Γενικά

Δε βάζουν μυαλό…

Αφού αποκλείστηκε και τώρα, θα αργήσει να ξανασηκώσει κεφάλι. Ο λόγος για τη Σερβία, που έχασε με 87-83 από το Ισραήλ, στον καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ και έμεινε εκτός συνέχειας, αποτυγχάνοντας για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση να διακριθεί. Αντίθετα, οι παίκτες του Σβι Σερφ πήραν μια μεγάλη πρόκριση και ετοιμάζονται για τους αγώνες στους δύο ομίλους. Οι παίκτες του Ζόραν Σλάβνιτς, ουσιαστικά, «αυτοκτόνησαν», αφού είχαν μια διαφορά δέκα πόντων στο πρώτο ημίχρονο και έδειχναν πως θα «καθάριζαν» την αναμέτρηση. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισραηλινοί βρήκαν τις επιθετικές λύσεις με τον εκπληκτικό Γκριν και τους Χαλπερίν, Πνίνι και Ταπίρο και, περιορίζοντας τον Μίλισιτς, που μέχρι τότε έκανε «πάρτι» κάτω από τα δύο καλάθια, πήραν το ροζ φύλλο. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ο Γκούροβιτς. Δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Αφού αποκλείστηκε και τώρα, θα αργήσει να ξανασηκώσει κεφάλι. Ο λόγος για τη Σερβία, που έχασε με 87-83 από το Ισραήλ, στον καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ και έμεινε εκτός συνέχειας, αποτυγχάνοντας για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση να διακριθεί. Αντίθετα, οι παίκτες του Σβι Σερφ πήραν μια μεγάλη πρόκριση και ετοιμάζονται για τους αγώνες στους δύο ομίλους. Οι παίκτες του Ζόραν Σλάβνιτς, ουσιαστικά, «αυτοκτόνησαν», αφού είχαν μια διαφορά δέκα πόντων στο πρώτο ημίχρονο και έδειχναν πως θα «καθάριζαν» την αναμέτρηση. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισραηλινοί βρήκαν τις επιθετικές λύσεις με τον εκπληκτικό Γκριν και τους Χαλπερίν, Πνίνι και Ταπίρο και, περιορίζοντας τον Μίλισιτς, που μέχρι τότε έκανε «πάρτι» κάτω από τα δύο καλάθια, πήραν το ροζ φύλλο. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ο Γκούροβιτς.Δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση, αφού προηγήθηκαν νωρίς με +5 και στη συνέχεια με +7. Οι επιθετικές λύσεις των παικτών του Ζόραν Σλάβνιτς τους έφεραν με την προαναφερόμενη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Μίλισιστς και Γκούροβιτς κρατούσαν την «μπαγκέτα» στο σκοράρισμα σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο και η διαφορά κυμαινόταν σε εκείνο το διάστημα στους 8 με 10 πόντους. Η αντίδραση των Ισραηλινών τους έφερε στο -2, όμως το σερί 5-0 των «πλάβι», με τους Γιάριτς, Γκούροβιτς και Βελίτσκοβιτς, τους έστειλε στα αποδυτήρια στο +9, παρά τις προσπάθειες του Χαλπερίν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Σβι Σερφ αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν από τους 10 στους τέσσερις, χάρη στις εμπνεύσεις και εξάρσεις, πρωτίστως του Γκριν και στη συνέχεια των Ταμίρ και Χαλπερίν. Στο 27', οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά με έναν πόντο και «έκλεισαν» το τριαντάλεπτο με αυτήν τη διαφορά.

Ένα 7-2 σερί του Ισραήλ το έφερε μπροστά με έξι πόντους, χάρη στον Πνίνι. Οι Γκούροβιτς και Γιάριτς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μείωσαν στον έναν πόντο. Νέο σερί για τους Ισραηλινούς με 7-1 και +7 μπροστά στη συνέχεια. Οι απέλπιδες προσπάθειες των Σέρβων να μη γυρίσουν νωρίς στην πατρίδα τους τούς έφερε στο -2. Οι Γκριν κα Πνίνι έκαναν το 79-73, όμως οι Σέρβοι βρήκαν το κουράγιο να μειώσουν στους δύο.

Ο Ταπίρο με 1/2 βολές έκανε το 80-78, κάτι που έγινε στη συνέχεια και από τον Γκούροβιτς. Το αντιαθλητικό στον Ραντιβόγεβιτς έδωσε την ευκαιρία στους Ισραηλινούς να προηγηθούν με πέντε πόντους, χάρη στην ευστοχία του Ναόρ στις βολές. Στο τελευταίο λεπτό τα καλάθια των Μάρκοβιτς, Ταπίρο, Τεόντοσιτς διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και έστειλαν τους παίκτες του Σβι Σερφ στους «12».


Δεκάλεπτα: 23-16, 45-36, 60-61,83-87


ΙΣΡΑΗΛ(ΣΕΡΦ): Χάτζατζ, Χαλπερίν 17(3/9 τριπ), Ελιάου 4, Ρόμπερτς 9, Πνίνι 11(3/4 διπ), Ταπίρο 11(3/6 διπ, 5/6 βολ), Ναόρ 3, Κοζικάρο, Γκριν 26(8/13 διπ, 10/11 βολ, 12 ριμπ), Ταμίρ 6(5 ριμπ)

ΣΕΡΒΙΑ(ΣΛΑΒΝΙΤΣ): Τεόντοσιτς 9(3/3 διπ), Τσβέτκοβιτς, Ραντιβόγιεβιτς 3, Έρτεσγκ 2, Λάμποβιτς 3, Σ. Μάρκοβιτς 6, Γιάριτς 11(5/6 βολες, 6 ασ), Μίλισιτς 18(8/16 διπ, 13 ριμπ), Αλεξαντρόφ 4, Βελίτσκοβιτς 8, Τέπιτς, Γκούροβιτς 19(4/9 διπ)


Ζόραν Σλάβνιτς: "Δεν παραιτούμαι. Με έχει επιλέξει μια επιτροπή ομόφωνα και μόνο αυτή μπορεί να μου πει να φύγω. Δεν έχω το δικαίωμα να παραιτηθώ. Η ομάδα πρέπει να μείνει στα χέρια των νέων παικτών. Δε θέλω να μιλήσω για το θέμα του Μίλισιτς. Είμαι απογοητεύμενος από την παρουσία μας εδώ, αλλά πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στο μέλλον".

Σβι Σερφ: "Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για το σπουδαίο τους παιχνίδι. Έπαιξαν με καρδιά, αλλά και καλό μπάσκετ. Ο Γκριν έδειξε πως είναι σέντερ υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου, κόντρα σε μεγάλους παίκτες. Όλοι έπαιξαν πολύ καλά και ο Πνίνι ακόμα καλύτερα. Είμαι χαρούμενος για το Ισραήλ. Μετά τη βαριά ήττα από τη Ρωσία, με πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός της χώρας και μου είπε ότι πιστεύει σε εμάς. Εγώ, στο συγκεκριμένο ματς, στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισα να εγκαταλείψω τη μάχη, για να κάνω συντήρηση δυνάμεων. Τα καταφέραμε και συνεχίζουμε. Τώρα πάμε για τον αγώνα με την Ισπανία (σ.σ χωρίς να ξέρει τι θα επακολουθούσε) και συνεχίζουμε. Όσον αφορά για τελικό, ούτε που το συζητάω. Παραμένω προσγειωμένος".

Ντάρκο Μίλισιτς: «Είμαι ακόμη τρελαμένος με όσα έγιναν χθες. Τέτοια σφυρίγματα δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Εγώ κάθε φορά λέω αυτό που σκέφτομαι. Χθες, μας "έκλεψαν" τη νίκη. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, έπαιξε καλά, αλλά εμείς ήμασταν καλύτεροι. Είναι αλήθεια ότι είπα κάποιες βαριές κουβέντες, αλλά ας μου ζητήσουν πρώτα αυτοί "συγγνώμη" που μου έκλεψαν τη νίκη και μετά θα ζητήσω και εγώ. Δε γίνεται να παίζουμε έτσι. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Στην επόμενη εθνική κάποιοι θα είναι και κάποιοι όχι. Εγώ, πάντως, θα είμαι κανονικά".

*Το επεισόδιο και η κόντρα που έχει ο Σφι Σερφ με συμπατριώτη του δημοσιογράφο ανάγκασαν τη FIBA EUROPE να απειλήσει το δεύτερο με αφαίρεση της διαπίστευσής του.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x