sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυτή τη σαλατιέρα ποιος θα την πάρει;

Η μάχη για την κατάκτηση της σαλατιέρας στη Bundesliga καλά κρατεί. Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο εκεί, αφού «ανοιχτά» παραμένουν τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ χαμός γίνεται και στην ουρά!

Το πρωτάθλημα στη Bundesliga είναι ένα από τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών. Έξι στροφές πριν το φινάλε, «ανοιχτή» παραμένει η υπόθεση-τίτλος, αλλά και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ μεγάλη είναι και η μάχη για την παραμονή. Απόδειξη για τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ομάδες (και δεν είναι υπερβολή), έχουν κίνητρο!

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, ξεκινώντας από… ψηλά! Μετά την μεταξύ τους ισοπαλία στο ντέρμπι της 5ης Μαρτίου 2016, Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ συνέχισαν με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με τη διαφορά να παραμένει στους πέντε βαθμούς. Οι Βαυαροί με αυτό το +5 ασφαλώς και έχουν προβάδισμα για την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου, αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο.

inner

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πολλά ενδεχομένως να κριθούν την προσεχή αγωνιστική. Η Ντόρμουντ έχει το ντέρμπι του μίσους με τη Σάλκε και μάλιστα εκτός έδρας, ενώ η Μπάγερν ταξιδεύει στη Στουτγάρδη, όπου θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα. Από εκεί και πέρα, οι Βαυαροί (72 βαθμοί) παίζουν κατά σειρά με: Σάλκε (εντός), Χέρτα (εκτός), Γκλάντμπαχ (εντός), Ίνγκολσταντ (εκτός) και Ανόβερο (εντός). Από την άλλη, η Μπορούσια (67 βαθμοί) έχει να παίξει με: Αμβούργο (εντός), Στουτγάρδη (εκτός), Βόλφσμπουργκ (εντός), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (εκτός) και Κολωνία (εντός).

inner

Σε ό,τι αφορά την έξοδο στην Ευρώπη, στο κόλπο για τέσσερα εισιτήρια βρίσκονται έξι ομάδες. Βέβαια, υπάρχει ενδεχόμενο να «ανοίξει» και η έβδομη θέση, αν στον τελικό Κυπέλλου προκριθεί (κάτι που φαντάζει λογικό) η Μπάγερν Μονάχου, που φιλοξενεί τη Βέρντερ Βρέμης, αφού από το άλλο ζευγάρι μεταξύ Χέρτα και Ντόρτμουντ, η δεύτερη θα παίξει σίγουρα στο Champions League, ενώ κατά πάσα πιθανότητα και η πρώτη θα αγωνιστεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Με έξι αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, η διαφορά των έξι ομάδων είναι μόλις τέσσερις(!) βαθμοί, κοινώς… χαμός! Η Χέρτα, παρά την τελευταία βαριά ήττα από τη Γκλάντμπαχ, κρατάει γερά την τρίτη θέση (48 βαθμοί), αλλά την πλησίασαν στο -3 τόσο η Μπορούσια, όσο και η Λεβερκούζεν. Στους 44 βαθμούς βρίσκεται η Μάιντς, που αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις, έχοντας συγκάτοικο τη Σάλκε.

inner

Η φετινή παρουσία της στο Champions League, όπου βρίσκεται στα προημιτελικά, έχει επηρεάσει την πορεία της Βόλφσμπουργκ, η οποία βρίσκεται στην 8η θέση με 38 βαθμούς. Η διαφορά των έξι βαθμών από την 7η, δεν της απαγορεύει να κάνει όνειρα Ευρώπης και κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. Από την άλλη, παρά την τελευταία νίκη επί της Σάλκε, η Ίνγκολσταντ με τους 36 βαθμούς, δύσκολα θα προλάβει το… τρένο, αλλά το ίδιο δύσκολα θα κινδυνεύσει κιόλας, αφού βρίσκεται στο +9 από τα play out.

inner

Ένας κακός… χαμός γίνεται, τέλος, στην ουρά της βαθμολογίας. Με εξαίρεση το Ανόβερο, που μοιάζει καταδικασμένο, έχοντας 17 βαθμούς και όντας στο -10 από τη ζώνη των play out, οι υπόλοιπες οχτώ ομάδες δίνουν την μάχη τους για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Zweite Liga, άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες.

Μετά από τρία χρόνια, το Αμβούργο έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» πιο εύκολα την παραμονή και να μην χρειαστεί τα play out, αφού με 34 βαθμούς, όσους έχει και η Κολωνία, βρίσκεται στο +7. Σε πλεονεκτική θέση βρίσκεται μέχρι ώρας και η Στουτγάρδη, που έχει έναν βαθμό λιγότερο, αλλά από τη 13η θέση και κάτω, όλοι ουσιαστικά «βράζουν στο ίδιο καζάνι».

inner

Η νεοφώτιστη Ντάρμσταντ έχει 29 βαθμούς, έναν λιγότερο έχουν Βέρντερ Βρέμης και Χόφενχαϊμ, ενώ κάτω από τη γραμμή βρίσκονται Άουγκσμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 27. Στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται το Ανόβερο, το οποίο μετά την τελευταία ήττα από το Αμβούργο και την απομάκρυνση του Τόμας Σάαφ από την τεχνική ηγεσία, μάλλον έριξε «λευκή πετσέτα».

inner

Εν κατακλείδι, το φετινό πρωτάθλημα της Bundesliga, έτσι όπως εξελίσσεται, θα κρατήσει άπαντες σε αγωνία μέχρι το τέλος. Με τις 16 από τις 18 ομάδες να έχουν κάποιον στόχο να κυνηγήσουν μέχρι το φινάλε, τις τελευταίες έξι αγωνιστικές αναμένεται να «σπάσουν καρδιές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x