sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυτοί είναι οι 10 ποδοσφαιριστές που «εκτόξευσαν» την αξία τους φέτος

Πολλοί νεαροί παίκτες έχουν συστηθεί φέτος στην Ευρώπη και οι περισσότεροι έχουν αυξήσει κατά πολύ την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Πολλοί ποδοσφαιριστές που σχεδόν δεν γνωρίζαμε τα ονόματα τους, φρόντισαν με τις εμφανίσεις τους να τους μάθουμε για τα καλά φέτος στην Ευρώπη.

Πόσοι γνώριζαν τον Χάαλαντ ή τον Φάτι ένα χρόνο πριν;

Με τις εμφανίσεις τους λοιπόν αυτοί -και αρκετοί ακόμα- έχουν καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αυξήσουν κατά πολύ την αξία τους.

Δέκα από τα ταλέντα που το έχουν πετύχει είναι οι:

1) Έριλνγκ Χάαλαντ: Προηγούμενη αξία : 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Τωρινή αξία: 54 εκατομμύρια ευρώ
Αν μη τι άλλο το πρόσωπο της σεζόν. Ο Νορβηγός επιθετικός έχει σκοράρει 40 γκολ σε 32 εμφανίσεις και ήδη έχει κάνει θραύση σε όλη την Ευρώπη.


2) Λαουτάρο Μαρτίνες:Προηγούμενη αξία: 27 εκατομμύρια ευρώ. Τωρινή αξία: 72 εκατομμύρια ευρώ
Ο διακαής πόθος της Μπαρτσελόνα έχει κάνει την διαφορά στην Ίντερ και με τις εμφανίσεις του έχει τριπλασιάσει την χρηματιστηριακή του αξία.


3) Φεντερίκο Βαλβέρδε: Προηγούμενη αξία: 18 εκατομμύρια ευρώ. Τωρινή αξία: 54 εκατομμύρια ευρώ
Ο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται σημαντικό στέλεχος στο ρόστερ της «βασίλισσας» και ο Ουρουγουανός εξελίσσεται σε ηγετική μορφή για την ισπανική ομάδα.


4) Άνσου Φάτι: Προηγούμενη αξία: 15 εκατομμύρια ευρώ. Τωρινή αξία: 45 εκατομμύρια ευρώ
Ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λα Λίγκα έχει αποδείξει πως με το ταλέντο του μπορεί να κάνει «θαύματα» στον αγωνιστικό χώρο και ήδη με τις εμφανίσεις του, ανέβασε από μόνος του κατά πολύ τον πήχη.


5) Μάρτιν Όντεγκαρντ: Προηγούμενη αξία: 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Τωρινή αξία: 45 εκατομμύρια ευρώ
Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Ρεάλ Σοδιεδάδ δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης και έχει καταφέρει να «εκτοξεύσει» την αξία του με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και γι’ αυτό το λόγο η «βασίλισσα» τον θέλει πίσω.


6) Ντέγιαν Κουλέφσκι: Προηγούμενη αξία:1 εκατομμύριo ευρώ. Τωρινή αξία: 31,5 εκατομμύρια ευρώ
O Σουηδός ταλαντούχος κεντρικός μέσος αποκτήθηκε από την Γιουβέντους και αγωνίζεται δανεικός στην Πάρμα. Οι εμφανίσεις του με την Αταλάντα ανάγκασαν τους «μπιανκονέρι» να κάνουν την κίνηση τους βλέποντας το λαμπρό μέλλον που έχει μπροστά του.


7) Μέισον Μάουντ: Προηγούμενη αξία: 2 εκατομμύρια ευρώ. Τωρινή αξία: 45 εκατομμύρια ευρώ
Η Τσέλσι είναι γνωστή για την εύρεση ταλέντων. Ο Μέισον Μάουντ είναι ακόμα μία απόδειξη σε αυτό το γεγονός. Ο Άγγλος χαφ έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον πολλών ομάδων και με τις εμφανίσεις του πρόκειται να ανεβάσει κι άλλο την αξία του.


8) Μέισον Γκρίνγουντ: Προηγούμενη αξία: 7 εκατομμύρια ευρώ.Τωρινή αξία: 32 εκατομμύρια ευρώ
Η σύγκριση με τον Φαν Πέρσι φαίνεται πως είναι πολύ εύστοχη. Ο νεαρός Άγγλος έχει καταφέρει να σκοράρει 13 φορές σε 37 αγώνες και παρακολουθώντας αγώνες της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου.


9) Γκάμπριελ Μαρτινέλι: Προηγούμενη αξία: 5 εκατομμύρια ευρώ.Τωρινή αξία: 25 εκατομμύρια ευρώ
Ο Γιούργεν Κλοπ τον χαρακτήρισε ταλέντο του αιώνα. O ίδιος έχει φροντίσει να δείξει με τις αποδόσεις του στο γήπεδο πως το μάτι του Κλοπ μάλλον… κόβει.


10) Μπουκάγιο Σάκα: Προηγούμενη αξία: 5 εκατομμύρια ευρώ. Τωρινή αξία: 22 εκατομμύρια ευρώ
O Μr. Assist της Άρσεναλ είναι ο ποδοσφαιριστής που βγάζει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του δείχνοντας έτσι πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός(18 ετών). Ο Σάκα απέδειξε και στους αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Europa League ότι είναι από του σημαντικούς ποδοσφαιριστές των «κανονιέρηδων» και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.


Επιμέλεια: Άγγελος Σιδηρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x