sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αν στο survivor έπαιζαν 5x5

Το ποδόσφαιρο τράβηξε τα βλέμματα στο survivor και εμείς σας παρουσιάζουμε τους παίκτες που θα έπαιζαν σ’ ένα ματς 5x5. Με ποιους ποδοσφαιριστές θα έμοιαζαν και ποιος ρέφερι θα ήταν ο Τανιμανίδης;

Το survivor έχει κλέψει την παράσταση και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα νούμερα τηλεθέασης. Η παραγωγή του τηλεοπτικού παιχνιδιού το έχει καταλάβει και φροντίζει καθημερινά, ώστε να το κάνει πιο ενδιαφέρον τόσο με τις δοκιμασίες, όσο και με τα έπαθλα.

Έτσι, λοιπόν, στο επεισόδιο της Τρίτης (14/3), με δεδομένο ότι τρεις από τους παίχτες έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με το ποδόσφαιρο, αποφάσισαν να το βάλουν ως δοκιμασία. Το αγώνισμα ήταν ενδιαφέρον, αν και λίγο άδικο για τους μαχητές, καθώς Γιώργος Αγγελόπουλος και Λάμπρος Χούτος είχαν το πάνω χέρι.

Αποφασίσαμε λοιπόν να αλλάξουμε τα δεδομένα και να το κάνουμε ακόμα πιο συναρπαστικό. Αν οι κανόνες στο τελευταίο αγώνισμα του survivor επέτρεπαν να παίξουν ένα κλασικό 5x5, όπως το έχουμε συνηθίσει, ποιος θα έκανε τον προπονητή και τι θέση θα έπαιζε ο κάθε παίκτης; Πόσο θα τελείωνε ο αγώνας; Και ποιος διαιτητής θα ήταν ο Σάκης Τανιμανίδης;

*Δεν θα χρησιμοποιηθούν οι τρεις ποδοσφαιριστές, για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του παιχνιδιού

Ξεκινώντας από τους Διάσημους:

Προπονητής: Κώστας Κοκκινάκης

Το αρχοντικό στυλ και ο τρόπος με τον οποίο κινείται τον κάνουν αυτόματα τον πιο ικανό για να καλύψει την θέση του προπονητή. Οι υπόλοιποι στην ομάδα του τον σέβονται, λιγομίλητος και λακωνικός αποτελεί έναν σύγχρονο Μίτσελ, που θα αναλάμβανε τα ηνία στα δύσκολα και δεν θα δίσταζε να κάνει οπουδήποτε αλχημεία προκειμένου να νικήσει.

Τερματοφύλακας: Γιώργος Χρανιώτης

Οι τερματοφύλακες έχουν τρέλα. Θα βγουν με το γόνατο στις διεκδικήσεις και δεν θα διστάσουν να ρίξουν μπουνιά σε οποιονδήποτε (συμπαίκτη – αντίπαλο) προκειμένου να φύγει ο κίνδυνος. Ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης θα ήταν ο πιο ικανός για αυτή τη θέση. Το έχει αποδείξει πολλές φορές και σίγουρα η μέρα που κρατούσε το τσεκούρι, τον έκανε να μοιάζει με τον Όλιβερ Καν σε εκείνες τις επικές μονομαχίες με τους επιθετικούς όταν τον είχαν κάνει έξαλλο.

Στόπερ: Ειρήνη Παπαδοπούλου – Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Για να διασφαλίσεις τα μετόπισθεν, ειδικά σε ένα 5χ5, όταν οι χώροι είναι μικροί και δεν έχεις πολλά περιθώρια δεν χρειάζεται οι αμυντικοί σου να ξέρουν μπάλα. Δεν θες Μπεκενμπάουερ, θες κάτι ανάμεσα σε Βάιο Καραγιάννη και Γιώργο Κολτσίδα ή για να δώσουμε ένα πιο σύγχρονο παράδειγμα πρέπει να έχεις αυτό που σου δίνει ο Πέπε στο παιχνίδι του. Να ξέρει ο αντίπαλος, πως για να περάσει θα πονέσει και πως το ενδεχόμενο να περάσει μαζί με την μπάλα δεν υπάρχει. Τα δύο κορίτσια έδειξαν πολύ καλά δείγματα και αυτό μπορούν να το πιστοποιήσουν τα καλάμια και το γόνατο της Ειρήνης Κολιδάς.

Δεκάρι (κέντρο): Λάουρα Νάργες

Νευραλγική θέση που δεν μπορείς να βάλεις τον οποιονδήποτε. Θες ένα τεχνίτη να κόβει και να ράβει, να μην τρέχει πολύ, αλλά όταν θα πάρει την μπάλα να είναι ποιοτικός και ουσιαστικός. Θέλεις να είναι και ηγέτης, να μην μασάει από τραυματισμούς και μικροενοχλήσεις. Και μην ξεγελιέστε που η Λάουρα δεν αγωνίστηκε, ήξερε πως θα είναι εύκολη αναμέτρηση και ήθελε να δώσει την ευκαιρία στα υπόλοιπα παιδιά να δείξουν τι αξίζουν.

Σέντερ Φορ: Γιάννης Σπαλιάρας

Φορ περιοχής, δεν θες πολλά! Ύψος, κορμοστασιά και τελείωμα. Κορμί έχει, ύψος άπλετο, οι αντίπαλοι τον φοβούνται και αν δεν μπορεί ο Σπαλιάρας να τελειώσει… ποιος μπορεί; Θα λέγαμε πως το τρέξιμο του σε συνδυασμό με την μακριά κώμη τον φέρνει στην ίδια μοίρα με τον Ζλάταν. Και φυσικά όταν είσαι Ζλάταν δεν αποφασίζει καμία παραγωγή του survivor πότε θα παίξεις εσύ ποδόσφαιρο και πότε όχι. Για αυτό και ο Γιάννης χτες έκατσε στον πάγκο και δεν μπήκε καν στην διαδικασία να κάνει δηλώσεις.

Αλλαγές:

Μπο: Ο τύπος του ποδοσφαιριστή που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για να κερδηθεί χρόνος ή για να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει στα εύκολα παιχνίδια, ώστε να μην παραπονιέται. Αν και κάποια στιγμή στην προχτεσινή αναμέτρηση μου θύμισε και τον τερματοφύλακα της Σάτον.

Σόφι Πασχάλη: Η αδικημένη, αυτή που αξίζει, αλλά δεν παίζει. Αυτή που όταν θα μπει στο 80’ θα βάλει γκολ αλλά στον επόμενο αγώνα θα ξεκινήσει πάλι πάγκο. Δεν θα μιλήσει όμως, θα περιμένει και θα υπομείνει τα πάντα για το καλό της ομάδας. Θα είναι εκεί όταν την χρειαστεί ο προπονητής και θα βρίσκεται σε κάθε προπόνηση χωρίς να διαμαρτύρεται. ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ!

Πάμε όμως να δούμε και πως θα παραταχθούν οι μαχητές στο γήπεδο, που τους έχει πάρει από κάτω και με δυσκολία καταφέρνουν να συμπληρώσουν αποστολή:

Προπονητής: Πάνος Αργιαννίδης (Μάνατζερ Ράγκμπι)

ΧΑ! Νομίζατε πως είναι μόνο μάνατζερ; Κάνατε λάθος. Ο Πάνος είναι ο σύγχρονος Μπάγιεβιτς. Θα σπείρει την διχόνοια αλλά θα παραμείνει ψύχραιμος. Δεν θα φωνάξει, δεν θα βρίσει αλλά θα σε πουλήσει για μια πατάτα! Ικανός να κοουτσάρει την ομάδα του και να διαχειριστεί τους παίκτες του, που εντωμεταξύ τον αντιπαθούν και θέλουν να τον διώξουν, αλλά αυτός καλά κρατεί, καθώς η γνώσεις του και ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, θυμίζουν τον Μουρίνιο και έχει καταφέρει να διχάσει το τηλεοπτικό κοινό. (Τον βάζουμε προπονητή, γιατί αν πρέπει να το βρούμε θέση, θα παίξει εκεί που είναι ο πάγκος… από πίσω!)

Τερματοφύλακας: Βασίλης Βασάλος

Πιάνει σχεδόν όλο το τέρμα και δεν είναι εύκολο να περάσει η μπάλα. Δεν τον βάζεις σε καμία περίπτωση στόπερ καθώς κινδυνεύουν στον μέγιστο βαθμό οι αντίπαλοι. Είναι ικανός να παίξει «παγκότερμα» και να πετάξει την μπάλα μπροστά, νομίζοντας πως μπορεί να περάσει τους πάντες. Διαθέτει την απαραίτητη τρέλα και έχει όλα τα προσόντα να πάρει την φανέλα με το νούμερο ένα σπίτι!

Στόπερ: Σάρα Εσκενάζη-Ειρήνη Κολιδά

Σάρα και Ειρήνη, η μία συμπληρώνει την άλλη. Η Σάρα ταυτίζεται απόλυτα με τον Γοδίν, για ευνόητους λόγους. Παρόλα αυτά είναι καλή αμυντικά και επιθετικά, γυμνασμένη και έμπιστη για τα μετόπισθεν. Η Ειρήνη είναι το στυλ του αμυντικού που δημιουργεί παιχνίδι, που επωμίζεται την ευθύνη να πάρει την μπάλα από τον τερματοφύλακα και να την περάσει στους μπροστά. Δεν έχουν πείσει με τις εμφανίσεις τους αλλά ο προπονητής εξακολουθεί να τις εμπιστεύεται (για αυτό και έχασαν το έπαθλο φαγητού).

Δεκάρι (κέντρο): Κώστας Αναγνωστόπουλος

Η βεντέτα της ομάδας που φυσικά έχει πρόβλημα με τον προπονητή και είναι στα μαχαίρια. Από τους πιο δυνατούς παίκτες, πονηρός και ευέλικτος μπορεί με μια κίνηση να κερδίσει αγώνες. Θυμίζει τον Ράιαν Γκιγκς στα ντουζένια του, με την καράφλα και τις τρίχες στο στήθος, είναι ο εγκέφαλος της ομάδας, αλλά και ο πρώτος που θα σου καρφώσει το μαχαίρι. Αντιδρά σαν τον Μπαλοτέλι και πιέζει για να παίζουν οι «δικοί» του βασικοί. Θέλει, επίσης να διώξει τον προπονητή!

Σέντερ Φορ: Μάριος Ιωαννίδης

Ο τρελός Κύπριος αποτελεί το μόνο φόβητρο (παικτικά) αυτής της ομάδας και δίνει την ψυχή του για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους. Είναι αυτός που θα πληρώσει τον υπεύθυνο του 5χ5 γιατί όλοι οι άλλοι θα έχουν φύγει τσακωμένοι. Είναι ο Γκριζμάν του survivor και ο μόνος που ανέχεται τον κόουτς.
Αλλαγές:

Ορέστης Τσανκ: Ο πιο ύπουλος αναπληρωματικός. Σαν τερματοφύλακας που περιμένει υπομονετικά να τραυματιστεί ο βασικός για να παίξει. Ξεκίνησε δυνατά, σαν τον Χόντα στην Μίλαν, αλλά αποδείχτηκε άλλο ένα χαμένο ταλέντο. Παρόλα αυτά επιβιώνει! Δεν μπορεί να βλέπει τις γυναίκες να παίζουν ποδόσφαιρο για αυτό με την πρώτη ευκαιρία πιέζει ώστε να φύγουν.

Ελένη Δάρρα: Είναι αυτός ο τύπος του ποδοσφαιριστή που έχει ξεπεράσει τα 40 και οι φίλοι του τον φωνάζουν στο 5χ5 για να πάρει λίγο… αέρα. Όταν θα παίξει θυμίζει τον Ρονάλντο (φαινόμενο) που θυμάται τα παλιά, αλλά πλέον δεν ανταποκρίνεται.

Ελισάβετ Αϊνατζόγλου: Ο ταπεινός παίκτης που είναι πολύ αδύναμος. Μετά το τέλος του αγώνα εκεί που όλοι παραγγέλνουν σουβλάκια, αυτή θα πάρει 2 σκέτα και πάλι δεν θα ανακατευτεί στους τσακωμούς. Η πρώτη υποψήφια για να μην την πάρουν τηλέφωνο αν έχουν μαζευτεί ήδη πάρα πολλοί!

Διαιτητής: Σάκης Τανιμανίδης

Ο Κάκος του survivor σε γενικά πλαίσια σφυρίζει καλά. Χάνει κάποιες φάσεις όπως η αγκωνιά του Χούτου, αλλά είναι καλός, εξηγεί τα σφάλματα στους ποδοσφαιριστές και αποφεύγει να βγάζει κάρτες!

Επιμέλεια: Κυριάκος Μάρκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x