Γενικά

Πέταξε για Πεκίνο η Dream Team

Οι ΗΠΑ και η Αργεντινή είναι οι δύο ομάδες της Αμερικανικής Ζώνης που προκρίνονται απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου μετά τις νίκες τους κόντρα σε Πόρτο Ρίκο και Βραζιλία στους ημιτελικούς των Παναμερικανικών Αγώνων που διεξάγονται στο Λος Βέγκας.

Οι ΗΠΑ και η Αργεντινή είναι οι δύο ομάδες της Αμερικανικής Ζώνης που προκρίνονται απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου μετά τις νίκες τους κόντρα σε Πόρτο Ρίκο και Βραζιλία στους ημιτελικούς των Παναμερικανικών Αγώνων που διεξάγονται στο Λος Βέγκας. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι συνέχισε το αήττητό της σερί συντρίβοντας και τους Πορτορικάνους με 135-91, με τον Καρμέλο Άντονι να έχει 27 πόντους και άλλους πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Από τους ηττημένους, Αγιούσο και Αρόγιο με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα, ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

ΗΠΑ: Κιντ 8, Ρεντ 23 (3 ασίστ), Πρινς 10, Μπράιαντ 15, Χάουαρντ 9, Στούντεμαϊρ 7, Μίλερ 14, Τσάντλερ 1, Άντονι 27, Μπίλαπς.

Πόρτο Ρίκο: Αγιούσο 22, Αρόγιο 21, Ράμος 4, Μπαρέα 3, Ριβέρα 2, Αποντάκα 12, Φάλκο 12, Ρέγες 11, Φιγκερόα 4, Ρόσα, Βαλενσουέλα, Λι.

Η Αργεντινή επικράτησε της Βραζιλίας με 91-80. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Λουίς Σκόλα με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους Γκαρσία και Μπαρμπόσα είχαν από 16 πόντους, ενώ ο Σπλίτερ πρόσθεσε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ. Η «σελεσάο» προηγείτο στο σκορ στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο οι χρυσοί ολυμπιονίκες της Αθήνας με ένα επί μέρους σκορ 30-13 «καθάρισαν» το παιχνίδι και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αντίθετα η Βραζιλία μαζί με το Πόρτο Ρίκο και τον πέμπτο Καναδά θα λάβουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά διεκδικώντας το εισιτήριο για τους αγώνες της Κίνας μαζί με τέσσερις ομάδες από την Ευρώπη, δύο από την Ασία, δύο από την Αφρική και μία από την Ωκεανία.

Αργεντινή: Σκόλα 27 (9 ριμπ.), Πριγκιόνι 14 (5 ασίστ), Γκονζάλες 9, Γκρίπο 2, Πόρτα 2, Ντελφίνο 13 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Γκουτιέρες 2, Κιντέρος 10, Σάντες 6, Κάμεριχς 5.

Βραζιλία: Μασάδο 8, Ντα Ρόσα 7, Χουέρτας 2, Γκαρσία 16, Μπαρμπόσα 16, Ντα Σίλβα 6, Τζιοβανόνι 8, Ιλάριο 2, Σπλίτερ 15 (9 ριμπ.).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x