδιού τα φάουλ που χρεώθηκαν στους παίκτες: « Δεν ήμασταν πλήρεις σήμερα. Ο Τολιόπουλος κι ο Χατζηδάκης έπαιζαν απροπόνητοι. Ο Γούντμπερι επιστρέφει από τραυματισμό και θέλει τον χρόνο του. Ακόμη κι όλοι να ήμασταν, όταν αναγκάζεσαι να παίξεις χωρίς ένα φυσιολογικό rotation στους ψηλούς, αυτό κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη πόσω μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις και τα προβλήματα.

Πραγματικά, θέλω να σταθώ στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Ειλικρινά, προσπαθούν πάρα πολύ, είχαμε πάρα πολλά προβλήματα. Σε καμία περίπτως,η δεν είμαστε μία ομάδα που έχει προπονηθεί επτά εβδομάδες κι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της. Είμαστε πολύ πιο πίσω, αλλά, από την δική μας ματιά, ξέρουμε ότι στα καλά μας κομμάτια μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Οπότε, το ζητούμενο για εμάς αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνουμε υγιείς, να δουλέψουμε, να "χτίζουμε" πάνω στα καλά ,μας διαστήματα και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και σύντομα να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».

Για την αδυναμία στα ριμπάουντ, αλλά και στο πως ο αντίπαλος "άνοιγε" την άμυνα: «Στις συνεργασίες μας φαίνεται ότι είμαστε ακόμα πίσω. Είναι θέμα προπόνησης και δουλειάς που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί. Πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ τις συνεργασίες μας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Από το τρίτο δεκάλεπτο κι έπειτα φαίνεται σαν να κουραζόμαστε πάρα πολύ και να"‘αδειάζουμε". Πρέπει να βρούμε τη διάρκεια και να αυξήσουμε τα καλά μας διαστήματα».

Για την παρουσία του κόσμου στη Βενετία: «Μεγάλος σεβασμός στον κόσμο του Άρη. Τους ευχαριστήσαμε και στο γήπεδο για την παρουσία τους. Πραγματικά, δεν έχω να πω το παραμικρό, παρά του σεβασμού για όλη την υποστήριξη και σήμερα, αλλά και γενικότερα. Το ξέρουμε ότι είναι πάντα δίπλα μας. Μέσα από την καρδιά μας, τους ευχαριστούμε πολύ και, να είναι σίγουροι, σε μία μεγάλη χρονιά η ομάδα θα παρουσιαστεί όταν είναι η ώρα όπως πρέπει και θα τους γεμίσει και πάλι με περηφάνια».

Για την απόκτηση του Κλέι και την πιθανότητα νέας προσθήκης: «Πρέπει να ξέρετε ότι κι ο Λαζέφσκι μπαίνει σε φάση επιστροφής, μπορεί όχι άμεσα, αλλά επιστρέφει. Σε συνεργασία με τη διοίκηση, έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και οτιδήποτε χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα θα γίνει. Δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι κι εύκολο, κυρίως λόγω της εικόνας που έχει η αγορά. Γενικά, είμαστε σε μία κατάσταση που τα δύσκολα τα αφήνουμε πίσω μας. Βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον κι, ότι χρειάζεται να κάνουμε, θα το κάνουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x