Γενικά

Κουφός: «Όλα ανοικτά…»

Την απόφαση να μην επιστρέψει στο κολέγιο του Οχάιο και να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα ανακοίνωσε ο Κώστας Κουφός. Πλέον, οι δρόμοι για τον 19χρονο σέντερ είναι δύο: το ΝΒΑ ή η Ελλάδα. Ο ίδιος αν και έχει προτεραιότητα να προσπαθήσει να κερδίσει μία υψηλή θέση στα ντραφτ, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη συνέχεια της καριέρας του. «Ένιωσα πως αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσω για την καριέρα μου. Θα ήθελα να αγωνιστώ στο ΝΒΑ, αλλά αφήνω τα πάντα ανοικτά», δήλωσε.

Την απόφαση να μην επιστρέψει στο κολέγιο του Οχάιο και να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα ανακοίνωσε ο Κώστας Κουφός. Πλέον, οι δρόμοι για τον 19χρονο σέντερ είναι δύο: το ΝΒΑ ή η Ελλάδα. Ο ίδιος αν και θα προσπαθήσει να κερδίσει μία υψηλή θέση στα ντραφτ, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη συνέχεια της καριέρας του.

«Ένιωσα πως αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσω για την καριέρα μου. Θα ήθελα να αγωνιστώ στο ΝΒΑ, αλλά αφήνω τα πάντα ανοικτά», δήλωσε ο Κουφός αναφορικά με την απόφασή του να αφήσει τις σπουδές του και πρόσθεσε: «Έχω ακούσει πολλά καλά λόγια και τώρα δουλεύω σκληρά και προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ για να πετύχω το στόχο μου. Για την ώρα δεν με απασχολεί σε τι θέση θα επιλεγώ στα ντραφτ. Θέλω απλώς να δουλέψω σκληρά και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Όσοι παίζουν μπάσκετ ονειρεύονται την ημέρα που θα μπορούν να το κάνουν επάγγελμα κι εγώ θα παλέψω για να το κάνω πραγματικότητα. Ο Θεός με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο και θέλω να το αξιοποιήσω».

Όσο για την αποχώρησή του από το Οχάιο Στέιτ, τόνισε: «Έκανα πολλούς φίλους στο Οχάιο και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Οι φίλαθλοί μας ήταν εξαιρετικοί. Μίλησα με τον προπονητή μου, Θαντ Μάτα, και υποστήριξε την απόφασή μου. Μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και διατηρούμε μία πολύ καλή σχέση».

Η μητέρα του, Κάθυ, είπε από την πλευρά της: «Αποφάσισε πως θέλει να δώσει το 100% της ενέργειάς του σε αυτό. Είναι δύσκολο να προετοιμαστείς κατάλληλα για επαγγελματική καριέρα και ταυτόχρονα να είσαι φοιτητής. Παραμένουμε φίλοι του Οχάιο Στέιτ. Ο Κώστας έπρεπε να κάνει αυτό που είχε στην καρδιά του, αυτό που τον συνέφερε περισσότερο και να αφοσιωθεί 100% στο στόχο του».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x