Γενικά

Μπλατ: «Σούπερ ομάδα η Ελλάδα»

Το εγκώμιο της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας έπλεξε μιλώντας στη «SportDay» ο Ντέιβιντ Μπλατ, ομοσπονδιακός τεχνικός μιας εκ των αντιπάλων της στην πρώτη φάση των ομίλων, της Ρωσίας.

Το εγκώμιο της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας έπλεξε μιλώντας στη «SportDay» ο Ντέιβιντ Μπλατ, ομοσπονδιακός τεχνικός μιας εκ των αντιπάλων της στην πρώτη φάση των ομίλων, της Ρωσίας. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Ισραηλινού προπονητή:

• Η Ρωσία έχει μείνει εκτός βάθρου σχεδόν 10 χρόνια. Ποιος είναι ο στόχος στην Ισπανία;

«Το Ευρωμπάσκετ είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Υπάρχουν πολύ ισχυρές ομάδες και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν σκληρά παιχνίδια. Ο δικός μας στόχος είναι να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Και το ιδεώδες να ανέβουμε στο βάθρο».

• Στην προετοιμασία συμμετέχουν 18 παίκτες. Το γεγονός αυτό έχει ανεβάσει τον ανταγωνισμό σε σημείο που να βλέπετε ό,τι πραγματικά θέλετε στις προπονήσεις;

«Την περσινή χρονιά πριν από την προκριματική φάση δεν ήμουν και τόσο ικανοποιημένος από την κατάσταση των παικτών. Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Όλοι οι παίκτες έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Και τα έδωσαν όλα στις προπονήσεις. Γενικά μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος απ' όσα είδα».

• Όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν με τις μουρμούρες και το «φεύγω» του Ζεβροσένκο, τι έχετε να σχολιάσετε;

«Όλα λύθηκαν κατόπιν συζητήσεων που είχα με τους παίκτες που διατύπωσαν παράπονα. Για παράδειγμα, εξήγησα στον Κιριλένκο ότι είναι ο ηγέτης μας. Ο πιο έμπειρος. Κατάλαβα τι χρειαζόμαστε από εκείνον, όπως κατάλαβε και ο Αλεξέι, που είχε παράπονα για τον χρόνο συμμετοχής, τα εξέφρασε και σκέφτηκε να αποχωρήσει. Μετά την κουβέντα που είχαμε ωστόσο, αναθεώρησε. Έκτοτε διορθώθηκε και το κλίμα στα αποδυτήρια».

• Στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσετε την Ελλάδα. Πιστεύετε ότι είναι το φαβορί του ομίλου;

«Ο όμιλός μας είναι δύσκολος. Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή ομάδα. Κατά τη γνώμη μου, μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Επίσης και η Σερβία είναι ομάδα με ταλαντούχους παίκτες. Επιπλέον το Ισραήλ που ολοκλήρωσε το παζλ του ομίλου μας θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με όλους τους άλλους. Η εθνική Ισραήλ, βλέπετε, έχει δώσει ήδη πολλά δύσκολα παιχνίδια και είναι πολύ πιο προετοιμασμένη από τις υπόλοιπες».

• Το 2005 στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας η Ελλάδα απέκλεισε τη Ρωσία στα προημιτελικά, στερώντας της το μετάλλιο και την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Σας ενδιαφέρει η εκδίκηση;

«Όχι. Προετοιμαστήκαμε με σκοπό να εμφανιστούμε στην Ισπανία όσο πιο δυνατοί γίνεται, με απώτερο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, αυτό που θα επιδιώξουμε είναι η νίκη. Κάθε φορά που αγωνιζόμαστε, θέλουμε τη νίκη, όχι για εκδίκηση, αλλά για να πάμε καλύτερα στις εκάστοτε διοργανώσεις. Θέλουμε να νικήσουμε την Ελλάδα που είναι "αργυρή" παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης και όχι γιατί μας απέκλεισε πριν από δύο χρόνια».

• Τι φοβάστε περισσότερο από την Ελλάδα;

«Τα πάντα. Είναι σούπερ ομάδα. Με εμπειρία, εξαιρετικούς παίκτες και φοβερό προπονητή. Αυτά τα στοιχεία την κάνουν ασυναγώνιστη. Όλοι οι παίκτες της είναι καλοί και μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή».

• Ποιον παίκτη ξεχωρίζετε;

«Όπως είπα, όλοι οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ καλοί. Παρ' όλα αυτά, θα πω ποιος είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Ο Νίκος Ζήσης. Είναι εκπληκτικό παιδί. Τον είχα ένα χρόνο στην Μπενετόν και ήταν φοβερός παίκτης. Αν και δεν είναι ο πιο γνωστός αθλητής της Ελλάδας, είναι τρομερός παίκτης. Στην καλή μέρα του μπορεί να σου κάνει τρομερή ζημιά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x