BCL

Υποκλίθηκε στο «παιδί-θαύμα» Τραορέ ο Κολοσσός και έχασε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του

Ο Κολοσσός Ρόδου έγραψε ιστορία παίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του, ωστόσο ηττήθηκε 84-54 από την ανώτερη Σεν Κεντέν, μετά από τρομερή εμφάνιση του 18χρονου Νολάν Τραορέ.

Έγραψε ιστορία παίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του, όμως δεν κατάφερε να το συνδυάσει με νίκη ο Κολοσσός Ρόδου. Η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα ηττήθηκε εύκολα με σκορ 84-54 από τη Σεν Κεντέν στη Γαλλία, στην πρεμιέρα του Basketball Champions League στο οποίο συμμετέχει.

Οι Ροδίτες μπήκαν καλά στο παιχνίδι και μάλιστα έκλεισαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα (12-17), έχοντας τρέξει μάλιστα ένα επιμέρους σκορ 9-0 στο φινάλε της. Παρόλα αυτά, από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, οι Γάλλοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και έδειξαν στο παρκέ την ανωτερώτητά τους.

Συγκεκριμένα, η Σεν Κεντέν έκανε κάτι παραπάνω από double score στο δεύτερο δεκάλεπτο (28-13) και ξέφυγε με +10 στο ημίχρονο (40-30), ενώ έκανε και ένα αντίστοιχο τρίτο δεκάλεπτο (26-11) ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Κάπως έτσι, εξασφάλισε τη νίκη, με τον Κολοσσό να μην έχει αντίδραση και να γνωρίζει την άνετη ήττα.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο 18χρονος Νολάν Τραορέ. Ο νεαρός γκαρντ, που θεωρείται «παιδί-θαύμα» του γαλλικού μπάσκετ, σκόραρε 27 πόντους με 4/10 τρίποντα και μοίρασε 5 ασίστ, όντας συγκλονιστικός και ο βασικός λόγος νίκης της ομάδας του. Από τον Κολοσσό, 15 πόντους είχε ο Παούλιους Ντανουσεβίτσιους και 12 ο Φράνσις Οκόρο.

Επόμενο ματς για την ομάδα του Γιώργου Σιγάλα στο BCL αυτό με την Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά (16/10).

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 40-30, 66-41, 84-54

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x