sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ατρόμητος: Ολη η περίοδος αναζήτησης προπονητή και ο μεγάλος νικητής, Κορακάκης

Ο Γιώργος Κορακάκης κέρδισε το στοίχημα και είναι πλέον ο πρώτος στον Ατρόμητο. Το sportfm.gr καταγράφει όλη την πορεία αναζήτησης της «κυανόλευκης» διοίκησης και πώς (τους) κέρδισε ο νεαρός τεχνικός.

Μια εξέλιξη που διαφαινόταν τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα γίνει πράξη, οριστικοποιήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και... επίσημα σήμερα το πρωί, καθώς ο Γιώργος Κορακάκης ανέλαβε το χρίσμα για να οδηγήσει τον Ατρόμητο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μια απόφαση που μόνο τυχαία δεν πάρθηκε, αν και το αρχικό πλάνο αντικατάστασης του Τραϊανού Δέλλα δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή εξέλιξη, αφού ο Ατρόμητος δεν ήθελε να βάλει μια δική της επένδυση (τέτοια είναι ο νέος προπονητής) να κολυμπήσει σε τόσο βαθιά νερά με προϋποθέσεις που δεν τις έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Κορακάκης

Η περίπτωση Ουζουνίδη που «κάηκε» άμεσα

Ο Ατρόμητος απευθύνθηκε κατευθείαν στον Μαρίνο Ουζουνίδη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δύο πλευρές. Ο πετυχημένος τεχνικός δεν είχε πρόβλημα με το project των Περιστεριωτών, αλλά φάνηκε ότι στο μυαλό του υπάρχει αυτή τη στιγμή η χαμένη ευκαιρία με τον Ολυμπιακό, ρισκάροντας να περιμένει και σε δεύτερο πλάνο η προοπτική του εξωτερικού. Για τον Ουζουνίδη δεν υπήρχε ούτε Ατρόμητος, ούτε (όπως αποδείχθηκε) Αστέρας Τρίπολης, που επίσης ακουγόταν.

inner

Άλλη ελληνική λύση σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr δεν υπήρξε...

Στόχοι από την Ιβηρική

Η συνέχεια του πλάνου ήθελε τη διοίκηση του Ατρόμητου να ψάχνει για ξένο τεχνικό και ειδικότερα από την Ιβηρική, με σαφή διάθεση να «σπρώξει» ένα καλό... πακέτο για να πετύχει το στόχο της. Η περίπτωση που προέκυψε εύλογα ήταν αυτή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, καθώς πρόκειται για έναν προπονητή που έχει γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος και ο ίδιος θεωρεί την Ελλάδα ως ένα σκαλί στην καριέρα του για να ανοίξει νέους επαγγελματικούς δρόμους.

Σύμφωνα με την περιστεριώτικη ΠΑΕ ήταν μια περίπτωση που είχε προταθεί και τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του προπονητή, που μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα από τη μία μέρα στην άλλη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε συμφωνία στο οικονομικό και στο πλάνο. Το θέμα είναι ότι ο Πορτογάλος παραμένει χωρίς δουλειά και ο Ατρόμητος προχώρησε.

Έπειτα ο μοναδικός στόχος που απασχόλησε πραγματικά και εξακριβωμένα τη διοίκηση των «κυανολεύκων» ήταν ο Αμπέλ Ρεσίνο. Ο Ισπανός που είναι παλιά «καραβάνα» στην Primera Division ήταν αυτός που ξεχώρισε από τις υπόλοιπες περιπτώσεις και στον οποίο έγινε συγκεκριμένη πρόταση μια μέρα πριν από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ιθύνοντες της ομάδας, μάλιστα, είχαν πάρει και την άποψη του Άγγελου Μπασινά, που είχε άποψη για το προφίλ του.

inner

Παρ' όλα αυτά δεν υπήρξε συμφωνία για δύο πολύ απλούς λόγους: 1) Ενώ είχε προταθεί από το γραφείο μάνατζερ με ένα ποσό, στις διαπραγματεύσεις διαπιστώθηκε μεγάλη διαφορά από τα νούμερα που είχαν πέσει στο τραπέζι και 2) ο ίδιος ο Ρεσίνο προτιμούσε να περιμένει μέχρι τέλους ομάδα από την Primera και πιο συγκεκριμένα τη Γρανάδα.

Το όνομα της τελευταίας μόνο τυχαία δεν είναι... Η ομάδα της Primera προσέλαβε τον γνωστό μας, Λούκας Αλκαράθ, που θα κάτσει στον πάγκο της για τρίτη φορά. Τι σημασία έχει ο Αλκαράθ; Ο Ισπανός ήταν μια περίπτωση που όντως εξετάστηκε από τον Ατρόμητο, ωστόσο η πλευρά του προπονητή φάνηκε ότι χρησιμοποίησε το ενδιαφέρον από την Ελλάδα προς το συμφέρον της διαρρέοντας περί πλήρης συμφωνίας με τους Περιστεριώτες, που την ίδια ώρα δεν είχαν «κλειδώσει» την επιθυμία τους ότι θα πορευτούν με αυτόν, όπως και τελικά έγινε.

inner

Ο Κορακάκης δούλευε ήδη και κέρδιζε

Στο μεταξύ ο Ατρόμητος επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με τον Γιώργο Κορακάκη να βάζει τη «σφραγίδα» του, τόσο με τις αρχικές του επιλογές, όσο και με τη διαχείριση του αγώνα. Παράλληλα, ο 40χρονος είχε κερδίσει τα αποδυτήρια μιλώντας σε πολύ απλή γλώσσα στους παίκτες: «Θέλω να δω θέληση, θέλω να δω ενέργεια», τους έλεγε όλες αυτές τις μέρες, τονίζοντας τι ήθελε και όχι τι έκαναν λάθος, βάζοντάς τους στο στόχαστρο. Τότε, ήταν που οι Γιώργος Σπανός και Γιάννης Αγγελόπουλος έβαλαν στο μυαλό τους ότι ήρθε η ώρα για την ευκαιρία ενός ανθρώπου, με τεχνογνωσία, που έχει δείξει έργο στην Κ-20 και που έχει προσφέρει πολλά ως αρχηγός της ομάδας.

Σκάζνι από... σπόντα

Παρ' όλα αυτά, η απόφαση δεν είχε παρθεί, διότι στις 26 Σεπτεμβρίου απολύθηκε από τη Σπάρτα Πράγας ο Ζντένεκ Σκάζνι λόγω της ήττας στο ντέρμπι από τη Σλάβια. Ο Τσέχος προτάθηκε στον Ατρόμητο και η περίπτωσή του μπήκε αυτομάτως πάνω από Αλκαράθ (που έπαιζε ως εναλλακτική του Ρεσίνο που είχε ήδη «καεί»), για λόγους που έχουν να κάνουν με τον πρότερο βίο του στην Ελλάδα.

Η περίπτωση του Σκάζνι αποτελούσε ουσιαστικά stand-by, αφού η εβδομάδα εξελισσόταν και τα θετικά σχόλια για τον Γιώργο Κορακάκη, εντός και εκτός αποδυτηρίων, αυξάνονταν και το ματς με την Ξάνθη ήταν προ των πυλών. Όλα ήταν στο χέρι του υπηρεσιακού -τότε- προπονητή, αφού η διοίκηση είχε πειστεί ότι δεν πρόκειται να τον «κάψει» με τον 40χρονο να αποδεικνύεται ικανότατος να... κολυμπήσει σε βαθιά νερά.

inner

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...

Ένας Ατρόμητος που έχει μπει από τα τέλη Σεπτέμβρη σε νέα περίοδο προετοιμασίας, δεν ηττήθηκε σε μια έδρα που παραδοσιακά δεν του πάει στα Πηγάδια, έχει αρχίζει να χτίζεται με ορθολογικό τρόπο μέσω της καθημερινότητας των προπονήσεων και ο στόχος να επανέλθουν οι «κυανόλευκοι» στα στάνταρ των περασμένων χρόνων θα αντιπροσωπευθεί από τον Γιώργο Κορακάκη, που κάνει ένα από τα προπονητικά του όνειρα πραγματικότητα, κάτι που το κέρδισε στο 100%.

Άλλωστε, ο νέος κόουτς της ομάδας του Ατρόμητου, ξέρει τι θα πει μάχη, το οποίο ήταν χαρακτηριστικό του και ως παίκτης, με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο εντός γηπέδων να έχει σε δεύτερη μοίρα.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x