Γενικά

Χαλαρά οι «τρικολόρ»

Με μια ακόμα ήττα έκλεισε η Τουρκία την παρουσία της στα ισπανικά γήπεδα. Αυτήν τη φορά «θύτης» ήταν η Γαλλία, που επικράτησε της ομάδας του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς με 85-64. Σε ένα ματς χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον, οι Γάλλοι έκαναν «πάρτι» και μάλιστα χωρίς να «ιδρώσει» ο MVP των τελικών του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ, που έπαιξε μόλις είκοσι λεπτά. Ανέλαβε την ευθύνη ο Τάνιεβιτς.

Με μια ακόμα ήττα έκλεισε η Τουρκία την παρουσία της στα ισπανικά γήπεδα. Αυτήν τη φορά «θύτης» ήταν η Γαλλία, που επικράτησε της ομάδας του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς με 85-64. Σε ένα ματς χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον, οι Γάλλοι έκαναν «πάρτι» και μάλιστα χωρίς να «ιδρώσει» ο MVP των τελικών του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ, που έπαιξε μόλις είκοσι λεπτά.Ανέλαβε την ευθύνη ο Τάνιεβιτς.

Όπως αναμενόταν οι δυο ομάδες ξεκίνησαν πολύ ελεύθερα το παιχνίδι και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ. Η ομάδα του Τάνιεβιτς στηριζόμενη στους Πεκέρ ( 9πόντους) και Τούρκογλου (7 πόντους) προσπαθούσε να ξεφύγει αλλά οι «τρικολόρ» πάντα επέστρεφαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου υπήρξαν τέσσερις ισοπαλίες (9-9, 11-11, 13-13, 15-15). Κάπως έτσι η Τουρκία βρέθηκε μπροστά με 22-20 στην πρώτη περίοδο.

Τα δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο. Οι τούρκοι συντηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ως εκεί (29-26, 31-28, 35-34). Από εκεί και έπειτα όμως οι παίκτες του Μπερζό πίεσαν περισσότερο στην άμυνα (χωρίς καλάθι για 3 λεπτά η Τουρκία) και κάνοντας ένα σερί 9-0 έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 43-35.

Το «σκηνικό» της τρίτης περιόδου ήταν παρόμοιο με αυτό της προηγούμενης. Μάλιστα οι γάλλοι έστειλα για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στο 26΄(51-41) με καλάθι του πολύ καλού Κίρκσεϊ. Η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει και κάπως έτσι φτάσαμε στο 56-43 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο η Τουρκία προσπάθησε να ανατρέψει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση. Δύο τρίποντα του Κουτλουάι (οι πρώτοι του πόντοι στο παιχνίδι) μείωσαν τη διαφορά στους 7 (49-56). Κάπου εκεί όμως ανέλαβε «δράση» ο Μπορίς Ντιό, ο οποίος έχοντας ως συμπαραστάτες τους Κιρκσεϊ και Μπαντιανέ έστειλε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (73-62 στο 37΄). Οι τούρκοι παρέδωσαν τα «όπλα» και φτάσαμε φυσιολογικά στο τελικό 85-64 υπέρ των «τρικολόρ».

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-35, 56-43, 85-64

Γαλλία: Γκομίς 8, Μπαντιανε 12, Ζιφά 2, Σανγκαρέ 4, Ντιαβαρά 10, Πάρκερ 6, Φερσό, Πιετρίς, Κίρκσεϊ 15, Ντιό 18, Τουριάφ 4, Βάις 6

Τουρκία: Αρσλάν 6, Κούρτογλου 5, Ατσούρ, Ακιόλ 4, Ιλιάσοβα 4, Ερνέν 3, Κουτλουάι 9, Ντεμιρέλ, Γκονλούμ, Οκούρ 5, Πεκέρ 19, Τούρκογλου 9


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς τόνισε πως: "Δεν είχαμε κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι. Αντίθετα, η Γαλλία βρήκε κίνητρο και μας νίκησε. Δε ξέρω τι έφταιξε και τερματίσαμε τόσο χαμηλά. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία, αλλά όταν ήρθαμε εδώ, όλα άλλαξαν. Δε ξέρω γιατί δεν παίξαμε καλά. Οσο για το ποιος είναι υπευθυνος, ρίξτε σε εμένα όλο το φτάιξιμο. Το συμβόλαιό μου εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, είναι, όμως, θέμα της ομοσπονδίας αν θα θελήσει να το "σπάσει".

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x