Πολύ σημαντικό αγώνα χαρακτήρισε στο sport-fm.gr o Κάρλος Ζέκα το αποψινό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Ιταλία στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, ο διεθνής άσος της Κοπεγχάγης δεν πιστεύει πως θα κρίνει την πρώτη θέση στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Επίσης, ο πρώην χαφ του Παναθηναϊκού στάθηκε στη συγκέντρωση που πρέπει να έχουν οι διεθνείς, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάρλος Ζέκα στο www.sport-fm.gr

Πιστεύετε ότι το παιχνίδι με την Ιταλία είναι αυτό που θα κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλο;

«Όχι δεν νομίζω, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, όμως θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς ή τουλάχιστον τον έναν. Ξέρουμε ότι η Βοσνία είναι από πίσω μας και πρέπει να κατακτούμε βαθμούς για να πετύχουμε το στόχο μας».

Σε ποιο βαθμό έχετε αφομοιώσει τα πλάνα του κ. Αναστασιάδη;

«Θέλει σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε και να παίζουμε χωρίς φόβο, ώστε να πετυχαίνουμε το στόχο μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλους τους αγώνες και αυτό θα κάνουμε σήμερα με την Ιταλία και την Τρίτη με την Αρμενία».

Πόσο έχει αλλάξει το κλίμα και η νοοτροπία της ομάδας από τότε που ήρθε ο κ. Αναστασιάδης;

«Δύσκολη ερώτηση, γιατί πρέπει να μιλήσω και για τον προηγούμενο προπονητή. Μας έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση και μας πιστεύει πολύ. Θέλει να παίζουμε χωρίς φόβο και να πιστεύουμε πάντα. Όπως στο παιχνίδι με την Βοσνία, που χάναμε 2-0 και ισοφαρίσαμε. Το κλίμα στην Εθνική είναι τέλειο. Είμαστε σαν μια οικογένεια. Αυτό το είχαμε, αλλά ο προπονητής το έφερε σε μεγαλύτερο βαθμό».

Πήραμε 4 βαθμούς στα παιχνίδια με Βοσνία και Λιχτενστάιν. Με τι αποτέλεσμα είστε ικανοποιημένοι σε αυτά θα δύο παιχνίδια για να πούμε ότι ο στόχος επετεύχθη;

«Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από άλλα παιχνίδια, γιατί ξέρουμε ότι η Ιταλία είναι πολύ δύσκολη ομάδα με μεγάλους παίκτες. Εμείς το πιστεύουμε και αν το πιστεύεις μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά θα πάμε για να κερδίσουμε».

Επιμέλεια: Φωτεινή Κρεμαστιώτη - Λίνα Μακαρατζή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube