Γενικά

Η διπλή ζωή του Κουφού

Ο Κώστας Κουφός το καλοκαίρι έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Επιλέχθηκε στο ντραφτ, έκλεισε οριστικά την πόρτα της Ευρώπης και αφοσιώθηκε σε έναν στόχο. Να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Η άνοιξη τον βρήκε στο ΝΒDL. Τι σημαίνει αυτό; Μην πηγαίνει ο νου σας στο κακό. Πήγε εκεί για να βελτιωθεί. Άλλωστε είναι μόλις 19 ετών. Σήμερα τα ξημερώματα έκανε το ντεμπούτο του δείχνοντας πως είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους.

Ο Κώστας Κουφός το καλοκαίρι έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Επιλέχθηκε στο ντραφτ, έκλεισε οριστικά την πόρτα της Ευρώπης και αφοσιώθηκε σε έναν στόχο. Να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Η άνοιξη τον βρήκε στο ΝΒDL. Τι σημαίνει αυτό; Μην πηγαίνει ο νου σας στο κακό. Πήγε εκεί για να βελτιωθεί. Άλλωστε είναι μόλις 19 ετών. Σήμερα τα ξημερώματα έκανε το ντεμπούτο του δείχνοντας πως είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους.

Είναι ένας παραμορφωτικός καθρέφτης του ΝΒΑ. Και εκεί αντικατοπτρίζονται παίκτες που έχουν παίξει στο ΝΒΑ με μικρό ρόλο και θέλουν να τον μεγαλώσουν. Νεαροί που ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα του «μαγικού πλανήτη». Τραυματίες που έχασαν την επαφή τους και θέλουν να επιστρέψουν. Αλλοι που απέτυχαν να βρουν ένα συμβόλαιο και μερικοί... τελειωμένοι που βαριούνται να παίξουν σε μικρομεσαίες ομάδες της Ευρώπης. Από τον Ντέρικ Ντάιλ (πρώην του Περιστερίου), μέχρι τον Μπίλι Τόμας, ο οποίος έφυγε από την Καβάλα και περνάει εκεί το χρόνο του. Υπάρχουν και αξιόλογοι παίκτες, όπως ο Κιθ ΜακΛίοντ (με αρκετά χρόνια θητείας στο ΝΒΑ και με καλές σεζόν) ή ο υπερταλαντούχος, αλλά με προβλήματα στα γόνατα Σον Λίβινγκστον. Μερικοί από αυτούς εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Οπως ο JR Γκίντεν, που τον καλούν οι Σέλτικς κάθε τρεις και λίγο. Αλλωστε το ΝΒDL είναι θυγατρική λίγκα και οι ομάδες του έχουν άμεση σχέση με αυτές του ΝΒΑ.

Ο Κουφός στη Dleague

Ανάμεσα στα ονόματα των παικτών της... λίγκας βελτίωσης (National Basketball Development League) βρίσκεται πλέον και ο Κώστας Κουφός. Έπαιξε αρκετά καλά ματς με τους Γιούτα Τζαζ (4.7 πόντοι, 2.9 ριμπάουντ σε 48 ματς εκ των οποίων επτά ως βασικός σέντερ). Τώρα λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας τον έστειλαν για... ιδιαίτερα μαθήματα -και υπάρχει πιθανότητα (έστω και μικρή) να επιστρέψει στα πλέι οφ. Με τον Οκούρ, τον Μπούζερ, τον Μίλσαπ, τον Τζαρόν Κόλινς και τον Κιρίλο Φεσένκο δεν υπήρχε άλλη θέση ψηλού, οπότε ο ελληνοαμερικάνος σέντερ έχασε τη θέση του στο ρόστερ.

Το πρώτο του ματς

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε σήμερα τα ξημερώματα και όλοι αντιλήφθηκαν πως ο Κουφός δεν ανήκει εκεί. Ανήκει στο ΝΒΑ, έστω και με μικρό ρόλο. Είναι όμως, 19 ετών οπότε έχει χρόνο και αν κάνει ματς ανάλογα με το πρώτο του τότε θα κερδίσει σεβασμό και θα επιστρέψει... μάχιμος. Η ομάδα του ονομάζεται Γιούτα Φλας, έχει ρεκόρ 25-15 και νίκησε τους Αναχέιμ Αρσεναλ 109-82. Ο Κουφός είχε 21 πόντους με 10/14 δίποντα και 1/3 βολές. Είχε επίσης 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και 3 μπλοκ. Ολα αυτά μόλις σε 28 λεπτά! Πρώτος σκόρερ της ομάδας του ήταν ο 24χρονος φόργουορντ Μόρις Αλμοντ (25 π.), παίκτης που επίσης έχει συμβόλαιο με τους Τζαζ. Στο επίκεντρο πάντως ήταν ο Κώστας Κουφός με τον προπονητή των Φλας, Μπραντ Τζόουνς να λέει μετά το παιχνίδι: «Είναι μεγάλο αβαντάζ για εμάς να έχουμε Κουφό στην ομάδα. Είναι ένα παιδί που δεν εκβιάζει προσπάθειες και δουλεύει σωστά και πολύ καλά για του συμπαίκτες του. Μαζί του έχουμε ανέβει επίπεδο!» .

Πρόσθετες πληροφορίες για το ΝΒDL

* Υπάρχουν τρεις περιφέρειες. Οι δύο πρώτες (κεντρική και νοτιοδυτική) απαρτίζονται από πέντε ομάδες και η τρίτη (δυτική) από έξι.

* Υπάρχει κατάταξη ανάλογα με το ρεκόρ (νίκες - ήττες) και πλέι οφ. Οπως στο ΝΒΑ.

* Αλλοι γνώριμοι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη λίγκα είναι ο Τζεφ Τρεπανιέ (πρώην των Καβαλίερς, Νάγκετς, αλλά και της Νάπολι και της Ούλκερ) και ο Γάλλος φόργουορντ Αλέξις Αζινκά, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στους Μπομπκατς και ανήκει ακόμα σε αυτούς. Ο Κινέζος γκαρντ των Λέικερς, Σουν Γιούε, αλλά και ο βετεράνος του ΝΒΑ (και για λίγο πέρσι του Πανιωνίου), Ματίν Κλιβς.

* Ο Τζέιμς Ουάιτ, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην Φενέρμπαχτσε, φέτος έκανε πάταγο στο NBDL. Είχε 25.6 πόντους και 8.4 ριμπάουντ μέσο όρο. Οι Ρόκετς του προσέφεραν συμβόλαιο, στην αρχή 10ήμερο και πλέον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x