sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αποκλείεται να θυμάσαι ΟΛΕΣ τις «πρωτιές» του Λάμπαρντ! (pics)

Η μεγάλη των Άγγλων σχολή «αποφοίτησε» με την απόσυρση και του Λάμπαρντ, έπειτα από 21 χρόνια καριέρας! Μπορεί να θυμάσαι, λοιπόν, το τελευταίο του γκολ, αλλά… ότι είχε κάνει ντεμπούτο με την Ελλάδα;

Η «χρυσή» γενιά της Αγγλίας… κρέμασε τα παπούτσια της πια, μετά και την απόσυρση του Φρανκ Λάμπαρντ.

Μπορεί να μην πλησίασε καν σε έναν -πολυπόθητο- τίτλο, οι παίκτες των «λιονταριών» (και δη οι μέσοι) προ δεκαετίας, ωστόσο, ήταν… ένας και ένας!

Ο 38χρονος «Φράνκι», λοιπόν, ήταν ο τελευταίος από τη μεγάλη των… Άγγλων σχολή.

Μέχρι την επόμενη -όταν και όποτε αυτή εμφανιστεί.

21 χρόνια καριέρας κουβαλούσε στην πλάτη ο Super Frank. Είναι πάρα πολλά. Και μπορεί να θυμάσαι το τελευταίο του γκολ, το τελευταίο του ματς ή ποιος ήταν ο τελευταίος του παρτενέρ στο κέντρο, δύσκολα θα θυμάσαι, ωστόσο, ΟΛΕΣ τις «πρωτιές» του!

Ή όχι;

ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Πρώτο: Όχι. Το πρώτο του «μεγάλο» παιχνίδι δεν ήταν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, αλλά με εκείνη της Σουόνσι! Τα «σφυριά» τον είχαν δώσει το 1995 δανεικό στους Ουαλούς, που τότε έπαιζαν στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τελευταίο: Πιθανότατα, δεν είχε στο μυαλό του ότι θα έκλεινε την καριέρα του μακριά από το αγαπημένο του Λονδίνο και μάλιστα, στο… Τορόντο του Καναδά, στην αναμέτρηση της Νιου Γιορκ Σίτι με την ομάδα του «τιτάνα» Τζόζι Άλτιντορ.

inner

ΓΚΟΛ


Πρώτο: Άνοιξε… λογαριασμό με τη φανέλα της Σουόνσι σε ένα ματς με την Μπράιτον, αλλά έπρεπε να περιμένει ως το 1997 για να έρθει το παρθενικό του γκολ με τη Γουέστ Χαμ. Απέναντι στην Μπάρνσλεϊ, στην πρεμιέρα της σεζόν.

Τελευταίο: Ο τερματοφύλακας της Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον… κάποιος Μπραντ Νάιτον, θα έχει πάντα την τιμή να είναι ο τελευταίος που μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του λόγω Λάμπαρντ.

inner

ΠΑΠΟΥΤΣΙ


Πρώτο: Όπως το… 90% των ποδοσφαιριστών τη δεκαετία του 1990, έτσι και ο Λάμπαρντ, πάτησε για πρώτη φορά χορτάρι με τα μυθικά Copa Mundials της adidas. Όσοι είστε περί τα 30 και άνω, τα έχετε φορέσει. Σίγουρα.

Τελευταίο: Το γεγονός πως ο «Φράνκι» έμεινε σχεδόν… για πάντα στην Τσέλσι, μαρτυρά πως του αρέσει η σταθερότητα και είναι πιστός. Όπως ακριβώς έκανε και με τα παπούτσια του. Με τα X 15.1 leather της adidas κλώτσησε για τελευταία φορά μπάλα ο Άγγλος.

inner

ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


Πρώτος: Και το όνομα αυτού… Κβάμε Αμπάντου! Αυτός ήταν ο πρώτος που έπαιξε στο πλάι του Λάμπαρντ, στη Σουόνσι. Ο 15χρονος γιος του, Ίθαν, δε, παίζει ήδη στην Έξετερ.

Τελευταίος: Τώρα, δεν ξέρουμε για ποιον είναι τιμή. Μάλλον και για τους δύο… Στο πλευρό του τεράστιου Αντρέα Πίρλο, στους Νιου Γιορκ, τερμάτισε την καριέρα του ο Λάμπαρντ! Τιμή δική μας μάλλον, που το είδαμε και αυτό…

inner

ΕΘΝΙΚΗ


Πρώτο: Απέναντι στην Κ-21 της Ελλάδας φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Αγγλίας ο Φρανκ Λάμπαρντ, τον Νοέμβριο του 2007! Στο πλάι του είχε τον Νάιτζελ Κουασί. Ντεμπούτο με τα… μεγάλα «λιοντάρια» έκανε δύο χρόνια αργότερα.

Τελευταίο: Μέχρι τα 35 του παρέμενε αδιάκοπος «πολεμιστής» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, παίζοντας για τελευταία φορά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, στην ισοπαλία (0-0) με την Κόστα Ρίκα.

inner

ΚΟΥΠΕΣ


Πρώτη: Ξεχάστε το Champions League. Ξεχάστε την Premier League. Η πρώτη… γεύση δόξας για τον Φρανκ Λάμπαρντ ήταν το Ιντερτότο (λείπεις…) του 1999, με τη Γουέστ Χαμ να επικρατεί, συνολικά, 3-2 της Μετς και να παίρνει το «εισιτήριο» για το UEFA (κι εσύ…).

Τελευταία: Η μοναδική που έλειπε από την Τσέλσι! Είχε τις κατακτήσεις των Κυπέλλων Κυπελλούχων του 1971 και του 1998, πήρε Champions League το 2012 και την αμέσως επόμενη χρονιά κατέκτησε και το Europa League, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σηκώνει -μαζί με τον Τέρι- στον ουρανό του Άμστερνταμ το… δεύτερο κύπελλο της Ευρώπης.

inner

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ


Πρώτη: Παρότι… αγρίμι, ο Λάμπαρντ ήταν ένας πολύ «καθαρός» μέσος. Μόλις 4 κόκκινες κάρτες είδε στην καριέρα του. Την πρώτη, με δεύτερη κίτρινη, στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Τότεναμ, τον Σεπτέμβριο του 2001.

Τελευταία: Τελευταία φορά που… κοκκίνισε, ήταν πάλι σε ντέρμπι, απέναντι στη Λίβερπουλ, τον Φεβρουάριο του 2009, για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Τσάμπι Αλόνσο.

inner



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x