Γενικά

Σλάβνιτς: «Στα τρία πρώτα φαβορί η Ελλάδα»

Στις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης συγκαταλέγεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον Ζόραν Σλάβνιτς, ομοσπονδιακό τεχνικό της Σερβίας, που είναι εκ των αντιπάλων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ

Στις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης συγκαταλέγεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον Ζόραν Σλάβνιτς, ομοσπονδιακό τεχνικό της Σερβίας, που είναι εκ των αντιπάλων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε ο Σέρβος κόουτς στη «SportDay»:

• Η Σερβία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Τι ακριβώς θέλει από το Ευρωμπάσκετ;

«Επί προσωπικού έχω να πω ότι ήδη έχω προσφέρει κάτι στην πατρίδα: έφτιαξα μια πολλά υποσχόμενη νέα ομάδα. Οφείλω να ομολογήσω ωστόσο ότι περπατάμε στο όριο. Αν μείνουμε ενωμένοι θα γίνουμε εφιάλτης όλων των αντιπάλων μας. Αν, ωστόσο, βγει εκτός συστήματος έστω ένας παίκτης, θα έχουμε πρόβλημα. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, στόχος μας είναι να τερματίσουμε στους επτά πρώτους του τουρνουά για να έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και φυσικά όνειρό μας είναι ένα μετάλλιο».

• Πολλοί Σέρβοι σταρ αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο Ευρωμπάσκετ. Πώς το κρίνετε;

«Κάποιοι είχαν σοβαρή δικαιολογία. Κάποιοι άλλοι όχι. Αυτοί που στερούνταν σοβαρής δικαιολογίας δεν έχουν θέση στην εθνική όσο θα είμαι εγώ προπονητής. Σε αυτούς, π.χ., δεν συμπεριλαμβάνονται οι Στογιάκοβιτς και Κρστιτς».

• Η δήλωση περί δώρου τηλεόρασης και dvd σε όποιον βρει στο τηλέφωνο τον Πάβλοβιτς είχε κάνει εντύπωση. Τόσο δύσκολη ήταν η... ανεύρεσή του;

«Δεν μπορούσα να τον βρω επειδή έψαχνε να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Όταν το κατάφερα ήταν πλέον αργά καθώς η προετοιμασία είχε ξεκινήσει».

• Θα δεχόσασταν να αγωνιστεί κάποιος με βαριά καρδιά;

«Δεν υπάρχει περίπτωση».

• Μπορεί να θυσιαστεί το κλίμα στην ομάδα για μια επιτυχία;

«Δεν μας φοβίζει η απουσία επιτυχιών τα τελευταία χρόνια. Φτιάχνουμε την ομάδα από την αρχή με νέους παίκτες, οι οποίοι θα είναι το μέλλον της ομάδας. Οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα στην Ισπανία, αυτή η γενιά θα παίζει τα επόμενα χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι μόνο οι Γκούροβιτς, Γιάριτς και Μίλιτσιτς κουβαλούν αρκετή εμπειρία. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι νέοι 20-23 χρόνων. Έως τώρα οι "παλιοί" έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να... γεφυρώσουν το χάσμα. Είναι πραγματικοί ηγέτες με πρώτο και καλύτερο τον Γιάριτς και μην ξεχνάτε πως ο Γκούροβιτς είναι ο αρχηγός».

• Για την Ελλάδα τι έχετε να πείτε;

«Εχει τον πρώτο λόγο στον όμιλό μας. Τη σεβόμαστε την Ελλάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως εμείς, οι Ρώσοι, αλλά και οι Ισραηλινοί δεν διαθέτουμε αξιόλογες ομάδες. Ένα μικρό προβάδισμα ωστόσο σας ανήκει».

• Πιστεύετε ότι η ελληνική ομάδα έχει τις προϋποθέσεις να κατακτήσει ξανά το τρόπαιο;

«Συγκαταλέγεται στις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Οι παίκτες σας παίζουν πολύ καιρό μαζί και επωφελούνται από αυτό μια και ο ένας γνωρίζει άριστα το παιχνίδι του άλλου. Επίσης, δεν διαθέτουν σούπερ σταρ, αλλά γύρω στους οκτώ πολύ καλούς παίκτες. Μεγάλο προτέρημα για την Ελλάδα είναι ότι έχει προπονητή τον φίλο μου και πολύ ικανό προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη».

• Ποιους θεωρείτε φαβορί για την «κούπα»;

«Οι γηπεδούχοι Ισπανοί, οι οποίοι θα επωφεληθούν πιστεύω και από την έδρα, είναι το μεγάλο φαβορί. Η Ελλάδα, επίσης, έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στην κορυφή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα θελήσουν να ανέβουν στο βάθρο. Οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο. Η φόρμα στην οποία θα βρεθούν εκείνες τις ημέρες θα κρίνει τα πάντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x