Δελτία Τύπου

Από το Λονδίνο στο Μιλάνο: Tο συνέδριο του Isokinetic επιστρέφει στην Ιταλία

Η εκδήλωση αποτελεί το κλασικό «ραντεβού» της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας του ποδοσφαίρου και διαρκεί τρεις ημέρες, από το Σάββατο 22 μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαρτίου.

Μετά από δύο επιτυχημένα συνέδρια στο Λονδίνο, το Isokinetic conference, επιστρέφει στην Ιταλία , υπό την αιγίδα της FIFA για να μελετήσει τραυματισμούς σε συνδέσμους και κλειδώσεις, ένα από τα πιο πολύπλοκα ιατρικά προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Ο τίτλος του είναι «Football Medicine Strategies for Joint & Ligament Injuries» και η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, την πόλη που έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο στο ποδόσφαιρο, όπως αποδεικνύουν και τα 10 τρόπαια του Champions League που έχουν κερδίσει οι ομάδες της πόλης. Ο χώρος του συνεδρίου θα είναι το MiCo – Milano Congressi με χωρητικότητα 18.000 ατόμων, ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση αποτελεί το κλασικό «ραντεβού» της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας του ποδοσφαίρου και διαρκεί τρεις ημέρες, από το Σάββατο 22 μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαρτίου. Εδώ, 164 από τους πιο διάσημους ειδικούς στον χώρο, θα αναλύσουν και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί σας.

Αθλητίατροι, ορθοπεδικοί χειρουργοί, φυσίατροι, ακτινολόγοι, φυσικοθεραπευτές, αθλητικές ομάδες και προπονητές θα λάβουν μέρος στο συνέδριο φέτος, χρονιά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, συζητώντας θέματα σχετικά με την πρόληψη, τη χειρουργική αντιμετώπιση, την αποθεραπεία και την επιστροφή στην «ενεργό δράση» των ποδοσφαιριστών και εν γένει των αθλητών.

«Στο συνέδριο προάγεται η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαδικασία αποκατάστασης και αντικείμενό της είναι η επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων μέσω της ομαδικότητας», μας αναλύει η Giulia Indelicato, που ειναι η Conference and Event Manager του συνεδρίου και συμπληρώνει πως «η πλειάδα των ομιλητών από όλον τον κόσμο που θα βρίσκονται εκεί δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν πολλές διαφορετικές εμπειρίες και προάγει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες με τις πιο επίκαιρες και καινοτόμες πληροφορίες σχετικά με την αθλητιατρική»!

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου με την πραγματοποίηση για δεύτερη φορά του Science Football Summit με τίτλο «Προλαμβάνοντας τους τραυματισμούς στο Ποδόσφαιρο: 1994-2004, 20 χρόνια ερεύνης», ένα πρωτεύον θέμα στον αθλητικό κόσμο. Επιλέχθηκε μάλιστα με αφορμή την 20ή επέτειο του F-MARC (FIFA –Medical Assessment and Research Centre), που αποτελεί και επίσημο χορηγό του συνεδρίου.

«Το summit αφορά ειδικά αυτούς που ενδιαφέρονται για την πρόληψη τραυματισμών αλλά και αυτών που καθημερινά ασχολούνται με τέτοια ζητήματα, όπως αθλητιάτρους, προπονητές, εκπαιδευτές, αποφοίτους αθλητικών σχολών, φυσικοθεραπευτές και φοιτητές συναφών ειδικοτήτων», εξηγεί η Αλεξία Σωτηροπούλου που έχει την ευθύνη του κομματιού των international sales και χειρίζεται και την προώθηση του σε διάφορες χώρες ανάμεσά τους η Ελλάδα!

Οπως μας εξηγεί η ίδια, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μόνο στο summit, χωρίς την πλήρη παρακολούθηση του συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια του summit, οι πιο σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στην πρόληψη, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν σε συνεργασία με το F-MARC, καθώς ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα γενικά χαρακτηριστικά, αλλά και πρακτικά παραδείγματα της φιλοσοφίας περί πρόληψης των τραυματισμών.

Στον διαδικτυακό τόπο www.FootballMedicineStrategies.com μπορείτε να βρείτε πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο και επίσης να εγγραφείτε. Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Isokinetic Education & Research Department στο www.isokinetic.com. Τα στοιχεία επικοινωνίας για κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει μέρος στο συνέδριο του 2014 είναι: Αλεξία Σωτηροπούλου. Τηλ: 6985758379. E-mail: alexia_sotiropoulou@yahoo.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x