sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Νορντίν Άμραμπατ: Από το «φεύγα» στο «μόνος μου και όλοι σας»!

Πώς κατάφερε ο 36χρονος μεσοεπιθετικός να κάνει στροφή 180 μοιρών κι από φευγάτος, να γίνεται ένας από τους χρησιμότερους παίκτες της «Ένωσης»…

Φινάλε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και γινόταν απολογισμός των ομάδων για το δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, έπειτα από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ήταν 6 Νοεμβρίου όταν η ΑΕΚ «έχασε» έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες της μέχρι εκείνη την αγωνιστική στην ισόπαλη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης:

Τον Νίκλας Ελίασον.

Ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Τζουκάνοβιτς οδήγησε τον Σουηδό άσο στην πόρτα του χειρουργείου με κάταγμα περόνης, στερώντας από τον Ματίας Αλμέιδα μια πολύτιμη μονάδα. Ενόψει Γενάρη λοιπόν γίνονταν σκέψεις ακόμα και για αντικατάσταση του Ελίασον.

Ωστόσο, στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού επικράτησε η λύση εκ των έσω, με τον Νορντίν Άμραμπατ να παίρνει φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Μαροκινός άσος παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στη «Opap Arena», ενώ στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Άμραμπατ: Από το «φεύγα» στο «μόνος μου κι όλοι σας»!

Στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος και στο ξεκίνημα του φετινού (όταν κλήθηκε να παίξει ακραίος στο 3-5-2) δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του, ενώ δεν άρεσαν στον κόσμο οι… τάσεις φυγής του.

Ο ίδιος έλεγε στο εσωτερικό της ομάδας ότι η επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην Ολλανδία για οικογενειακούς λόγους. Το ενδεχόμενο της αποχώρησής του από τους «κιτρινόμαυρους» φάνταζε σχεδόν βέβαιο.

Η ξεκάθαρη άρνηση της διοίκησης να τον αφήσει, αλλά και η επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα να παραμείνει ο Άμραμπατ στο ρόστερ, είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή της κατάστασης.

Χωρίς υπερβολή αποτελεί πλέον μια σημαντική μονάδα για την «Ένωση», μετρώντας 8 γκολ στο σύνολο τη φετινή σεζόν, τα πέντε εκ των οποίων επιτεύχθηκαν μετά τον τραυματισμό του Ελίασον.



Ουσιαστικά, η ΑΕΚ ενεργοποίησε ένα «κρυφό όπλο» και πλέον ο Άμραμπατ έχει γίνει σχεδόν απαραίτητος.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του και η αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική του ποιότητα, τον ανέβασαν ξανά στην εκτίμηση των φίλων της ΑΕΚ.

Το πείσμα του να διεκδικεί κάθε μπάλα στο γήπεδο, οι «μπούκες» του στη μεγάλη περιοχή για να σκοράρει, αλλά και το χαρακτηριστικό χαμόγελο αυτοπεποίθησης τον κάνουν… μπελά για κάθε αντίπαλο.

Όταν από την επιμονή του να επιστρέψει στην Ολλανδία, έφτασε να εδραιώνεται τόσο στην ενδεκάδα όσο και στην καρδιά των ΑΕΚτζήδων, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τελικά πώς «είναι τρελός ο Μαροκινός»!

Άμραμπατ: Από το «φεύγα» στο «μόνος μου κι όλοι σας»!

Επιμέλεια: Γεωργιάννα Σιώμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x