Γενικά

Πεκίνο μέσω Αθήνας

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου μέσα στο σπίτι της θα έχει η Εθνική μπάσκετ. Το προολυμπιακό τουρνουά θα γίνει στις 14-20 Ιουλίου του 2008 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, όπως αποφασίστηκε από το κεντρικό συμβούλιο της FIBA, που συνεδρίασε στο Σικάγο παρουσία του προέδρου της FIBA Europe, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Η άλλη υποψηφιότητα ήταν του Πουέρτο Ρίκο, όμως αυτή της Αθήνας κέρδισε με 13-5 στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε. «Θα αποφύγουμε την ταλαιπωρία. Δεν είμαστε ρομπότ», Τσαρτσαρής-Μπουρούσης.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου μέσα στο σπίτι της θα έχει η Εθνική μπάσκετ. Το προολυμπιακό τουρνουά θα γίνει στις 14-20 Ιουλίου του 2008 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, όπως αποφασίστηκε από το κεντρικό συμβούλιο της FIBA, που συνεδρίασε στο Σικάγο παρουσία του προέδρου της FIBA Europe, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Η άλλη υποψηφιότητα ήταν του Πουέρτο Ρίκο, όμως αυτή της Αθήνας κέρδισε με 13-5 στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε. «Θα αποφύγουμε την ταλαιπωρία. Δεν είμαστε ρομπότ», είπε ο αρχηγός Μιχάλης Κακιούζης. Για «έξτρα κίνητρο» έκανε λόγο ο Νίκος Ζήσης. "Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια", δήλωσαν με ένα στόμα Τσαρτσαρής-Μπουρούσης.

Εκτός από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο τουρνουά θα πάρουν μέρος το Πράσινο Ακρωτήρι και το Καμερούν από την Αφρική, ο Λίβανος και η Κορέα από την Ασία, η Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία, η Βραζιλία, ο Καναδάς και το Πουέρτο Ρίκο από την Αμερική και από την Ευρώπη, Γερμανία, Σλοβενία και Κροατία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι του τουρνουά. Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να δώσει για τρίτη φορά το "παρών" σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την Ατλάντα το 1996 και την πατρίδα μας το 2004.

Το σύστημα διεξαγωγής

Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν στους προημιτελικούς <Α1-Β2 (1), Β1-Α2 (2), Γ1-Δ2 (3), Δ1-Γ2 (4)>. Οι ημιτελικοί θα γίνουν ως εξής: Νικητής (1)-Νικητής (3), Νικητής (2)-Νικητής (4). Οι δύο νικήτριες ομάδες παίρνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ την τρίτη θέση θα καθορίσει ένας επιπλέον αγώνας ανάμεσα στις δύο ηττημένες των ημιτελικών. Η κλήρωση για την ανάδειξη των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου του 2008 στην Αθήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x