sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αργεντινή,1950: Η πρώτη -και αήττητη- ομάδα που έφτασε στην κορυφή του κόσμου

Με τον Όσκαρ Φέρλομ να σαρώνει στα παρκέ, η διοργανώτρια Αργεντινή έφτασε αήττητη στον τελικό με τις ΗΠΑ, θριάμβευσε και έγραψε ιστορία στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας.

Οι περισσότεροι θυμούνται τη μεγάλη ομάδα που ανάγκασε τον κόσμο να παραμιλάμε όσα έκαναν οι παίκτες της στα παρκέ των ΗΠΑ το 2002.

Ωστόσο, η πρώτη και μοναδική -μέχρι τις μέρες μας- φορά που η Αργεντινή έφτασε στην κορυφή του κόσμου ήταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1950, το οποίο και διοργάνωσε.

Καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό Όσκαρ Φέρλομ, ο οποίος είχε προκαλέσει τον θαυμασμό των επαγγελματιών του ΝΒΑ αντιπάλων του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948, η «αλμπισελέστε» εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας, νίκησε σε όλα τα παιχνίδια της και κατέκτησε αήττητη τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Στον άτυπο τελικό, καθώς δεν υπήρχαν πλέι οφ στο πρώτο τουρνουά, η Αργεντινή νίκησε τις ΗΠΑ με 64-50, με τον Φερλόνγκ να σκοράρει 20 πόντους, επίδοση που του έδωσε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρώτου παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x