Γενικά

Τριπλ-νταμπλ ο Καλάθης!

Το δεύτερο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ πέτυχε ο Νικ Καλάθης. Ο 19χρονος ομογενής γκαρντ οδήγησε τους Florida Gators στη νίκη με 83-57 επί της Georgia εκτός έδρας, έχοντας σε 33 λεπτά συμμετοχής 20 πόντους (3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 2/2 βολές), 13 ριμπάουντ, 10 ασίστ και μόλις δύο λάθη. «Νιώθω περήφανος, αλλά δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου και του προπονητή μου», δήλωσε.

Το δεύτερο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ πέτυχε ο Νικ Καλάθης. Ο 19χρονος ομογενής γκαρντ οδήγησε τους Florida Gators στη νίκη με 83-57 επί της Georgia εκτός έδρας, έχοντας σε 33 λεπτά συμμετοχής 20 πόντους (3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 2/2 βολές), 13 ριμπάουντ, 10 ασίστ και μόλις δύο λάθη. Ο νεαρός άσος ολοκλήρωσε το τριπλ νταμπλ με μία ασίστ 4:29 πριν το τέλος και εν συνεχεία ο προπονητής του, Μπίλι Ντόνοβαν, τον απέσυρε στον πάγκο, με τον κόσμο να χειροκροτεί όρθιος.

«Απλώς προσπαθώ να γεμίζω τη στατιστική μου. Αυτό που μετρά είναι η νίκη. Προτιμώ να νικάμε από το να κάνω τριπλ νταμπλ. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο στην περιφέρειά μας», δήλωσε ο Καλάθης, ο οποίος πλέον είναι κάτοχος των δύο εκ των τριών τριπλ νταμπλ στην ιστορία του πανεπιστημίου. «Είναι σημαντικό κατόρθωμα το τριπλ νταμπλ και νιώθω περήφανος, αλλά δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου και του προπονητή μου, που έχει στείλει 12 παίκτες στο ΝΒΑ».

Ο κόουτς των Gators, Μπίλι Ντόνοβαν, τόνισε από την πλευρά του: «Είναι ένας πολύ ισορροπημένος παίκτης. Ένα τριπλ νταμπλ είναι ξεχωριστό επίτευγμα για κάθε παίκτη. Πιστεύω όμως ότι και ο ίδιος γνωρίζει ότι η επιτυχία αυτή ανήκει και στους συμπαίκτες του».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x