Την απόφαση του CAS για την επιστροφή των έξι βαθμών στον Άρη «εξήγησε» ο Κώστας Ζέμπερης στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι ο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, με τα στοιχεία που είχε, έκρινε ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί συμμετοχή κάποιου υπευθύνου της ΠΑΕ, του προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου αυτής, στην πλαστογραφία.
«Αυτό που κοίταξε είναι αν αποδεικνύεται κάποια συμμετοχή του προέδρου του Άρη και διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας και έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται καμία συμμετοχή. Για αυτό και δικαίωσε τον Άρη και άλλαξε την απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Κώστας Ζέμπερης στην εκπομπή «Να τα λέτε, να τα γράφετε» με τον Αντώνη Καρπετόπουλο
«Προφανώς μπήκε επί της ουσίας. Το CAS πάντα είχε αυτή τη δυνατότητα, δεν είναι ότι δεν μπορεί. Μα η διαιτησία του CAS είναι, όπως λέμε, de novo (της ουσίας). Είναι από την αρχή και μπορείς να παρουσιάσεις από την αρχή την υπόθεση. Μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.
Όταν το θέμα είναι κανονιστικό ασχολείται με αυτό. Αλλά όταν εδώ υπάρχει ένα θέμα πειθαρχικό, το οποίο πρέπει να κρίνει κατά πόσο οι κατηγορίες αυτές ευσταθούν και κατά πόσο έχουν αποδειχθεί στο προσήκον μέτρο που απαιτείται προφανώς θα μπει και θα τη δικάσει, όπως θα έκανε η FIFA ή οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό όργανο.
Επομένως αυτό που κοίταξε είναι αν αποδεικνύεται κάποια συμμετοχή του προέδρου του Άρη και διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας και έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται καμία συμμετοχή. Για αυτό και δικαίωσε τον Άρη και άλλαξε την απόφαση.
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, την οποία εκπροσωπούσα, ήταν διαφορετική. Εκεί έκρινε συγκεκριμένο πράγμα, αν είναι δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής, αλλά δεν μπορούσε να κρίνει τα υπόλοιπα. Επομένως το έστειλε πίσω, αφού τα όργανα της ΕΠΟ ήταν περισσότερο αρμόδια.
Ζήτησε να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση και ό,τι αποφασίσουν χωρίς να είναι δεσμευτικό. Επίσης, το είχαν ζητήσει ως εναλλακτική τα μέρη. Εδώ κανείς δεν το ζήτησε και δεν υπήρχε λόγος. Στην πραγματικότητα, από τα στοιχεία που έχεις σε έναν φάκελο προκύπτει συμμετοχή συνέργειας σε πλαστογραφία ενέργειας ομάδας ή ανθρώπου.
Δεν είναι ελληνικού δικαίου. Για αυτό δεν χρειάστηκε να το γυρίσουν πίσω. Αυτό είναι καθαρά να δουν αν αποδεικνύεται κάποια συμμετοχή ή έσφαλε το δικαστήριο κατά του Άρη. Ήταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Είναι ευχάριστο ότι εξηγήσαμε σωστά και πείσαμε τους διαιτητές για το δίκαιο της ομάδας.
Είχα ζητήσει, είχα κάνει ένα αίτημα, να βγει ένα διατακτικό, αφού λήγει το πρωτάθλημα και είχαμε συμφωνήσει να βγει πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Και τα δύο μέρη συμφωνήσαμε ότι η απόφαση πρέπει να βγει σε συγκεκριμένες μέρες και έτσι έγινε. Λίγο καθυστέρησε λόγω του θανάτου του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο που είχαν κάνει την έφεση. Παρόλα αυτά, βγήκε η απόφαση. Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς, ότι δικαιωθήκαμε, αφού είχαμε πολλή πίεση και πολύ κόπο και είχαμε τελικά αυτό το αποτέλεσμα».