Γενικά

Κάτι χρωστάμε

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Η Σερβία είναι ο δεύτερος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας, μετά την αγχώδη νίκη επί του Ισραήλ με στην πρεμιέρα. Κίνητρο πέρα από τους βαθμούς και το πληγωμένο γόητρο από την πρόσφατη συντριβή με 93-62 στο Στρασβούργο από τους «πλάβι». «Περιμένουμε ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η Σερβία είναι ομάδα που εκφράζει μια ολόκληρη σχολή και επιπλέον αυτή τη φορά είναι φανερό ότι έχουν δίψα για να επιστρέψουν στις ψηλές θέσεις», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Είμαστε το αουτσάιντερ», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πλάβι», Ζόραν Σλάβνιτς, ο οποίος είδε την ομάδα του να ηττάται στην πρεμιέρα με 73-65 από τη Ρωσία, που με τη σειρά της αναμετράται στο άλλο ματς του ομίλου με το Ισραήλ. Τα παιχνίδια Γαλλία-Ιταλία και Τουρκία-Γερμανία ξεχωρίζουν στο υπόλοιπο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Η Σερβία είναι ο δεύτερος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας, μετά την αγχώδη νίκη επί του Ισραήλ με 76-66 στην πρεμιέρα. Κίνητρο πέρα από τους βαθμούς και το πληγωμένο γόητρο από την πρόσφατη συντριβή με 93-62 στο Στρασβούργο από τους «πλάβι». «Περιμένουμε ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η Σερβία είναι ομάδα που εκφράζει μια ολόκληρη σχολή και επιπλέον αυτή τη φορά είναι φανερό ότι έχουν δίψα για να επιστρέψουν στις ψηλές θέσεις», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Είμαστε το αουτσάιντερ», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πλάβι», Ζόραν Σλάβνιτς, ο οποίος είδε την ομάδα του να ηττάται στην πρεμιέρα με 73-65 από τη Ρωσία, που με τη σειρά της αναμετράται στο άλλο ματς του ομίλου με το Ισραήλ. Τα παιχνίδια Γαλλία-Ιταλία και Τουρκία-Γερμανία ξεχωρίζουν στο υπόλοιπο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας.

Έτοιμοι για το δεύτερο βήμα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Μετά τη χθεσινή προθέρμανση, με αγχώδη πάντως νίκη επί του Ισραήλ, η Εθνική ομάδα ρίχνεται στα βαθιά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ισπανίας, αντιμετωπίζοντας στις 21:30 τη Σερβία (ΕΤ1). Πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό ενδιαφέρον, επιπλέον κίνητρο αποτελεί για τους Έλληνες διεθνείς και η συντριβή που υπέστησαν στις 12 Αυγούστου με 93-62 στο Στρασβούργου από τους «πλάβι». Ενδεχόμενη νίκη, εκτός του ότι θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της επίσημης αγαπημένης στην επόμενη φάση, θα της προσφέρει και βαθμούς, που είναι πολύτιμοι λόγω της μεταφοράς της βαθμολογίας στη δεύτερη φάση.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ευελπιστεί οι παίκτες του να απελευθερωθούν από το άγχος που έδειξαν να έχουν στην πρεμιέρα και να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. «Είχαμε μεγάλη πίεση. Είπα και στα παιδιά ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Χρειαζόταν υπομονή και επιμονή», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ αναφερόμενος στους προσεχείς αντιπάλους, είπε: «Η Σερβία μάς κέρδισε 31 πόντους, αλλά στην προετοιμασία. Είναι μια ομάδα γεμάτη με ποιότητα και ταλέντο, θα είναι σκληρός αγώνας, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα μου έχει συνηθίσει να παίζει τέτοιους αγώνες. Το σημαντικό είναι πως θα αξιοποιήσουν οι δύο ομάδες τα συμπεράσματα από το παιχνίδι του Στρασβούργου. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να συνδυάσουμε το πάθος με την ηρεμία, γιατί είναι μια ομάδα που προσπαθεί να σε αποπροσανατολίσει με τον τρόπο που παίζει και συμπεριφέρεται».

Ο «δράκος» θεωρεί πως οι Σέρβοι είναι διψασμένοι για διάκριση μετά τις αποτυχημένες πορείες των τελευταίων ετών σε μεγάλες διοργανώσεις. «Περιμένουμε ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η Σερβία είναι ομάδα, η οποία εκφράζει μια ολόκληρη σχολή και επιπλέον αυτή τη φορά είναι φανερό ότι έχουν δίψα για να επιστρέψουν στις ψηλές θέσεις, αλλά και άλλοθι γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν καταφέρει κάτι σημαντικό. Έχουμε μια καλή εικόνα για τον τρόπο που παίζουν».

Στον αντίποδα, η Σερβία έχει ανάγκη τη νίκη μετά την ήττα από τη Ρωσία στην πρεμιέρα. Άλλωστε, ενδεχόμενη νέα αποτυχία θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη κι αυτή την πρόκριση στη δεύτερη φάση (τα πάντα θα κριθούν στο ματς απέναντι στο Ισραήλ). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πλάβι», Ζόραν Σλάβνιτς, τόνισε: «Είμαστε το αουτσάιντερ απέναντι στην Ελλάδα. Το κλειδί είναι να σταματήσουμε τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη και… όλους τους υπόλοιπους παίκτες της ελληνικής ομάδας. Τώρα που το σκέφτομαι, ποιον να πρωτοσταματήσει κανείς; Βγαίνει κάποιος και μπαίνει κάποιος καλύτερος. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα του φίλου μου, Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά οι τίτλοι των φαβορί και αουτσάιντερ μένουν έξω από το παρκέ, όταν αρχίσει ο αγώνας».

Το προφίλ της Σερβίας

Κατακτήσεις: 9
Προπονητής: Ζόραν Σλάβνιτς
Το αστέρι: Ντάρκο Μίλισιτς
Προσέξτε τον: Μίλος Τεόντοσιτς
Μεγάλος απών: Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς
Πρόβλεψη: (4-7)

Το ρόστερ

ΓΚΑΡΝΤ

Μίλος Τεόντοσιτς (20 ετών) Ζελέζνικ
Βουλ Ραντιβόγιεβιτς (24 ετών) Φουενλαμπράδα
Μιλένκο Τέπιτς (20 ετών) Παρτιζάν
Μάρκο Γιάριτς (29 ετών) Μινεσότα Τίμπεργουλφς

ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Μίλαν Γκούροβιτς (31 ετών) Πρόκομ Τρεφλ
Μπράνκο Τσβέτκοβιτς (23 ετών) Χιρόνα
Στέφαν Μάρκοβιτς (19 ετών) Χέμοφαρμ

ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ-ΣΕΝΤΕΡ

Ντάρκο Μίλισιτς (22 ετών) Μέμφις Γκρίζλις
Νόβιτσα Βελίκοβιτς (21 ετών) Παρτιζάν
Νεμάνια Αλεξάντροφ (20 ετών) Ερυθρός Αστέρας
Ζόραν Ερσέγκ (22 ετών) Ζελέζνικ
Ντράγκαν Λάμποβιτς (20 ετών) Ζελέζνικ

Ζευγάρι με ιστορία

Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία έχουν αναμετρηθεί πολλάκις σε εθνικό επίπεδο ανδρών, με τους αγώνες της ελληνικής ομάδας στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ του 1987 και τον τελικό του 1989 να δεσπόζουν. Απέναντι στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία η επίσημη αγαπημένη είχε σε 68 αγώνες μόλις 13 νίκες και 55 ήττες. Αργότερα, με τη διάσπαση στη γειτονική χώρα, απέναντι στη Σερβία/Μαυροβούνιο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε 7 αναμετρήσεις είχε 4 νίκες και 3 ήττες. Τέλος, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου, απέναντι στη Σερβία η ελληνική ομάδα έχει 5 νίκες και 3 ήττες. Η πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν αυτή στις 12 Αυγούστου, όταν στο τουρνουά του Στρασβούργου η ελληνική ομάδα γνώρισε τη συντριβή με 93-62.

Το πρόγραμμα της Τρίτης

Α’ Όμιλος: Ρωσία – Ισραήλ (19:00)
Γ΄ Όμιλος: Λιθουανία- Τσεχία (19:00)
Β’΄Όμιλος: Κροατία - Πορτογαλία (20:00)
Δ’ Όμιλος: Γαλλία - Ιταλία (20:00)
Α’Όμιλος: Ελλάδα - Σερβία (21:30)
Γ’ Όμιλος: Γερμανία - Τουρκία (21:30)
Β’ Όμιλος: Ισπανία - Λετονία (22:30)
Δ’ Όμιλος: Σλοβενία - Πολωνία (22:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x