Γενικά

Λιθουανία ή Βενεζουέλα για προ-Ολυμπιακό

Σε Λιθουανία ή Βενεζουέλα θα διεξαχθεί το προ-Ολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ, όπου συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε σήμερα (9/12) η FIBA. Η Παγκόσμια ομοσπονδία που θα συνεδριάσει το σαββατοκύριακο (10 και 11/12) για να αποφασίσει τη χώρα που αναλάβει τη διοργάνωση, έθεσε εκτός υποψηφιοτήτων την ΠΓΔΜ που είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον, αλλά η θέλησή της είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Σε Λιθουανία ή Βενεζουέλα θα διεξαχθεί το προ-Ολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ, όπου συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε σήμερα (9/12) η FIBA. Η Παγκόσμια ομοσπονδία που θα συνεδριάσει το σαββατοκύριακο (10 και 11/12) για να αποφασίσει τη χώρα που αναλάβει τη διοργάνωση, έθεσε εκτός υποψηφιοτήτων την ΠΓΔΜ που είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον, αλλά η θέλησή της είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Όπως και να ‘χει, ο συγκεκριμένος αποκλεισμός αποτελεί έκπληξη, ενώ χαροποιεί ιδιαίτερα την ΕΟΚ, καθώς θα αποφευχθούν τυχών προκλήσεις και άλλα εχθρικά γεγονότα που θα δυσκόλευαν την παραμονή της αποστολής στη χώρα.

Πέρα από την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ, αποκλείστηκε κι εκείνη της Ανγκόλας. Θυμίζουμε, πως η Εθνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012 από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου μαζί με τις Ιορδανία,Νότια Κορέα, ΠΓΔΜ, Ρωσία, Λιθουανία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Ανγκόλα, Νιγηρία, καθώς και την Νέα Ζηλανδία. Τρεις από αυτές τις χώρες θα πάρουν τα τελευταία εισιτήρια για το Λονδίνο.

Όπως όλα δείχνουν, φαβορί για να αναλάβει την διοργάνωση είναι η Λιθουανία, που το καλοκαίρι που μας πέρασε φιλοξένησε και το Ευρωμπάσκετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x