sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Μεγάλες ανατροπές που θυμίζουν Μπαρτσελόνα

Όλος ο κόσμος κάνει λόγο για το ποδοσφαιρικό θαύμα της Μπαρτσελόνα, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τεράστια ανατροπή σκηνικού από θεωρητικά «ξεγραμμένους».

Οι φίλαθλοι ζουν για τέτοιους αγώνες. Οι μεν νικητές πανηγυρίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο μία απρόσμενη νίκη, οι δε ηττημένοι αδυνατούν να πιστέψουν πως μία σίγουρη φαινομενικά επικράτηση "γλίστρησε" την τελευταία στιγμή μέσα από τα χέρια της ομάδας τους.

-Το 1990 η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να νικήσει με 4-3 τη Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup, ενώ νωρίτερα την ίδια χρονιά είχε γνωρίσει την ήττα με 9-0(!) από την ίδιο ομάδα. Και ενώ όλοι είχαν δώσει ήδη τα "σκήπτρα" στους «κόκκινους» οι Μάρκ Μπράιτ, Γκάρι Ο’Ρέιλι, Άντι Γκρέι και Άλαν Πάρντιου είχαν διαφορετική άποψη με το τελικό αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.

inner

-Το 2012, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν πρωταγωνίστρια στο πιο "εφιαλτικό" φινάλε πρωταθλήματος. Οι «πολίτες» έχαναν με 2-1 μέχρι το 90’ από την QPR. Τότε, ο Τζέκο με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα και ο Αγκουέρο ένα λεπτό αργότερα ολοκλήρωσε την ανατροπή. Η νίκη αυτή έφερε τη Σίτι στην ισοβαθμία με τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, που είχε νικήσει λίγο νωρίτερα τη Σάντερλαντ με 1-0. Η Σίτι πήρε το πρωτάθλημα με δύο γκολ από το ενενήντα και μετά, σκορπώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους της.

inner

-Η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε βαθιά κρίση, όμως οι φίλοι της ομάδας έχουν καλύτερες μέρες να θυμούνται. Το 2012, Ρέντινγκ και Άρσεναλ βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του League Cup με όσους βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στο γήπεδο να έχουν μία ξεχωριστή εμπειρία. Η Ρέντινγκ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 4-1 στο ημίχρονο. Οι «κανονιέρηδες» δεν είχαν σκοπό να αφήσουν τον τίτλο να χαθεί και πετυχαίνοντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο οδήγησαν τον αγώνα στην παράταση. Εκεί, έβαλαν άλλα τρία και κατάφεραν να ολοκληρώσουν μία τεράστια ανατροπή που τους χάρισε και το Κύπελλο.

inner

-Το ντέρμπι της Σκωτίας μεταξύ Ρέιντζερς και Σέλτικ είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά της Ευρώπης, με τον αγώνα του 1987 να αποτελεί ένα από τα κορυφαία δείγματα της μεγάλης αυτής αντιπαλότητας. Στο πρώτο ημίχρονο, η Σέλτικ όχι μόνο πέτυχε δύο γκολ, αλλά κέρδισε και δύο αποβολές. Στο δεύτερο μέρος, η Ρέιντζερς απέδειξε πως ένα τέτοιο παιχνίδι δεν εγκαταλείπεται σε καμία περίπτωση και ισοφάρισε σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα με πολλές παράπλευρες απώλειες.

inner

-Ο Στίβεν Τζέραρντ αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τη Λίβερπουλ για πολλά χρόνια. Στον τελικό του FA Cup το 2006, η Γουέστ Χαμ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2 και ενώ ο αγώνας έμοιαζε να έχει κριθεί, ο τραυματίας Τζέραρντ ισοφάρισε για τους «Reds» και εν τέλει η Λίβερπουλ πήρε τον τίτλο στα πέναλτι. Ο τελικός αυτός πήρε το όνομα του αρχηγού των κυπελλούχων.

inner

Επιμέλεια: Nίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x