Γενικά

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και στο μπάσκετ

Μία νέα διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στα πρότυπα της αντίστοιχης διοργάνωσης του ποδοσφαίρου, θα εγκαινιαστεί το 2010. Όπως ανακοινώθηκε από τη FIBA, οι κορυφαίες ομάδες μπάσκετ του πλανήτη θα αναμετρηθούν τον Οκτώβριο του 2010 με τη νικήτρια να γίνεται πλουσιότερη κατά ένα εκατ. δολάρια. Στη διοργάνωση θα λαμβάνουν μέρος οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ηπείρου (Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αυστραλία), οι δευτεραθλήτριες Αμερικής και Ευρώπης, καθώς και η διοργανώτρια των αγώνων. Σε πρώτη φάση δεν θα συμμετέχουν ομάδες του ΝΒΑ

Μία νέα διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στα πρότυπα της αντίστοιχης διοργάνωσης του ποδοσφαίρου, θα εγκαινιαστεί το 2010. Όπως ανακοινώθηκε από τη FIBA, οι κορυφαίες ομάδες μπάσκετ του πλανήτη θα αναμετρηθούν τον Οκτώβριο του 2010 με τη νικήτρια να γίνεται πλουσιότερη κατά ένα εκατ. δολάρια. Στη διοργάνωση θα λαμβάνουν μέρος οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ηπείρου (Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αυστραλία), οι δευτεραθλήτριες Αμερικής και Ευρώπης, καθώς και η διοργανώτρια των αγώνων. Σε πρώτη φάση δεν θα συμμετέχουν ομάδες του ΝΒΑ, ωστόσο δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό τα επόμενα χρόνια.

Ήδη δύο πόλεις της Κίνας, η Τσενγκτντού και η Ναντζίνγκ, προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν την πρώτη διοργάνωση, που θα περιλαμβάνει ένα τουρνουά δέκα αγώνων που θα διεξαχθούν σε πέντε ημέρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x