Γενικά

Όνειρα μεταλλίου

Σε ρυθμούς Ολυμπιακούς Αγώνων κινούνται πλέον στην Εθνική μπάσκετ. Η του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Σε ρυθμούς Ολυμπιακούς Αγώνων κινούνται πλέον στην Εθνική μπάσκετ. Η πρόκριση από το προολυμπιακό τουρνουά επετεύχθη και πλέον στόχος είναι ένα μετάλλιο στο Πεκίνο, στην τρίτη παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Tους αντιπάλους τους περιμένουν να μάθουν σήμερα οι Έλληνες διεθνείς. «Θέλουμε να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς. «Στόχος είναι το μετάλλιο στο Πεκίνο», τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης. «Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια σεμνότητα και τον ίδιο σεβασμό μπορούμε να προσφέρουμε κι άλλες χαρές», το σχόλιο του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στόχος το μετάλλιο

Η Εθνική προκρίθηκε δια περιπάτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και πλέον κάνει όνειρα για μετάλλιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να πετύχει ότι δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες συμμετοχές της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Το 1996 στην Ατλάντα είχε καταλάβει την 5η θέση, όπως την 5η θέση είχε πάρει και το 2004 στην Αθήνα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι Έλληνες διεθνείς πιστεύουν σε αυτήν την διάκριση και μένει να δούμε εάν θα καταφέρουν να την πραγματοποιήσουν.

Κληρώνει για αντιπάλους

Εκτός από την Ελλάδα στο Πεκίνο προκρίθηκε και η Κροατία. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τεθούν αντίπαλοι στην Κίνα. Σήμερα θα γίνει η κλήρωση για το που θα τοποθετηθούν οι τρεις ομάδες που προκρίθηκαν από το προολυμπιακό, δηλαδή Κροατία, Ελλάδα και Γερμανία ή Πουέρτο Ρίκο. Στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται η Αργεντινή, η Αυστραλία, το Ιράν, η Λιθουανία και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσία. Στον δεύτερο βρίσκονται, η πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, και η Ανγκόλα.

Αναλυτικά

Α' Όμιλος: Αργεντινή, Αυστραλία, Ιράν, Λιθουανία, Ρωσία, 1η ομάδα προολυμπιακού.
Β' Όμιλος: Ισπανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ανγκόλα, 2η και 3η ομάδα προολυμπιακού.

Νοβίτσκι ή Αρόγιο;

Το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, σφραγίζεται σήμερα στις 19:30 (NET). Γερμανία και Πουέρτο Ρίκο αναμετρώνται για μια θέση στην Κίνα. Χθες, ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν συγκλονιστικός, σημειώνοντας 30 πόντους και μαζεύοντας 13 ριμπάουντ, όμως δεν μπόρεσε να ωθήσει προς τη νίκη την χώρα του. Από την άλλη, ο Κάρλος Αρόγιο στάθηκε άτυχος, τραυματίστηκε με συνέπεια να μην είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Πουέρτο Ρίκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x