sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια πανηγύρισε το τελευταίο πρωτάθλημα της (video)

Στις 29 Απριλίου του 1984, η Αθλέτικ Μπιλμπάο στέφθηκε πρωταθλήτρια για 8η (και τελευταία) φορά στην ιστορία της!

Μια μέρα σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια, η Αθλέτικ Μπιλμπάο -υπό την καθοδήγηση του τεχνικού Χαβιέρ Κλεμέντε- κατέκτησε το 8ο και τελευταίο μέχρι σήμερα πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου του 1984, τα «λιοντάρια» επικράτησαν 2-1 της μισητής Σοσιεδάδ και έφτασαν στον τίτλο, αφού ευνοήθηκαν στην ισοβαθμία (λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων) με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Μάλιστα, το φινάλε του πρωταθλήματος έκρυβε απίστευτες συγκινήσεις, αφού τρεις ομάδες πάλευαν για την κούπα και κρέμονταν σε μια κλωστή.

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ισόβαθμες, ενώ είχαν έναν πόντο πίσω τους την Μπαρτσελόνα. Στο «Σαν Μαμές», οι Βάσκοι προηγήθηκαν στο 18’ με τον Λιθεράνθου, ωστόσο δέχθηκαν την ισοφάριση στο 68’. Παρ’ όλα αυτά, στο 79’ ο Λιθεράνθου έβαλε πάλι μπροστά τους γηπεδούχους (με το γκολ νούμερο 3.000 στην ιστορία τους στην Α’ κατηγορία) και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Την ίδια ώρα, οι «μερένγκες» έφευγαν με το διπλό από την έδρα της Εσπανιόλ (1-2), αν και ζορίστηκαν αρκετά, αφού χρειάστηκαν δύο πέναλτι του Μπουντραγκένιο (70’, 85’) για να φτάσουν στην ανατροπή.

Ούτε όμως αυτό αρκούσε, καθώς χρειάζονταν μεγαλύτερη σε έκταση νίκη. Όσον αφορά την Μπάρτσα, να σημειώσουμε ότι πέρασε από το «Βιθέντε Καλντερόν», όπου επικράτησε 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ προς το φινάλε των αγώνων ένιωσε… πρωταθλήτρια για 2 λεπτά. Για την ακρίβεια, μεταξύ του 68ου και του 70ου λεπτού, όταν και την ευνοούσαν όλα τα σκορ.

Για την ιστορία, η Αθλέτικ έφτασε στο νταμπλ την ίδια σεζόν (5ο της ιστορίας της), καθώς κατέκτησε και το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ αυτός ήταν ο δεύτερος σερί τίτλος της στη La Liga.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x