BCL

Άγγιξε την ανατροπή με μυθικό, αλλά και μοιραίο Γουόκερ ο Προμηθέας!

Με τον Τζόρνταν Γουόκερ να κάνει το ματς της ζωής του στην 4η περίοδο, αλλά και να εξελίσσεται στον μοιραίο παίκτη στο τέλος, ο Προμηθέας ηττήθηκε με σκορ 79-74 από τη Γαλατάσαραϊ στην Πάτρα.

Πολύ κοντά σε μια τεράστια ανατροπή επί της Γαλατάσαραϊ έφτασε ο Προμηθέας Πατρών!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, επιστρέφοντας από το -15 (54-69) του 34', χάρη στα όργια του Τζόρνταν Γουόκερ (19 πόντους στην 4η περίοδο)! Ωστόσο, στο φινάλε, ο Αμερικανός γκαρντ αστόχησε σε ένα φαινομενικά εύκολο λέι απ ισοφάρισης, με την «τσιμ μπομ» να φεύγει με πολύ δύσκολη νίκη από το «Δ. Τόφαλος» με σκορ 79-75 για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του BCL!

Αυτή ήταν και η δεύτερη ήττα του Προμηθέα φέτος στην Ευρώπη, με τη Γαλατά να βελτιώνει το ρεκόρ της σε 2-1, την ώρα όπου η Νίμπουρκ έχει το απόλυτο των νικών.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κάμινγκς με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Λίβινγκστον να ακολουθεί σε απόδοση με 17 πόντους. Για την ελληνική ομάδα, πέραν του Γουόκερ, ο Ιβούντου έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με 17 πόντους και 5 ασίστ.

Το ματς:


Αρκετά κλειστό και ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, εκεί όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι πως στην πρώτη περίοδο το προβάδισμα άλλαξε συνολικά 7 φορές χέρια, ενώ υπήρξαν και τέσσερις ισοπαλίες. Για τον Προμηθέα, σε εξαιρετική κατάσταση βρέθηκαν οι Χρυσικόπουλος και Ιβούντου που βρήκαν εύκολους πόντους, με τη Γαλατάσαϊ από την πλευρά της να «επικρατεί» στα σημεία, κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με σκορ 19-17.

Με γκολ-φάουλ του Πέρι και δύο βολές του Βαρνάδο, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν για το 22-21 στο 12'. Κάπου εκεί όμως, ήρθε ένα ξέσπασμα από την «τσιμ μπομ», η οποία χάρη στην τρομερή εμφάνιση μέσα, αλλά και κοντά στη ρακέτα, κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, φτάνοντας στο +10 για το 37-27 στο 17'. Η απάντηση των Πατρινών ήρθε στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου, με την καλή άμυνα της ομάδας, αλλά και τους 11 πόντους δια χειρός Λούντζη και Ιβούντου, να στέλνουν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 38-40.



Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στην τρίτη περίοδο, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να υποπίπτει σε αρκετά λάθη και να έχει πολλά χαμένα σουτ. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να σκοράρουν αρκετούς πόντους στο ανοικτό γήπεδο και παράλληλα να βρουν ρυθμό επιθετικά. Με τους Κάμινγκς και Λίβινγκστον σε πρώτο πλάνο, η Γαλατά ανέβασε σταδιακά τη διαφορά μέχρι και το +13 (46-59) στο 28', κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 61-48.


0

Με έξι γρήγορους πόντους από τους Ιβόντου και Ερνάντεζ, ο Προμηθέας μείωσε σε 63-54 στις αρχές τις τέταρτης και τελευταίας περιόδου, δείχνοντας ικανός να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα. Παρ' όλα αυτά, ένα σερί 6-0 των φιλοξενούμενων, ανέβασε τη διαφορά στο +15 (54-69) στο 34'. Σε εκείνο το σημείο, οι Πατρινοί όχι μόνο δεν «λύγισαν», αλλά κατάφεραν να αντιδράσουν, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Τζόρνταν Γουόκερ τον απρόσμενο ήρωα! Ο Αμερικανός γκαρντ «εξερράγη» και με ένα ασύλληπτο κρεσέντο 16 διαδοχικών πόντων (4 τρίποντα), ο Προμηθέας προσπέρασε με 70-69 στο 38'! Μάλιστα, λίγο αργότερα, με νέο τρίποντο του Γουόκερ, οι γηπεδούχοι πήγαν στο +2 (73-71), προτού η Γαλατά βρει καλάθια με τους Ντελγκάδο και Κάμινγκς για το 75-77 στα 25'' πριν το φινάλε. Την τελευταία επίθεση του Προμηθέα ανέλαβε ο Γουόκερ, ο οποίος και αστόχησε σε ένα φαινομενικά εύκολο λέι απ, με τον Λίβινγκστον στο φινάλε να διαμορφώνει από την γραμμή των βολών το τελικό 79-75.



Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-40, 48-61, 75-79.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x