Γενικά

Μπερτομέου: «Ακόμα και με τέσσερις ελληνικές ομάδες η Euroleague»

Για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την ερχόμενη σεζόν (2012-2013) στην Euroleague μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την επέκταση της συνεργασίας της με την bwin (μέχρι το 2014), ο Τζόρντι Μπερτομέου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης εξήγησε πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να συμμετάσχει με τέσσερις ομάδες από του χρόνου στην Euroleague, ενώ ανέλυσε για ποιο λόγο η Παρασκευή ενδείκνυται για την διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την ερχόμενη σεζόν (2012-2013) στην Euroleague μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την επέκταση της συνεργασίας της με την bwin (μέχρι το 2014), ο Τζόρντι Μπερτομέου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, που βρέθηκε στην Αθήνα, αφού τόνισε πως υπάρχουν προφανή σημάδια ανάπτυξης και αύξηση στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, εξήγησε πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να συμμετάσχει με τέσσερις ομάδες από του χρόνου στην Euroleague, ενώ ανέλυσε για ποιο λόγο η Παρασκευή ενδείκνυται για την διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Επιπλέον μίλησε για τα εγγυημένα συμβόλαια των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά και πως μπορεί να επηρεαστούν αν οι δύο ΚΑΕ αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Τα σημάδια ανάπτυξης είναι προφανή. Πάνω από το 55% των γηπέδων είναι 10.000 θέσεων ενώ το 10% των 20.000 θέσεων. Επιπλέον υπάρχει αύξηση στην προσέλευση του κόσμου. Η συνεργασία μας με την bwin είναι και για τα επόμενα τρία χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς έτσι θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω καθώς μας αναγνωρίζει ως μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις μπάσκετ παγκοσμίως», είπε αρχικά ο κ. Μπερτομέου και στη συνέχεια ανέλυσες τις αλλαγές που ισχύσουν στην Euroleague από την επόμενη χρονιά:

«Καταρχήν, από τα προκριματικά θα περνά μόνο μία ομάδα στους ομίλους, ενώ το Top16 θα περιλαμβάνει δύο ομίλους των οκτώ αντί τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Τέλος, τα παιχνίδια θα διεξάγονται αντί Τετάρτη και Πέμπτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Όσον αφορά το τελευταίο, καταλήξαμε ότι η Παρασκευή είναι η ιδανική μέρα ως πιο εμπορική, έπειτα από έρευνα που έγινε σε εννέα χώρες».

Ερωτηθείς για τον αν τα οκτώ επιπλέον παιχνίδια που θα προστεθούν στην φάση των «16» προκαλούν πρόβλημα στο καλεντάρι; «Θεωρούμε ότι έτσι η συγκεκριμένη φάση γίνεται πιο ανταγωνιστική. Όχι δεν δημιουργείται ζήτημα, απλά πλέον δεν θα υπάρχουν κενά από τη μία φάση στην άλλη, όπως γίνεται τώρα από την κανονική περίοδο στο Top16 και από το Top16 στα προημιτελικά. Θα ξεκινάμε τον Οκτώβριο χωρίς διακοπές».

Για το ζήτημα που «καίει» την Ελλάδα και αφορά στην συμμετοχή τρίτης ομάδας στη διοργάνωση; «Είναι στο χέρι των ομάδων -πλην του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού- να φτάσουν μέχρι τον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος και να εξασφαλίσουν απευθείας μία θέση στους ομίλους της Euroleague. Για να συμμετέχεις σε μία τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση, πρέπει να το κερδίσεις, να το αποδείξεις, οπότε είναι στο χέρι π.χ. του Άρη ή του ΠΑΟΚ να κερδίσουν μία θέση στην επόμενη διοργάνωση. Όσο για την συμμετοχή ελληνικής ομάδας στα προκριματικά, φυσικά και δεν αποκλείεται καθώς εξαρτάται από το ranking της ομάδας και της χώρας».

Ο κ. Μπερτομέου μίλησε και για το τι μπορεί να προκαλέσει μία ενδεχόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Και οι δύο οικογένειες στις οποίες ανήκουν οι δύο ομάδες θα φροντίσουν ώστε να τις αφήσουν σε καλά χέρια. Κάτι διαφορετικό θα ήταν απλά παράλογο».

«Η συνεργασία αυτή είναι στρατηγικής σημασίας για την bwin καθώς ενισχύει την παρουσία μας στο μπάσκετ», είπε από την πλευρά του ο Θωμάς Τζόκας, ο εκπρόσωπος της bwin party για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x