BCL

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ με το δεξί στο BCL!

Με τον Χαμπ να καθαρίζει το ματς με 7 πόντους στα τελευταία 87'' και να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 28 πόντους, η ΑΕΚ Betsson BC επικράτησε δίκαια με σκορ 80-71 της Μακάμπι Ραμάτ στην πρεμιέρα του BCL!

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ Betsson BC ξεκίνησε με το δεξί το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι!

Με τον 25χρονο Αμερικανό πόιντ γκαρντ να πραγματοποιεί απίθανη εμφάνιση, η «Ένωση» επικράτησε δίκαια με σκορ 80-71 της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν στη «Sunel Arena», στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Basketball Champions League!

Παρά το γεγονός πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό, αλλά και πνευματικό πρόσωπο, έχοντας σχεδόν σε όλο το διάστημα του αγώνα το πάνω χέρι στο σκορ. Στο φινάλε, ωστόσο, χρειάστηκε να βγει μπροστά ο Χαμπ, που με δύο μεγάλα τρίποντα -το ένα, μάλιστα, ήταν και γκολ φάουλ- στα τελευταία 87 δευτερόλεπτα, ξεκόλλησε από το +4 την ομάδα του, χαρίζοντάς της το ροζ φύλλο αγώνα.

Μάλιστα, ο Αμερικανός άσος ολοκλήρωσε το ματς με 28 πόντους (7/12τρ.), 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ! Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χάντερ Χέιλ, ο οποίος μέτρησε 16 πόντους (4/8τρ.) και 4 ριμπάουντ, όπως και ο Γκραντ Γκόλντεν, που είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Επόμενο παιχνίδι για τους «κιτρινόμαυρους», αυτό του ερχόμενου Σαββάτου (05/10) στη Θεσσαλονίκη και το «Αλεξάνδρειο» κόντρα στον Άρη, στην πρεμιέρα της Stoiximan GBL.

Το ματς:



Η ΑΕΚ Betsson BC, που ξεκίνησε με τους Χαμπ, Χάντερ, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου και Γκόλντεν στην αρχική της πεντάδα, μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και με τρίποντο του Χαμπ (μετά από δικό του κλέψιμο) και τα δίποντα των Νετζήπογλου και Γκόλντεν, προηγήθηκε με 7-0 στο 2'. Στη συνέχεια, η Μακάμπι Ραμάτ Γκαν «σημάδεψε» τη ρακέτα της «Ένωσης» και με πρωταγωνιστές τους Στίβενς και ΜακΚόλουμ, κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά και μάλιστα να περάσει για πρώτη φορά μπροστά με 13-14 στο 6'.



Ένα καλάθι του εξαιρετικού στο πρώτο δεκάλεπτο Γκόλντεν, σε συνδυασμό με τα δύο απανωτά τρίποντα των Χάντερ και Χαμπ, έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στην «Ένωση» για το 21-19 στο 8'. Γκάλινατ και Γκόλντεν «αντάλλαξαν» βολές για το 23-21, με τον Μπράις και τον Χαμπ στο φιναλε του δεκαλέπτου, να διαμορφώνουν από την γραμμή της… φιλανθρωπίας το 26-23 της περιόδου.



Με γκολ-φάουλ του Γκάλινατ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 26-26 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Γκρέι να απαντά για το 28-26 με το πρώτο του «κιτρινόμαυρο» καλάθι. Η Μακάμπι Ραμάτ με ένα μικρό σερί 5-0 προσπέρασε για δεύτερη φορά στο ματς (28-31) στο 13', προτού έρθει ένα επιθετικό ξέσπασμα για την ΑΕΚ!

Συγκεκριμένα, Κουζμίνσκας και Μπράις έκαναν το 33-31, με τους Χαμπ (16π. στο ημίχρονο) και Χέιλ να πετυχαίνουν τρία σερί τρίποντα -δύο ο πρώτος- για το +9 (42-33) στο 17', βάζοντας «φωτιά» στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ο δεύτερος, μάλιστα, συνέχισε να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και με πέντε προσωπικούς πόντους, έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (47-37) στο 18', προτού οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 5-0 στο τελευταίο λεπτό, μειώσουν στο 47-42 του ημιχρόνου.

ΑΕΚ Βetsson BC-Μακάμπι Ραμάτ Γκαν

Με τον Πρέντι Χαμπ να συνεχίζει με… σπασμένα φρένα από το πρώτο ημίχρονο και να πετυχαίνει το πέμπτο του τρίποντο στο ματς, η ΑΕΚ έκανε νωρίς-νωρίς το 50-42 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Το τρίτο φάουλ της «Ένωσης» σε τρίποντο των Ισραηλινών όμως(!), επέτρεψε στη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν να μειώσει σε 50-45, προτού αναλάβει δράση ο Γκόλντεν και με καλές άμυνες και δύο μεγάλα καλάθια, κάνει το 56-48 στο 24'. Στην επόμενη φάση, ο Γκάλινατ μείωσε σε 56-50, με τον Χάντερ Χέιλ να μπαίνει και εκείνος στην εξίσωση των τριπόντων για την ΑΕΚ και να διαμορφώνει το 59-50 στο 25'!

Κάπου εκεί ήρθε η αγωνιστική πτώση και για τις δύο ομάδες, όμως, καθώς καμία εξ αυτών δεν μπορούσε να σκοράρει εύκολα, με τους πόντους να μπαίνουν με το σταγονόμετρο. Ενδεικτικό πως στο τελευταίο πεντάλεπτο του δεκαλέπτου το επιμέρους σκορ ήταν 2-4(!), με την ΑΕΚ να επωφελείται από αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση, κλείνοντας την περίοδο στο +7 και το 61-54.



Το σκηνικό των πολλών χαμένων σουτ και των λαθών συνεχίστηκε και στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, εκεί όπου το σκορ ήταν 65-59. Μάλιστα, η Μακάμπι Ραμάτ Γκαν κατάφερε στη συνέχεια να «ροκανίσει» στο τελικό 80-71! τη διαφορά, πλησιάζοντας στους 4 (69-65) στο 37' και στους 5 (73-68) ένα λεπτό αργότερα. Σε εκείνο το σημείο βγήκε μπροστά ο «εκτελεστής» Χαμπ, και με δύο δύσκολα τρίποντα -στο ένα πήρε και φάουλ και πέτυχε τετράποντο- κατάφερε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκης για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με το τελικό 80-71!



Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-42, 61-54, 80-71.

Η στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x